+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Még elkészülünk anyák napjára

Ma ismét az anyák napi ajándék készítés lesz a téma. Most a nagyobb gyerekeknek adok ajándékkészítési tippeket. Anya biztosan fog nekik örülni. Próbáljátok ki őket, felnőtt segítsége mindenképpen jól jön, ha más nem az anyag beszerzésénél.

Anyák napi képeslap

Nagyon egyszerű, gyorsan elkészül.

Hozzávalók:

karton

toll vagy ceruza a rajzoláshoz

hímzőfonal

boríték

 

Fonalszív

Hozzávalók:

Deszka lap

szögek

fonal

Ezt a munkát kisfiúk is élvezni fogják, főleg  ha hagyjuk őket, hogy a szögeket ők üssék be a fába.

Vegyünk egy deszkát. Rajzoljunk rá bármilyen formát. A forma körvonalába üssünk szögeket és ezeket kötözgessük össze a fonallal. Érdekes képeket tudunk kapni, esetleg a fonalak színét is lehet váltogatni, az összekötések sorrendjével is lehet játszani. Jó szórakozást hozzá.

 

Kitűzők organzából, selyemből vagy filcből

fa szív

Hozzávalók:

Organza vagy selyem vagy filc

gyertya

cérna

biztosító tű

gyöngy vagy gomb a közepére

A kiválasztott anyagból kivágunk különböző méretű köröket. Amennyiben úgy érezzük nem tudunk szabályos köröket kivágni, akkor ehhez lehet használni sablonnak kispoharakat, befőttesüveg fedelet, amit csak körbe kell rajzolni és az így kivágott papírt tudjuk mintának használni. Minél dúsabb virágot szeretnénk, annál több körre lesz szükségünk.

Variálhatjuk a virágot, hogy keverjük a színeket. Mindenféle méterárut fel lehet használni, csak a fantáziánk szab határt.

A körök széleit egy gyertyával elégetjük. Rövid ideig éppen hogy csak megpöndörödjön a széle.  Ha tüllből vagy filcből készítjük a virágot, akkor nem kell égetni a széleket.

Ezután szépen egymásra helyezzük a köröket. Lehet a színeket és a formákat variálni. Miután összerendeztük, egy tűvel és cérnával a legbelső kör közepére felvarrhatunk gyöngyöket és utána az összes szirmot a közepén összevarrjuk.

El is készült a virág. Ugye milyen szép lett?

A hátuljára rátűzzük a biztosító tűt vagy pár öltéssel felvarrjuk.

Mindezt felragaszthatjuk ragasztó pisztollyal hajgumira, vagy beszerezhetünk bross alapot és arra. Ha nincs gyöngyünk, akkor egy jópofa színes gomb is megteszi.

Jó munkát kívánok hozzá.

Remélem sikerült hasznos ötleteket adni anyák napjára és örömteli lesz az anyák napi ajándék készítés. Ne feledjétek, egy apró gesztus mindennél többet ér.

Szép napot: Kati

 

Kati - Gombocska

Az alapanyagokat, melyek az alkotáshoz szükségesek, megtalálod dunakeszi boltunkban.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.