+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

2021 év színei

Minden évnek vannak kijelölt trend színei. A Pantone Intézet minden decemberben kihirdeti a következő évre vonatkozó, némiképp trend-előrejelzésnek is tekinthető „Év színét”. A színkód-rendszerek kidolgozásával híressé váló intézményt a laikusok elsősorban az „Év színe” választás miatt ismerik. A Pantone-nak fontos szerepe van abban, hogy a színekről való kommunikáció divatossá vált. Az „Év színét” a világban zajló történések, a mélyben meghúzódó társadalmi trendek ihletik. 

Általában egy színt szoktak megjelölni, idén és 2016-ban fordult elő, hogy két színt választottak. A 2021 év színpárosítása az Ultimate Gray (PANTONE 17-5104) – nyugtató szürke-  és az Illuminating (PANTONE 13-0647) – világos napsárga- lettek, vagyis a szürke és a sárga egy-egy bizonyos árnyalatai.

Ezt két színt  sokoldalúan tudjuk  kombinálni. Ennek a két színnek a kombinációjuától optimistának és feldobottnak érezhetjük magunkat, írta a House Beatiful.

A választást azzal indokolják, hogy ez a kombináció egyszerre „gyakorlatilas és sziklaszilárd, melegséget árasztó és optimista”. Erőt, pozitivitást, reményt, tisztaságot, energiát sugároznak a színek együtt, „támogatják egymást”. Minderre szükségünk is van 2021-ben.

Forrás: https://24.hu

A szürke és a sárga egy törekvő színpárosítás, mely összekapcsolja a mélyebb átgondoltságot és az erő érzését– fogalmazott a Pantone.

„Az idei kettős színválasztás azt fejezi ki, hogy átléptük a határainkat, és világosan látszik, mennyire szükségünk van egymásra. A másokkal való kapcsolat erőssé tesz, de ugyanígy szükségünk van a reményre és a pozitív gondolkodásra az előrelépéshez. Ezért választottunk két független színt, amelyek segítettek nekünk közvetíteni ezt az üzenetet.”

Forrás:InStyle

Forrás:InStyle

Forrás: InStyle

Arra gondoltam, nézzük meg mi mindent tudnánk mi magunk alkotni ezeknek a színeknek a felhasználásával. Nem baj, ha nem pont az a pantone szín, ennek a két színnek az árnyalataiban gondolkozzunk.

Könnyen készíthetünk díszpárnákat a lakásba. Meglévő huzatokat is fel tudunk dobni ezzel a két színnel, nem kell egyből újban gondolkozni. Maradék filc, egy kis hímzőfonal, fehér párnahuzat, vagy sárga huzat, vagy szürke és már jöhetnek is a kreatív ötletek. 

Mutatok néhányat, hátha valamelyik megtetszik. 

 

Forrás:Pinterest

Forrás: Pinterest

Nem kell mindig túl gondolni, néha csak egy jó ötlet kell, egy jó minta és már mehet is az alkotás. 

Forrás:Pinterest

Egy jól kitalált mintával bármit el tudunk készíteni. Egy kis táskát, neszeszert fel tudunk dobni a 2021 év színeivel vagy annak árnyalataival díszített hímzéssel.

Forrás:Pinterest

Mintákat mi magunk is kitalálhatunk, de az internet segítségével nagyon sok minta közül tudunk válogatni. Kinyomtatjuk átrajzoljuk és már indulhat is a hímzés. 

Forrás:Pinterest

Bármilyen hímzésnél jól mutat ez a két szín. Lehet lapos öltés, vagy keresztszemes. Ha nem találunk pont színben ilyen mintát, akkor szinezzük át, vagy aki már ügyes, fejben átváltja és már mehet is a hímzés. 

A sárga, szürke kombinációjával készült képek teljesen más hangulatot adnak egy szobának. Legyen szó nappaliról vagy gyerekszobáról. 

Forrás: Pinterest

Akik kötnek vagy horgolnak, azoknak is van ötletem. Egy jó poncsó, egy takaró vagy egy kendő és máris az év színeiben tündökölhetünk. Dobjuk fel saját magunk és mások napját is. 

.

Forrás:Pinterest

A varrósok sem maradhatnak ki a sorból. Egy jól megválasztott anyag és a harmonizáló színek, minták kellemessé tudják tenni a gyerekszobát. 

Akik patchworkoznek, nekik is mutatok egy – két mintát, remélem ez segít felkelteni az érdeklődésüket, hogy kipróbálják a 2021 év színeit az alkotásukban. 

Forrás:Pinterest

Ugye milyen jó ránézni? Érdemes kipróbálni. 

Forrás: Pinterest

Forrás:Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás:Pinterest

Remélem neked is tetszenek az év színei és te is tudsz majd az ötletek alapján valami trendi dolgot alkotni. Érdmes kipróbálni, hogy ez a színkombináció milyen hatást vált ki nálad. Remélem hozza amit elvárnak tőle, de ha már csak jobban érzed magad tőle, már megérte.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű anyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Forrás: Pinterest

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.