+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Húsvéti táska

Ha szeretnéd, hogy a nyuszi valami kis egyedi tasakba rejtse az ajándékot, akkor még megvarrhatod neki.

A húsvéti táskához nem szükséges hatalmas varrástudás és az anyagszükséglet is minimális. Ilyenkor lehet jól elhasználni az anyagmaradékokat, amiket általában a férjünk elől dugdosunk, mert szerinte ez már semmire sem jó. De mi jó háziasszony lévén, vagy csak mert gyűjtögetők vagyunk, tudjuk, hogy dehogynem apukám, ez még jó lesz valamire. Hát most jó lesz.

Gyorsan és egyszerűen elkészül a kis húsvéti táska.

Anyagszükséglet:

– anyag, színes, mintás vászon, vagy amit találunk otthon. A vászonnak jobb a tartása.

-mintás anyag, szalag vagy csipke díszítéshez

-szalag, cérna vagy madzag összehúzáshoz

 

Mérjük le, mekkora tasakot szeretnénk. Ennek megfelelően ennek a tasaknak a magasságát vegyük egyszer és a szélességét kétszer, így szabjunk ki egy téglalapot. Ezt fogjuk két oldalt összevarrni, de először díszítsük fel.

Ha szeretnénk a tasak szájára valami szalagot, ferdepántot vagy csipkét felvarrni, akkor azt most kell megtennünk, mielőtt még összevarrjuk a zsákot. A téglalapunk hosszabbik oldalára felvarrjuk a díszítést.

Amennyiben szeretnénk egy figurát, tojást vagy nyuszit varrni a tasakra, akkor azt most kell kiszabnunk és felvarrni a zsákocskára. A helyét úgy határozzuk meg, hogy félbehajtjuk az anyagot, elhelyezzük az anyagot a zsák elejére, legombostűzzük, majd miután kihajtottuk az anyagot egyenes öltéssel vagy cikkcakk öltéssel felvarrjuk. Lehet nyuszit rávarrni, hímezni, de egy nyuszisablon segítségével textil festékkel is ráfesthetünk díszítést. Bolondításként pomponból pedig ráragaszthatunk egy nyuszifarkincát is. A díszítésnek csak a fantáziánk és az idő szab határt.

Most összevarrhatjuk a zsák oldalát. Varrás után tisztázzuk el cikkcakk öltéssel, hogy ne bomoljon ki.

Ha kész a zsákocska, akkor vagy egy szalaggal megkötjük vagy egy tűvel kézzel nagy öltéssel belevarrunk egy vastagabb fonalat és azzal is meg lehet kötni.

Ennyi az egész.

A pinteresten rengeteg minta, ötlet található, többek között azok is, amelyeket én is csatoltam.

Jó ötletelést és megvalósítást kívánok!

Üdv: Kati!

Kati - Gombocska

Az alapanyagokat, melyek az alkotáshoz szükségesek, megtalálod dunakeszi boltunkban.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.