Ruhajavítási ötletek

Ingyenes ruhajavítási ötletek sorozatunk 1. részében a legalapvetőbb technikákat mutatjuk be.

Mindenkinek kilyukad egyszer legalább egy darab ruhája. Lehet, hogy nem veszi észre a lyukat a ruháján a kollégád a munkahelyén, valószínűleg mert nem alaposan nézte át a gardróbját. De lehet, hogy csak még nem volt ideje a lyukat befoltozni. Vannak, akik szerint a lyukas holmi egy életstílus, de vannak, akik csak azért nem vágnak bele a javításba, mert nem tudják, hogy hogyan tegyék azt, nem ismernek ruhajavítási ötleteket.

Sok ruha főleg a gyerekeknél, könnyen kilyukad, elszakad. Nem kell egyből a kukában végezniük, próbáljuk meg megjavítani, vagy ha minden kötél szakad felhasználni másra.

 

1.Ha egy gomb leszakad, nem jelent egyet azzal, hogy új inget kell venni. Még ha nagyon szeretnénk is egy újat.

Egy elveszett gomb cseréje a legegyszerűbb javítási munka, amit elvégezhetünk. Ha nem sikerül találni ugyanolyan gombot, mint amit elvesztettünk, akkor érdemes az összes gombot egyformára lecserélni. Csak nagyon fontos, hogy mérje le a gombot vagy vigyen egyet magával az üzletbe, hogy jó méretű gombot vásároljon. A túl nagy gomb nem fog átférni a gomblyukon, vagy szorul majd a gomb, és akár szakadáshoz is vezethet. A túl kicsi gomb viszont kicsúszhat a gomblyukon. Ha megtaláltuk a számunkra kedvező méretet, formát és szín, ezután már csak a felvarrás marad hátra. Egy egyszínű blúzt fel lehet dobni színes, mintás gombokkal is. Merjünk merészek lenni.

 

 

2.Megpattant a varrás

Igazán bosszantó tud lenni, mikor veszi fel az ember a pólót, pulcsit és akkor hirtelen hall egy reccsenést. Igen, elszakadt. Ott sajnos elpattant a cérna a varrás mentén. Ekkor csak egy színben passzoló cérnát keresünk és az elszakad rész előtt elkezdjük a varrást és végig varrunk a kiszakadt szakaszon.  Nagyon fontos, hogy ne közvetlenül a lyuk előtt kezdjük el a varrást. Jóval előtte, és a lyuk után is varrjunk még egy darabon, hogy legközelebb ne szakadjon el ugyanott a cérna.

 

3.Megakad a cipzár

Sokszor tapasztaljuk, hogy mikor húzzuk fel a kabáton, pulcsin a cipzárt, egyszer csak megakad és nem akar tovább menni. Első körben fogjunk egy grafit ceruzát és a cipzár fogain húzgáljuk végig, többször. Most próbáljuk meg a cipzárt. Ha továbbra is megakad, akkor nézzük meg, hogy nincs-e egy szem elmozdulva, kilazulva. Ha igen egy kis csípőfogóval próbáljuk visszanyomni a szemet a helyére. Amennyiben ez sem segített a problémánkon, akkor érdemes egy varrónőt keresni, aki kicseréli a cipzárt, és újból használhatjuk a kedvenc pulóvert, kabátot.

Remélem hasznosak voltak számodra a ruhajavítási ötletek!

Holnap küldjük 3 részes sorozatunk 2. részét, melyben további praktikus tanácsokkal szolgálunk. Figyeld holnap is a mail levelezésedet.

Az alapanyagokat, melyek a javításhoz, alkotáshoz szükségesek, megtalálod dunakeszi boltunkban.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt: Dunakeszi, Kiserdő u. 12.

gombocska

Szép napot: Kati

Gombocska méteráru és rövidáru

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.

mail: info@gombocska.hu

tel: +36-30-415-5005

 

Gombocska webáruház

Gombocska

Gombocska facebook

Gombocska bolt

Cím: 2120 Dunakeszi,
Kiserdő u. 12.
Tel: +36-30-415-50-05
Mail: info@gombocska.hu