+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Őszi dekorációk házilag

A héten még nem igazán volt őszi hangulatom. Még sütött a nap, kimondottan melegem volt. Egyik kedves barátom kérdezte, nem kellene már tökös kirakatot készíteni a boltba? Már? Kérdeztem vissza, hiszem még nyár van..

Hát ma már nincs nyár, bár még jön egy kis jó idő, de már ősz van, így el kell kezdeni az őszre hangolódást. Egy kis őszi dekoráció készítéssel jöttem ma. 

Forrás: https://awonderfulthought.com/acorn-craft-large-acorns-for-decorating/

Az a jó, hogy ilyenkor el tudjuk használni a húsvétról maradt hungarocell tojásokat, mert nagyon jó kis makkokat lehet belőlük készíteni. 

Forrás: https://awonderfulthought.com/acorn-craft-large-acorns-for-decorating/

Fenyő tobozt találunk már lépten nyomon, egy kis maradék spárga vagy vastagabb fonal és egy ragasztó segítségével makkokat tudunk varázsolni a tojásból. Egy kis faág is jól jöhet a makk fogantyújának. 

Forrás: https://www.madeon23rd.com/inspiringmaterial/2021/felt-leaves-diy-for-table-gift-wrap-and-garlands

Őszi falevelek készítése

Makk után az őszülő falevelekkel is fel tudjuk dobni a lakást, munkahelyünket. A legegyszerűbb módszer ha több színű filcet egymásra teszünk és összevarrjuk. A falevél sablont érdemes többféle méretben elkészíteni, és úgy egymásra varrni őket.

Forrás: https://www.madeon23rd.com/inspiringmaterial/2021/felt-leaves-diy-for-table-gift-wrap-and-garlands

A 2mm vastag filceket még össze tudjuk varrni háztartási géppel. Lehet használni különleges színű cérnákat, ha szeretnénk megbolondítani a levelünket. Ezek a levelek lehetnek sima dekorok, de akár tányér vagy pohár alátétként is kiválóan működnek. 

Forrás: Pinterest

A tök örök sláger

A tök az örök sláger. Ha tudsz otthon dísztököt ültetni akkor az ilykor jól jöhet. Nekem azon kívül, hogy benőtte a kertet és a férjem kétsgébe esett, hogy valami óriás növény átvette a kertben a hatalmat, egy darab tök sem termett rajta. De lehet más ebben ügyesebb, legközelebb másképp próbálkozom. Tehát ha nincs saját dísztököd, akkor lehet már kapni elég sok helyen és ha nem akarsz nagy dolgot véghez vinni a karácsonyi mécsestartóba belehelyezel pár kisebb tökök, és máris meg van az őszi hangulat.

Forrás: Pinterest

Ha mégis a varrás mellett döntesz, akkor filcből, bármilyen anyagból tudsz tököt varrni. Varrhatod egy nagy körből, amit megtömsz és fonallal cikkeket alakítasz ki, vagy varrhatod cikkekből is. 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Bármilyek megoldás jó, amelyik neked a legjobban tetszik, amelyik a legkönnyebb, vagy a legszebb neked, azt válaszd. Ilyenkor fel lehet használni a sosem hordott pulóvereket, ruhadarabokat, előkerülhetnek a szekrény mélyéről a bársonyok, rusztikus anyagok. Nagyon különlegessé teszik a tököt a különböző textúrák.

Forrás:Pinterest

A régi hungarocell gömbökből is lehet tököket készíteni. A legegyszerűbb módja, ha  gömb közepét kifúrjuk, és azon keresztül vezetjük át a fonalat, és így tekerjük körbe a gömböt. Különböző vastagságú, fajtájú fonalakkal dolgozhatunk. 

Forrás:https://heartfilledspaces.com/cute-pumpkin-craft-for-your-fall-home-decor/?utm_medium=social&utm_source=pinterest&utm_campaign=tailwind_tribes&utm_content=tribes&utm_term=1124527636_54815690_776614

Érdemes kibpróbálni mindenféle fonalat, kis botot ragaszthatunk a szárnak. 

Forrás: Pinterest

Régi gömbök újra hasznosítása

Akár a régi karácsonyi gömböt is feldíszíthetjük, úgy hogy fonatokkal dekoráljuk, és nem is baj, ha kilóg a gömb eredeti színe, ha összhangban vannak.

Forrás: Pinterest

Ha viszont nem akarjuk, hogy látszódjon a gömb, akkor meg több fonást kell készíteni és akkor és úgy kell vele beborítani a gömböt, hogy felül és alul ragasztóval rögzítjük a fonásokat, jó sűrűn. 

Forrás: Pinterest

Akár az utcán gyűjtött falevelekből, szárított narancs héjakból is tudunk őszi dekorációt készíteni. Nem kell hozzá más, csak egy jó technika, amivel el tudjuk készíteni a virágokat, csigákat.

Forrás: Pinterest

Ezeket a szárított narancs virágokat, gyűrűket, levél virágokat akár egy koszorúra is feltehetjük, de egy vázába, egy edénybe is és máris kész az asztali dekorációnk. 

Forrás: https://szinesotletek.blog.hu/2018/10/23/illatorgia_a_kobon_narancsos_otthondiszek

Egy hústűre fel tudjuk húzni a narancs gyűrűket, amiket gumival fogunk össze és így szárítjuk meg őket. Száradás után eltávolítjuk a gumiszalagot és máris kész a finom illatú narancs dekorációnk. 

Forrás: https://krokotak.com/2016/11/beads-from-dried-orange-peels/

Összefoglalás

Remélem tudtam egy kis őszt csempészni ezekkel az ötletekkel és még időben tudsz egy kis őszi dekorációt készteni, amivel el kezdesz hangolódni az őszre.

Forrás: https://anorganizedseason.com/how-to-make-adorable-yarn-pumpkins/?utm_content=cmp-true

Légy kreatív és készíts valami szépet, ezek a gyönyörű színek ilyenkor ősszel, még fel tudják dobni a hangulatot a lakásban és a lelkünket is melengetik. 

Forrás: Pinterest

Remélem tudtam valami újat mutatni és segíteni neked az őszi hangulat megteremtésében.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Forrás: Pinterest

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.