+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Bogyós minták kötése

Arra gondoltam, hogy most vigyünk még egy kis életet a kötésünkbe, nézzük meg, hogy tudunk bogyókat, buborékokat kötni. Akik horgolnak, azok biztosan láttak már mindenféle buborék mintát, pattogatott kukorica mintát, stb.Most akik csak kötni szeretnének és nem tudnak vagy nem akarnak horgolni, de tetszik nekik a buborékos minta, nekik gyűjtöttem össze pár videót az internetről, hogy ők is el tudják sajátítani ennek a módszerét.

 

Forrás: Pinterest

Többféle buborék, bogyó minta van. Most ez a buborék minta. Mutatok hozzá videót, ezen jól látszik, hogyan kell elkészíteni. 

Ezt a mintát színváltással még jobban fel lehet dobni. 

Forrás: https://www.studioknitsf.com/bubble-beanie-hat/

Ennél a mintánál bármilyen anyagú, vastagságú fonalat használhatunk, mert mindegyikből nagyon jól fog kinézni az alkotásunk. Ehhez a mintához, hogy ne kelljen gyakran a színváltás miatt izgulni, nagyon jó fonal az átmenetes fonal. 

Forrás: https://www.facebook.com/SBYDTAX/videos/837027516890108/?extid=NS-UNK-UNK-UNK-IOS_GK0T-GK1C&ref=sharing

Ennél a mintánál a bogyók különleges látványt nyújtanak. A kötés során az egyes szemekbe, ahol a bogyók lesznek, szaporítunk, és a szaporított szemekkel néhány sort kötünk oda-vissza haladva, majd fogyasztunk egy szemre. Ezzel a módszerrel alakítjuk ki a bogyó formát. 

Ezzel e technikával 3D-s hatást érünk el.  A munka fonálk oldalán ki tudjuk nyomni a bogyót, hogy jobban kidudorodjon.

Forrás: Pinterest

A következő bogyós minta kicsit másabb, nem szabályos bogyó forma, kicsit olyan az összkép, mintha lombos fák lennének. Két videót fogok mutatni, a különbség a szemek áthúzása. Az egyikben kötőtűvel készül végig, a másikban egy nagyon jó ötletet láttam, hogy a sok szemet horgolótű segítségével köti le. Ez azért jó, mert a napokban én is sikeresen lefejeztem az ergonomikus kötőtűm végét mikor a bogyókat készítettem a gyerek sáljánál.

Forrás: Pinterest

Forrás: http://thecastingoncouch.com

Ez az ún. málnaminta. De van aki  egres mintának ismeri. Egy sűrűbb bogyós minta. Mutatom a videót, ami segíthet az elkészítésében.

Forrás: http:/domihobby.ru

Ez nem igazán bogyó, inkább egy tornádó tölcsérére emlékeztet, de annyira szép, hogy ezt nem hagyhattam ki a sorból. 

Mutatok hozzá videót is. Nagyon jó kis minta, egy pulóveren nagyon szép tud lenni. 

Forrás: Sheila’s Just Knitting

Ez a minta nem csak a minta kötése miatt buborékos, hanem a két színnel való kötés miatt, még jobban 3D-s hatású a kész kötésünk. Ennek elkélszítését is megmutatom egy videóban.

A végére még összegyűjtöttem pár videót, amiben a fenti minták vannak, de most a bogyók színesek, vagy színes csíkok és színes bogyók váltakoznak. Ezekben újból láthatjuk a színváltás módját, ha esetleg már elfelejtettük.

Nagyon sokféle módon tudjuk ezeket a kötéstechnikákat alkalmazni. Nem kell azt gondolni, hogy az egész pulóver ezzel a mintával készül. Készülhet csak az ujja, vagy egy sor minta is. Ezek a variálások adnak különleges kinézetet a munkánknak.

Forrás: https://mimuu.com/kalin-iple-renkli-orgu-modelleri/

Forrás: Jazzdecostore

Forrás:https://www.frankie.com.au/article/knit-a-bubble-jumper-and-matching-bag-564882?utm_source=mobile&utm_medium=pinterest&utm_campaign=share

Forrás: https://mimuu.com/ahududu-hirka-yapimi/

Forrás: Pinterest

Varrhatunk fel tépőzár korongokat is.

Forrás: http://dragonthreadsopenbook.blogspot.com/2011/02/winter-knitting.html

A fenti képekből jól látszik, hogy ezeket a mintákat nagyon jól lehet alkalmazni sálak, pulóverek, mellények, de akár táskák kötésénél is. Érdemes kipróbálni minél több fajtát, megnézni melyik tetszik a legjobban, melyiket tudjuk könnyebben elkészíteni. Nem kell mindig egyből nagyban gondolkozni. Ezek azok a minták, amelyeknek az egy színű fonal, de az átmentes is jól áll. 

Forrás: https://postila.ru/post/64490977

Remélem tudtam valami újat mutatni vagy segíteni abban, hogy ihletet adjak, mit is köss még a télen.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

fonalak

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.