+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Gyors megoldások, ha baj van

Volt már egy ilyen blog, ahol összegyűjtöttem pár gyors javítási ötletet. Most is ezt teszem, azt látom, sokan szeretik először megpróbálni orvosolni a bajt. 

Sok esetben tényleg nem is szükséges szakember segítsége, mi magunk is ki tudunk javítani, meg tudunk gyógyítani egy sérült ruhadarabot. 

Most videókat fogok mutatni, a lányaim nagyon szeretik a csináld magad gyorsan videókat, hát most mi is megnézzük szakad, bő, szűk ruha esetén mi mindent lehet csinálni. 

Sokszor ezek persze nem végleges megoldások, de azért gyors varázslásnak megteszi. 

Sajnos sokszor beakadunk valahova, felakadunk egy kiálló drótban, szögbe, és a kedvenc ruhánk lyukas lesz. Ilyenkor foltozással, de akár hímzéssel is eltüntethetjük vagy átalakíthajtuk a lyukat. 

Ha szűk a nadrágunk, akkor általában ék alakú betoldással tudunk javítani a helyzeten. Ez lehet gumi, rugalmas anyag, farmer, ez alap nadrágtól függ. 

Hányszor járunk úgy, hogy a kedvenc melltartónkból kibújik a merevítő. Sajnos ezt elég nehéz orvosolni, de gyors segítség lehet, illetve egy darabig még házilag meg tudjuk hosszabbítani az életét a ruhadarabnak.

Ha elkoszolódik a mandzsetta, gallér, akkor vagy cseréljük, vagy leszedjük és egy színben passzoló vagy teljesen eltérő, de oda illő anyaggal be tudjuk szegni az inget, így nem kell kidobni.

Ha kiszakad a kedvenc pólónk, akkor egy álzsebet varrhatunk rá, ha mellmagasságban van a lyuk. Ha gondoljuk ugyanazzal az anyaggal díszíthetjük az ujjakat, póló alját, stb. Így elkerüljük azt a hatást, hogy utólag került rá a zseb. 

Előfordul,hogy itt-ott szűk a pólonk, akkor itt is ékalakú betoldással lehet segíteni a bajon. 

Forrás: Pinterest

Ingnél hátulra is rakhatunk ék alakú betoldást. 

Forrás:Pinterest

Van hogy a kedvenc blúzunk mellben szűk, erre is lehet kultúrált megoldást találni. 

Mikor megveszünk egy ruhát, akkor még minden oké, tetszik nekünk. Aztán mikor otthon hosszabb ideig illegünk-billegünk a tükör előtt, rájövünk, hogy kicsit rövid, az én korromban ez már nem való, ha felemelem a kezem kint van a hájam. Erre is lehetmegoldást találni, nemcsak ruháknál, hanem pulcsiknál is. 

Forrás:Pinterest

Remélem sikerült ma is valami hasznos ötletet adni, és tudtam segíteni. Jó javítgatást kívánok neked!

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű anyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Forrás: Pinterest

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.