+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Nagyon nagy divat lett mostanság a pólófonal horgolás.  Én akkor figyeltem fel rá, mikor megláttam azokat a gyönyörű pasztellszínű horgolt puffokat, amelyek olyanok, mint egy óriás gombóc fagyi. Hát az áruk is:). Viszont tényleg fel tudják dobni a lakást ezek a puffok.

Kicsit utána olvastam a neten a pólófonal horgolás témának és nem is gondoltam volna, hogy ezt akár én saját magam is el tudnám készíteni. De ehhez először át kellett vennem az alapokat, meg kellett néznem mi mindenre lesz szükségem hozzá.

  1. pólófonal
  2. legalább 10-es jó minőségű horgolótű
  3. egy kis horgolás tudás
  4. puff belsejének vászon
  5. töltőanyag a puffhoz, polisztirol golyó, vagy szilikonos tömőanyag.

Ahhoz, hogy eljuthassunk a puffig, pár lépést át kell vennünk.

Ha követed a hírlevelet, akkor a végén eljutsz a puffig. Addig vegyük sorba a tudnivalókat, mi is kell a pólófonal horgoláshoz.

Fogalmak, eszközök:

Pólófonal:

A pólófonalat textilipari feleslegekből (ruhagyártásnál keletkező feleslegek, stb.) gyártják, ezért az éppen elérhető színárnyalatok, minták választéka változó.  Ezért nem biztos, hogy azonos színből több gombolyag is elérhető.

Ezért ha eldöntöttük, hogy nagyobb volumenű dolgot készítünk, akkor érdemes még az elején ugyanabból a színből többet venni. Egy puff készítéséhez kb. 3 és ½ gombóc (nagy gombolyag) szükséges. A pólófonalaknál  fel kell készülni a változatosságra ha több gombolyagból alkotunk.

Nálunk kis, közepes és nagy gombolyagokat is találsz, hogy ha nem szeretnél egyből egy nagyobb beruházást, csak próbálgatni szeretnél, akkor megtalálod a számodra megfelelő méretű gombolyagot. Gyere, nézd meg milyen színeket találsz. Ha nem találsz számodra kedvező színt, mintát, akkor csak szólj, és már intézkedünk is.

A pólófonal felhasználásának csak a képzelet szab határt.

Horgolótű:

A pólófonalhoz minimum 10-es horgolótű szükséges. Érdemes szétnézni a horgolótű piacon. Jelen esetben az olcsó nem jobb. A pólófonal horgolás eléggé megterheli a kezet. Ne lepődjünk meg, ha másnap egy kicsit érezzük a kezünket. Ezért, hogy minél kevesebb fájdalommal legyünk gazdagabbak másnap én ajánlom a kedvencem, az ergonómikus horgolótűt.

 

Ha már horgoltál vastag fonalból és nehéznek találtad, akkor is javaslom a prym ergonómikus tűt. 6mm-től 15 mm-ig kapható, kimondottan vastag fonalak horgolásához. Nagyon kényelmes fogni, belesimul a tenyeredbe, nem csúszik, nem esik ki a tű a műanyag nyélből, a fonal könnyen csúszik rajta, nem kell rángatni a fonalat a szemeknél.

Ha nem hiszel nekem, gyere el hozzánk és vegyél a kezedbe két különböző gyártmányú 15-ös horgolótűt és meglátod miről beszélekJ.

Nem beszélve arról, hogy talán a formának köszönhetően sokkal szebbek a szemek ezzel a horgolótűvel készítve. Próbáld ki, nem fogsz csalódni.

Ha már meg van a pólófonalunk és a csoda horgolótűnk, kezdjünk neki az alapoknak. Ne csak a szám járjon, hanem a kezem is.

Hogy könnyebben menjenek az alapok, a kedvenc fonalbeszállítónk videóival szeretném nektek megmutatni a lépéseket.

Mellékelek egy linket, ahol a fonalbeszállítónk megmutatja a kezdő lépéseket a szuper horgolótűnkkel.

Először kezdjük a mágikus körrel. Ez az alapja mindennek.

 

<p><iframe width="425" height="236" style="display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;" src="https://www.youtube.com/embed/ohXZD6iWYYM?ecver=2&controls=0&showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe></p><!-- [et_pb_line_break_holder] --><p></p>
Ha meg vagyunk az első mágikus körünkön, akkor jöhet az alkotás.
<div style="position:relative;height:0;padding-bottom:56.25%"><iframe src="https://www.youtube.com/embed/Gym_o56-0hU?ecver=2" width="640" height="360" frameborder="0" style="position:absolute;width:100%;height:100%;left:0" allowfullscreen></iframe></div>
 

Ha már jól megy a négyzet alap horgolása, akkor megtanuljuk a perem horgolását.

<div style="position:relative;height:0;padding-bottom:56.25%"><iframe src="https://www.youtube.com/embed/indsNblcywQ?ecver=2" width="640" height="360" frameborder="0" style="position:absolute;width:100%;height:100%;left:0" allowfullscreen></iframe></div>
Ezzel a három videóval mára megtanultunk kosarat horgolni.

Kövess továbbra is és a következő lépésben egyre közelebb kerülünk a hőn áhított puff horgolásáig.

A Pólófonal horgolás 2. részét itt találod: Pólófonalból készült

Ha pedig pólófonalakat keresel, a Gombocska webáruházában a www.meterarurovidaru.hu címen találsz nagyon szép fonalakat ITT: Pólófonalak

 

Tarts velem!

Üdv:Kati

Kati - Gombocska

Az alapanyagokat, melyek az alkotáshoz szükségesek, megtalálod dunakeszi boltunkban.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.