+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Különleges kézi hímzések gyűjteménye

Ma is még a hímzésnél időzünk kicsit. Horgolósok, kötősök, varrósok ne haragudjatok. Most erre vagyok még mindig rákattanva. 

Ebben a fejezetben igazából különböző öltés mintákat, fajtákat, trükköket gyűjtöttem össze. Mind – mind más tájjelleg, nincs az, hogy most kalocsai, modern, stb. Mindenféle érdekes öltés rajzot, videót, képet mutatok meg, ami nekem különlegesnek, szépnek, egyszerűnek, vagy éppen nagyon nehéznek tűnt eddig. 

Remélem tudok valami újat mutatni és lesz amit kipróbálsz te is. 

 

Forrás:Pinterest

Ezekhez a hímzésekhez vagy mouline fonalakkal, azaz osztott hímzővel vagy perlé fonalakkal készítjük. 

A hímzést készíthetjük különféle himzővászonra vagy pamutvászonra is, de igazából bármilyen anyaggal próbálkozhatunk. Hímezhetjük az ingünket, selyem blúzunkat, farmerunkat is egyaránt. 

Forrás: Pinterest

Néha egy egyszerű motívum, egy különleges forma teljesen új megejelenést tud kölcsönözni egy régi darabnak. 

Forrás:Pinterest

Mindenféle különlegesnek vélt öltésformát, mintát gyűjtöttem össze neked, hátha valamelyik megtetszik. 

Forrás: Pinterest

Néha egy folt vagy lyuk eltüntetésére is alkalmas egy jópofa hímzés. Próbáltam minél érthetőbb leírásokat, képeket keresni, hogy minél könnyebb legyen kipróbálni őket. 

Forrás:Pinterest

Mielőtt neki kezdünk élesben a hímzésnek, érdemes pár próbaöltést készíteni. Meg tudjuk nézni, hogyan reagál az anyag. Ha nagyon gyűrődik az anyag, és összehúzza az öltés, valamint nagyon látszik a tű helye, akkor érdemes másik anyagot választani, vagy vékonyabb tűt.

Forrás:Pinterest

Hímzés közben érdemes hímzőrámát használni, hogy kifeszüljön az anyag. De ha az nincs, akkor minél többször simítsuk ki az anyagot, ne gyűrödjön meg. Csak így látjuk nem húztuk-e túl szorosra az öltést. 

Forrás:Pintrerest

Érdemes a színeket kombinálni, használhatunk vékony szalagokat is. Az átmenetes fonalakat is érdemes kipróbálni, de azért érdemes csínján bánni vele. Ne essünk túlzásba, de mindenképpeni intenzívebbé tudjuk tenni a látványt. 

Forrás:Pinterest

Az öltési fajták keverésével sokkal látványosabb képet tudunk kapni, merjünk bátrak lenni. Megéri. 

Forrás:Pinterest

Ha filccel akarod a mintát felrajzolni az anyagra, ügyelj arra, hogy minél vékonyabb hegyű legyen,mert a vastag filc ki fog lógni a hímzés alól. 

Forrás: Pinterest

Használhatunk idigót, vagy direkt erre az alkalomra való transzfer papírt. Ez mint az  indigó, úgy működik. De használhatunk ceruzát, szappant, illanó filcet. 

Forrás:Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Szerintem ezekkel az öltésekkel most már el tudod kezdeni a munkát. Ha siker koronázza a munkádat, akkor neki lehet állni saját mintákat tervezni, vagy az internet segítségével a számunkra legjobbat kinyomtatni és kihímezni. 

Forrás:Pinterest

Remélem megint sikerült valami újat mutatni és találtal valami szépet, amit szívesen kipróbálnál. Lehet kísérletezni, mindent szabad és meglátod valami csoda fog ismét a kezed közül kikerülni.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz, ha a hímzés után érdeklődsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

 

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.