+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

2022 év színe 

A Pantone Intézet bejelentette a 2022-es év trendszínét, mely egy eddig nem létező árnyalat lesz a :Very Peri. A Pantone az alábbaikat nyilatkozta az új színről:

„A PANTONE 17-3938 Very Peri a jelenlegi globális korszellem és az általunk átélt átalakulásnak a szimbóluma. Ahogy kilépünk az elszigeteltség  intenzív időszakából, a fogalmaink és a normáink változnak, fizikai és digitális életünk új módon egyesül. A digitális tervezés segít kitágítani a valóság határait, megnyitva a kaput egy dinamikus virtuális világ felé, ahol új színlehetőségeket fedezhetünk fel és teremthetünk meg” – olvasható a Pantone Intézet ismertetőjében. – „A Very Peri szemlélteti a modern élet fúzióját, és azt, hogy a digitális világ színtrendjei hogyan jelennek meg a fizikai világban és fordítva.”

Forrás: italy24news.com

A VERY PERI a dinamikus kék szín, de mondhatnánk kékeslilának. Egy kék szín, amit egy kis ibolya vörös élénkít fel, ezáltal valójában a lila egy különleges árnyalata lesz. 2022-ben ez a szín nem csak a boltok polcain a ruhákon fog megjelenni, de a lakberendezésben, gasztronómiában is imádni fogja mindenki vagy nagyon nem szeretni. Vibráló, megosztó hideg szín. Sokan úgy tartják, hogy nagyon lehet szeretni, vagy teljesen el lehet tőle zárkózni.

Tavaszra mindent el fog borítani a lila.

Forrás: Vouge

A Pantone szóvivője szerint ez a szín egyszerre hozza magával a kék és a lila-vörös színjegyeket, mellyel a Very Peri vidám, dinamikus, életszerető energiát sugároz és bátorságra, kreativitásra, szárnyaló képzelőerőre sarkall.

Forrás:https://www.wefashiontrends.com/

Az év trendszínének kiválasztását minden évben alapos kutató-elemző munka előzi meg. A cég szakemberei számos területen vizsgálják a színtrendeket. A legmeghatározóbb forrást a négy nagy divathét – New York, London, Párizs, Milánó – jelenti, de a trendkutatók megfigyelik a világ divatfővárosainak utcai divatját is, valamint analizálják a zeneiparban, a filmvilágban, a médiában, a kortárs képzőművészetben uralkodó, illetve felerősödő trendeket, továbbá olyan területekre is figyelemmel vannak, mint a turizmus vagy az autógyártás. Ezeken felül a világban zajló társadalmi-gazdasági folyamatok, a közhangulat, illetve a globális hatással bíró események is befolyásolják, hogy végül mely árnyalatra esik a választásuk. A Pantone évente kétszer, egy titkos európai helyszínen szervez találkozót a mintegy 30 különböző nemzet úgynevezett színstandard csoportjai számára, ahol több napon keresztül hallgatják egymás előadásait, majd végül meghozzák a döntésüket.  

Forrás: https://fashionstreetonline.hu/

Az év színe ilynkor szép lassan, vagy éppen gyorsan bekúszik a mindennapjainkban. Hirtelen az életünk fontos része lesz az év színe. 

Befolyásolja a hangulatunkat, a lakásdekorációnkat, sminket, divatot, hajviseletet, még a könyvek, blogok megjelenését is. Nem is hinnénk, hogy egy ilyen döntés ilyenkor mi mindenre hat. 

Forrás:https://www.wefashiontrends.com/

Körmöstől a táskásig, már mindenki készül vagy már felkélszült a lila áradatára. Ha tetszik a szín nekünk, akkor mi is bátran vágjunk bele a használatába. 

Forrás: https://bestfmbudapest.hu/

A Pantone Institute munkatársai első alkalommal kevertek ki egyedi árnyalatot, az „év színének”, ahelyett, hogy a meglévő színpalettáról választottak volna. Úgy gondolták, ideje volt az újításnak, mert már másképp tekintünk a világra. 

Ez kékeslila a legmelegebb kéknek nevezhető. Álítólag ez a szín sugározza leginkább a boldogságot, és erre most igazán szükségünk van.

Forrás: https___bae.hypebeast.com_files_2021_12_very-peri-purple-pantone-color-of-the-year-style-guide-6

Azoknak akiknek a lila így túl sok, a tompább színekhez szoktak, de szeretnék az év színét viselni, számukra a fekete, fehér színekkel való kombinálás megoldás lehet. A vidám megjelenéshez akár pasztel sárgával is lehet kombinálni. Használhatunk különböző textúrákat, csillámos anygokat, műszörmét is. 

Forrás: https://www.yahoo.com/entertainment

Ha szeretsz kísérletezni, akkor nyugodtan párosítsd a lilát a feketével, szürkével. 

Forrás:https://www.yahoo.com/entertainment

A sárga szín nagyon jól megy a lilához, nyugodtan merd bevetni, ezzel kicsit tompítani tudod a lilát, de csak akkor ha nem az élénk sárgát használod. 

Forrás: https://www.nbcnews.com/select/shopping/patone-color-year-2022-very-peri-ncna1286135

Minden cég igyekszik majd ezel a színnel előállítani termékeket. Ne lepődjünk meg majd a lila fogkefén, konyhai robotgépen. Kis idő és már lila porszívóval is takaríthatunk otthon.

Forrás: https://secretstories.hu/eskuvoi-inspiraciok/eskuvoszervezes/2022-pantone-very-peri/

Az esküvőkön ebben az évben biztosan ott lesz a lila. Koszorúslány ruhákban, kiegészítőkben, asztali dekorációban, meghívóban, virágban, de akár még a tortában is. 

Forrás: https://economictimes.indiatimes.com/

Ahogy kijött az év színe, a Twittert, Instagrammot elárasztották a veyr peri színt kipróbálók képei. Lehet itt látni lila hajat, lila körmöt, sminket. 

A művészetben is megtalálható már, grafikák, festmények láthatóak very peri színben.

Forrás: DeviantArt

Forrás: Pinterest

Ez a szín szimbolizálja a pillanat globális korszellemét és azt az átalakulást, amelyen a járvány második évében megyünk kersztül.

Reménykedjünk, hogy ez az év az unikornis éve lesz, színében mindenképpen, és talán végre elszállhat a járvány és fellendülünk, újra vidámság és boldogság vesz minket körül.

Forrás: https://greatist.com/

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Forrás: https://www.vanityfair.it/

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.