+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

maradék anyagok felhasználása

Már volt egyszer téma a maradékok felhasználása. Az, hogy újból elővettem, az azért van, mert a sok maszk varrása után, annyi maradékom maradt, hogy sajnáltam zsákszámra kidobni őket. Ezért arra gondoltam, muszáj kezdeni velük valamit. Mivel az ívelt maszkokat varrtam, jóval több pamutvászon maradékom maradt. Azért van ott pár nagyobb darab anyag, ami még jó lehet valamire.

Na erre keressük ma a megoldást. Ha neked is gondot okoz a maradék anyag felhasználása, maradj velem és nézzük meg, mit tehetünk az ügy érdekében.

 

Annyira belemerültem a témába, hogy annyi ötletet találtam, hogy már most látom egy alkalom nem lesz elég. Tehát készülj fel a hulladékhasznosításra, a maradékok feldolgozására, a kalandra amelyben most részed lesz.

Nézzük mi mindent tudunk készíteni a megmaradt anyagdarabjainkból.

Először szerintem érdemes szétválogatni őket. Szín szerint, esetleg amik egymással harmonizálnak. Ez azért jó, mert meggyorsítja a munkát.

Hulladékból sok mindent tudunk készíteni. Akik patcheworköznek, azoknak a hulladék egy kincses bánya. De akik ezt a technikát nem alkalmazzák, azoknak is nagy segítség például, ha a maradékokat összevarrjuk és mondjuk egy szalagot készítünk belőle.

Rakhatjuk random egymás után az anyagokat, de minta alapján is összevarrhatjuk őket.

Forrás:Pinterest

Varrhatjuk szimplán úgy ahogy vannak és utána megvágjuk formára, vagy csak egy hosszú csíkot készítünk belőle.

Forrás:Pinterest

Ha már sejtjük mit fogunk készíteni belőle, akkor az összevarrt anyagot a végén arra a formára körbevágjuk. Ha nincs még ötletünk, akkor készítünk egy nagyobb darabot és felvághatjuk csíkra. Ezt el is tehetjük a későbbiekre, bármikor jól jöhet, mégis kulturáltabb formában tudjuk tárolni.

Ha szeretnénk rávasalhatjuk vetexre, akár rávarrhatjuk vliesre is, kérdés mit fogunk kezdeni vele.

Forrás:Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás:Pinterest

Ha ezzel meg vagyunk, jogos a kérdés és akkor most ezzel mit csináljak? Ennek segítségével készíthetünk érdekes takarókat, párnákat, táskákat, stb. Két anyag összevarrásánál használhajtuk elválasztóként. Ezáltal az egyszínű anyagunkat fel tudjuk dobni.

Forrás:Pinterest

Akár lehet ez a csík a mérvadó és az egyszínű anyag, csak ennek a kiegészítője. Szerintem, érdmes próbálkozni, mert mindenféle formánál, alakzatnál más és más az összhatás.

Forrás: Pinterest

Ha már ennél az összevarrt darabnál tartunk, nézzük meg mit lehet még ezekből készíteni. Kicsit nagyobb darabot készítünk az összevarráskor, akkor kivághatunk belőle köröket, négyzeteket, különböző formákat és pohár vagy tányéralátéteket tudunk készíteni. Ilyenkor ha már előre összevarrtuk az anyaygot, akkor már csak körbe kell szegni.

A szegésre használhatunk ferdepántot, de ha a rusztikus dolgokat szeretjük, elég a varrás mentén elvágni az anyagot, akár ki is rojtozhatjuk kicsit.

Forrás:Pinterest

Forrás:Pinterest

Forrás:Pinterest

 

Forrás:Pinterest

Forrás: Pinterest

Ha az összevarrt anyagból kivágunk mintákat, akár egyedi képeslapokat, üdvözlő vagy köszönő kártyákat is tudunk készíteni.

Forrás:Pinterest

Az összevarrt anyagból készíthetünk tűpárnákat is, különbőző kis kitömött figurákat a gyerekeknek,edényfogót, stb.

Forrás: Pinterest

Remélem ezzel a kis gondolatébresztéssel elindítottalak egy úton, hogy minél szélesebb körben fel tudd használni az anyag maradékaidat. A következő blogban folytatjuk, csak nem akartam rád zúdítani az összes ötletet.

Addig is kísérletezz, próbálkozz minél harmonikusabb anyagdarabokat készíteni, és aztán alkoss belőlük valami szépet, valami hasznosat.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű anyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Forrás: Pinterest

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.