+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Keresztszemes apróságok

Munkahelyen, iskolában szokás, hogy karácsonyra húznak a kollégák, gyerekek nevet, akinek venni vagy készíteni kell majd karácsonyra ajándékot. Általában meghatároznak egy érték határt, amit nem ildomos túllépni, mert kellemetlen tud lenni annak, aki betartja és a másik, aki nem tartja be,  valami nagyobb értékűvel lepi meg az illetőt. 

Ezért most pár könnyen, aránylag gyorsan elkészíthető keresztszemes ajándékötletet hoztam. 

Kerestem mintákat, ajándékötleteket hátha valamelyik megtetszik és tudod hasznosítani. Ezeket ugyanúgy családtagjainknak is elkészíthetjük. 

Forrás: pinterest

Ilyenkor egy szépen elkészített ajándék nagyon kedves tud lenni. Egy jó ötlettel már tudunk ajándékozni. Nem kell hozzá nagy anyag mennyiség, ha nem egy tájképet hímzünk, akkor fonalból sem kell sok. Egy kis fantáziával aranyos meglepetést készíthetünk.

Forrás: Pinterest

Például készíthetünk vagy vehetünk mindenféle aszalt gyümölcsöt vagy különleges desszerteket, amiket egy befőttesüvegbe teszünk. A beföttesüveg tetejére pedig készítünk egy kersztszemes mintát, amit rá tudunk majd ragasztani a fedőre. A fedő széleit szalaggal, csipkével, farkasfoggal tudjuk eltakarni. 

Forrás: Pinterest

Egy illatpárna is nagyszerű ajándék lehet. Hímzett tasakba tölstük a levendulát vagy más illatanyagot. Amennyiben nem illatpárnát szeretnénk, mert nem tudjuk milyen illatot szeret az illető ,akkor tömőanyaggal kitömjük és karácsonyfadísz is lehet belőle. 

Forrás: Pinterest

Készíthetünk kisebb-nagyobb hímzett képet is, ami lehet majd kép vagy szintén karácsonyfadísz. Hímzőrámába tesszük a kész képet, a hátuljára varrunk egy filcet, hogy ne látszódjon a hímzés fonákja, majd szalaggal dekorálhatjuk.

Forrás: Pinterest

Kisebb-nagyobb párnácskákat is készíthetünk, ami lehet tűpárna, illatpárna, kispárna, attól függően mivel tömjük ki és mekkorát készítünk. 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Karácsonyfadísz, könyvjelző, szalvétagyűrű, nagyon sok mindent  dekorálhatunk keresztszemes hímzéssel. 

Ezek nem  nagy volumenű munkák, aránylag gyorsan el tudunk bele készülni, nem fogjuk megunni a hímzést közben. 

Forrás: Pinterest

Amennyiben nem az ajándék készül keresztszemes hímzéssel, akár a kísérő kártya készülhet azzal. Vagy előre lyuggatot kartonra is hímezhetünk vagy készíthetünk mi magunk is mintákat. 

Forrás: Pinterest

Néha az egyszerű minta is tud szép és elegáns lenni, kezdőknek pont  megfelelő. Ilyen nagykeresztszemeknél bármilyen anyagra hímezhetünk, és akár ceruzával meg tudjuk rajzolni a szemeket. 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Ügyesebbek vagy bátrabbak nagyobb mintát is kipróbálhatnak.

Forrás: Pinterest

Ezekből a mintákból pontosan látszik, hogy aránylag kevés szín felhasználásával készülnek.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

Amennyiben valami nagyobb hímzésre vágysz, vagy ajándékba szeretnél egy komplett csomagot, akkor nézz be a webshopba és az  utolsó daraboknál találsz mindenféle keresztszemes csomagot, előnyomott  mintát. 

Forrás: Pinterest

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg hímző anyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

 Remélem tudtam segíteni és találtál kedvedre való mintát. 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.