+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Varrás ötletek gyerekeknek

Akinek gyereke van és autózik, biztosan megélte azt a pillanatot, amikor egy hirtelen fékezés miatt az alvó gyerek feje előre bukott. Ilyenkor egy aggódó anya hátrakap, tartja a fejét, próbálja visszatuszkolni az ülésbe úgy, hogy közben ne ébredjen fel a gyerek. Rosszabb esetben felébred és irtó sírásba kezd, mert megijedt, megrántotta a nyakát. Erre találta ki valami nagyon okos ember a fejtartó pántot, amit bevallom mi még nem próbáltunk ki, de egyesek szerint irtó jó találmány.

Emellett rengeteg hasznos dolog van még, ami megkönnyítheti pl. az utazást a gyerekkel. Nagyobb gyerekeknél hasznos a biztonsági övre szerelhető párna. Biztosan mindenki aludt már el úgy a kocsiban, hogy a kabátját, pulcsiját tömködte a feje alá az ajtónak támasztva, hogy kényelmesen aludjon a hosszú autóúton. És hányszor ébredtünk zsibbadó nyakkal…

Na ezekre a kis problémákra kerestem megoldásokat.  Több gyerekes anyukaként is úgy gondolom, hogy néha egy egyszerű ötlet annyira meg tudja könnyíteni az életünket, hogy el sem hisszük. Merjünk gondolkozni, kitalálni, alkotni és meglátjuk, hogy mindamellett, hogy hasznos dolgot készítünk, még jól is érezzük magunkat.

Természetesen nem csak gyerekeknek hasznosak ezek az ötletek, nyugodtan elkészíthetjük magunknak is. Olvasd el tehát varrás ötletek gyerekeknek összefoglalómat.

 

A folyton leeső konyharuha esete

Nem tudom te hogy vagy vele, de nálunk minden nap többször is a földön landol a konyharuha, ami a konyhapult fogójára van akasztva. Odarohan a gyerek megtörli a kezét és már fut is. Természetesen máris leesik. A jobbik eset, hogy észreveszi a csemete és felteszi, a rosszabb simán otthagyja.

Na erre egy jópofa megoldást találtam a neten.

 

Forrás:Pinterest

 

Ha szeretnénk ilyet készíteni, vagy előveszünk egy már meglévő konyharuhát, és arra varrjuk rá a felső részt, vagy külön beszerzünk pamut vásznat, gombot és darázsolt anyagot.

Először ki kell szabnunk az akasztós részt. Erre kiválóan alkalmas a pamutvászon. Nagyon fontos, hogy a pamut vásznat mindig avassuk be vagy mossuk ki szabás-varrás előtt, mert összemehet.

Szabjuk ki például a lenti szabásmintát. Két darabot szabunk, ezt színt színnel szembe fordítva összevarrjuk. Az alsó részt nem varrjuk össze, ide fogjuk beilleszteni a konyharuhánkat.

 

 

 

Ezután kifordítjuk, levasaljuk. Kimérjük a gomblyuk helyét, majd gomblyukvarrótalp és program segítségével megvarrjuk a gomblyukat.

 

 

Ezután következik a konyharuha, amely lehet frottír, darázsolt anyag, vagy már meglévő konyharuha.

A konyharuha anyagot a megfelelő méretre kell igazítani, hogy beférjen a felső rész nyílásába. Ilyenkor érdemes behajtogatni, beráncolni a felső részt. Ha szép egyenletes ráncolást szeretnénk, le lehet tűzni varrás előtt. Ezt a ráncolt részt kell behelyezni a felső rész nyílásába és szépen összevarrni.

 

 

Ha nem szeretnénk, hogy elmozduljon varrás közben a két anyag, akkor szintén tűzzük őket össze.

 

 

A felsőrészre nagyon sokféle megoldást lehet találni. A képzeletünk szab csak határt. Lehet gombos, bújtatós, modern, letisztult vagy éppen romantikus.

A bujtatós verzió azoknak a legjobb, akik idegenkednek a gomblyuk felvarrástól. Itt annyi a lényeg, hogy érdemes a bujtatott részre rávarrni a pamutvásznat, majd egy nyílást készíteni, ahol át tudjuk bújtatni a konyharuhát.

Forrás:Pinterest

 

Merészebbek szabadjára engedhetik a fantáziájukat és akár ruha formájú törlőket készíthetnek. Itt a két oldalon található szalaggal történik a rögzítés.

 

 

Akik pedig szeretik az aprólékos munkákat, azok pedig farkasfoggal, szalaggal, csipkével tudják az egész konyharuhát viccesebbé, különlegesebbé, egyedibbé tenni.

 

 

Elalszom a nyakam az autóban esete

Hosszú utakon olyan jókat lehet aludni az autóban. Nyaraláskor külön helyet foglal egy-egy kispárna az autóban a gyereknek, amelyet igazgat egész úton a feje alatt, mert állandóan kicsúszik a nyaka és az ajtó közül.

