+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Anyák napi készülődés

Hamarosan itt van az anyák napja, már javában folyik az anyák napi készülődés. Még időben vagyunk, hogy elkészüljünk valami kedvességgel anyukánknak, nagymamánknak. Próbáltam olyan kézműves ajándékokat keresni, amelyeket gyerekek is el tudnak készíteni, természetesen kis segítség azért jól jön. Ezek az ötletek nem csak anyák napi ajándéknak jók, bármikor bármilyen alkalomra, vagy csak egy kis kreatívkodásra is jók. Nem kell alkalom, hogy alkossunk valami szépet. Nézzük miket gyűjtöttem össze, remélem mutatok pár újdonságot.

1.Varrjunk kartonra

Forrás: Pinterest

Már óvodában készítettünk ilyet. Az óvó néni otthon lelkesen rajzolt valamit és tűvel kilyuggatta nekünk és nekünk körbe kellett hímezni. Később már mi rajzoltunk és mi lyuggattunk tűvel, óvatosan. A varrás alapjai ezek, és természetesen a finom motorikát is fejleszti a gyerekeknek. Érdemes kipróbálni, fiúknak fiús mintát válasszunk és máris nekik is meg van az élmény.

Forrás: Pinterest

Mutatok pár mintát, amit csak ki kell nyomatni, kilyuggatni  és lehet is varrni. Érdemes kartonra nyomtatni, mert annak jobb a tartása. Készíthetünk kihajtós képeslapot aminek az egyik fele a hímzett kép a belsejébe meg írhatunk vagy rajzolhatunk valami szépet.

Forrás: Pinterest     Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest Forrás:Pinterest Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest  

Forrás: Pinterest

Találtam pár videót, ami segíthet a hímzésben, igaz ez már egy kicsit profibb hímzéstechnika.

 

 

2.Készítsünk párnát

Ügyesebbek készíthetnek egyedi kispárnát is. Meglévő párnára varrhatunk huzatot, vagy dekorálhatunk egy natúr párnát is. Varrhatunk rá, rajzolhatunk rá, textilfilccel, textilfestékkel, pomponokkal dekorálhatjuk kedvünk szerint.

Forrás Pinterest Forrás: Pinterest

3.Örök könyvjelzők

Tudom szinte minden második blogomban felbukkan a könyvjelző, de hát mit tegyek, imádok olvasni. Nekem az olvasás egy olyan dolog, hogy része a mindennapjaimnak. Szeretem az ötletes, szép könyvjelzőket. Nem kell nagy dolgokra gondolni, legutóbb egy  paradicsom vetőmagos zacskót tettem bele, mert semmit nem találtam hirtelen. De azért a legkedvesebbek a gyerekeimtől kapott könyvjelzők. Kis anyagigényű, egyszerű könyvjelzőket készíthetünk csupa szeretettel.

Forrás: Pinterest

Ha ügyesen rajzolunk , festünk, akkor egy kartonra készített képet egy bojttal, szalaggal megbolondítva szép, egyedi könyvjelzőként tudunk használni.

Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest

4.Befőtt színes köntösben

Itt pedig összegyűjtöttem pár aranyos ötletet. Kis apróságok, kis finomítások és máris személyre szabott ajándékot kapunk. Egy kedvenc lekvár, pástétom vagy befőtt színes köntösben, egyedi címkével csodákra képes.

Forrás: Pinterest

5. Készíthetünk álomcsapdákat, faliképeket fonalakból.

Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest

6.Készíthetünk zsebkendő tartót, kulcstartót filcből, vászonból

Forrás: Pinterest

7.Gombokból, kulcskarikából egyedi kulcstartók készíthetők.

Forrás: Pinterest

8.Orvosi spatulából, maradék fonalakból képkeretet tudunk készíteni.

Forrás: Pinterest

9.Pár marék színes gomb, képkeret vagy hímzőráma, ragasztó vagy tű és cérna és máris kész az egyedi kép.

Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest

10.Varrós anyukáknak, nagyiknak házi tűpárna és gombtartót készíthetünk.

Forrás: Pinterest

Nézzük hogyan is tudjuk elkészíteni:

Forrás: :Pinterest   Forrás: Pinterest

11.Régi szűrő új élete

A minap ebbe a csodába botlottam és annyira megtetszett a gondolat, hogy tervezem, hogy egy egész blogot szentelek neki,de addig is szerintem nagyon kis tuti ajándék hímezni tudóknak. Régi szűrő mindig akad, és azt hiszem ilyet nem találunk minden sarkon.

Forrás: Pinterest

+1 bónusz

Végül pedig egy kis bónusz. Az alábbi íveket ki lehet nyomtatni és kitöltve, kiszínezve átadhatják a gyerekek a nagymamáknak, anyukáknak. A középső lányomtól kaptam ilyet tavaly anyák napjára, és emlékszem milyen fondorlatos módon próbált megtudni minél több információt rólam úgy, hogy ne tudjam meg mire is készül. Szerintem ez aranyos.

Forrás Pinterest

Remélem sikerül segíteni az anyák napi készülődés folyamatát, remélem találtál olyat ami felkeltette az érdeklődésedet. Szerintem sok olyan van, ami nem csak anyák napjára jó, hanem barátnőnek, ismerősnek bármilyen napjára vagy csak úgy kedvességből.

Szép napot és jó alkotást kívánok!

Üdv:Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.