 

Forrás: pinterest

 

Nagyon praktikus a biztonsági övre tépőzárral rögzíthető párna. Nagyobbaknak készíthetjük telefon tartóval is, hogy kényelmesen tudják a zenét hallgatni.

 

Forrás: Pinterest

 

Nem kell más, mint egy hosszú téglalapot készíteni, amit tömőanyaggal kitömünk. Két fület varrunk rá, amelyre tépőzárat varrunk és ezzel tudjuk rögzíteni az övhöz.

Ha párna alakút szeretnénk, akkor azt is meg tudjuk oldani.

 

Forrás: Pinterest

 

Mint a képen is látszik, egy meglévő párnára készítünk huzatot, amelyre tépőzárat varrunk a rögzítéshez. Így könnyen ki tudjuk mosni, ha elkoszolódott.

Most már jöhet a kiérdemelt alvás.

 

Forrás: Pinterest

 

Bólogató gyerek

Na nem azért bólogat, mert egyfolytában egyetért velünk. Sajnos hiába van a sok ponton kapcsolódó biztonsági öv, a gyerek feje elalvás után úgymond bólogat minden egyes fékezésnél, kanyarodásnál.

 

Forrás: pinterest

 

Erre találta ki egy okos ember ezt a pántot. A gyerekülés fejrészére lehet tenni egy csattal rögzíthető, de készíthetjük gumis résszel is. Egy kis darab pamutvászonra van szükségünk. Ha szeretnénk, hogy puha legyen egy kis vliest tehetünk közé.

 

Forrás: Pinterest

 

Övpánt a kényelmetlen érzés helyett

Főleg nyáron érezzük azt, hogy szinte fáj a bőrünknek nyomódó, dörzsölődő biztonsági öv. Főleg a nőknél fordul elő, mikor pl. ujjatlan ruhát hordanak. Erre nagyon jó ötlet az övre szerelhető párna elvén működő övvédő.

 

Forrás: Pinterest

 

Bármilyen nekünk tetsző anyagból készítünk egy téglalapot. Érdemes egy 20-25 cm hosszúságút kiszabni. A szélességét az övhöz igazítjuk. Mérjük le a biztonsági öv szélességét és azt vegyük háromszor. Érdemes szintén vliest tenni közé, hogy puha legyen. Ha szeretnénk egy ferdepánttal körbeszegjük. Rávarrunk két tépőzárat és már kész is vagyunk. Az anyagnál érdemes puha tapintású anyagot választani, hogy minél kényelmesebb legyen. Érdemes mindenképpen beavatni az anyagot, nehogy megfogjon minket az első használat után.

 

Anya, bontsd ki kérlek! – érzés

Manapság már a legkisebbek is állandóan a kütyüket nyomogatják. Sajnos vagy nem sajnos, nem szeretnék erről vitát nyitni. A világ erre megy. Ezért állandó probléma az összegabajodott kábel, fülhallgató zsinór. Én nem tudom mit csinálnak a gyerekeim, de nálunk olyan gubancok keletkeznek, hogy tényleg kihívás kibogozni. Erre nagyon jópofa tartókat tudunk saját magunk is készíteni.

 

Forrás: Pinterest

 

Nem kell megijedni, sokkal egyszerűbben is meg lehet oldani. Nem kell hozzá csak egy kis filc, tépőzár, tű, olló és cérna. Akár a gyerek is elkészítheti a saját tervét. Ehhez még varrógép sem szükséges.

 

Forrás:Pinterest

 

Természetesen itt is készíthetünk bonyolultabbat is.

 

Forrás: Pinterest

 

Ügyesebbek cipzáras megoldást is választhatják.

 

Forrás: Pinterest

 

 

Forrás: pinterest

 

Ha pedig unjuk már hogy a telefon töltésekor nem tudjuk hová tenni a telefont és csak lóg a kábelen, azok elkészíthetik a saját telefontöltő tokjukat is.

 

Forrás: Pinterest

 

Az alábbi szabásmintából tudunk kiindulni. Természetesen lehet a forma négyzetes, figurás, ez csak egy alap, ahonnan el tudunk indulni. Készíthetjük filcből, hogy legyen tartása, de elhasznált farmerokat is fel tudjuk használni. Ha vékony anyagból szabjuk ki, akkor érdemes vliest tenni közé. Díszíthetjük mindenféle szalaggal, gombbal, csipkével, a képzelet szab csak határt.

 

 

 

 

Remélem sikerült pár jó ötlettel gazdagodnod, tetszett varrás ötletek gyerekeknek összefoglalóm és máris azon jár az eszed melyiket kellene megvalósítanod.

A Gombocska webáruházban pedig a www.meterarurovidaru.hu címen megtalálsz mindent ami az alkotáshoz szükséges lehet ITT: Gombocska webáruház

Szép napot és jó alkotást!

Üdv:Kati

Kati - Gombocska

Az alapanyagokat, melyek az alkotáshoz szükségesek, megtalálod dunakeszi boltunkban.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.

Webáruházunkat pedig természetesen otthonról is eléred.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu