+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Babaszoba ötletek.

Minden kismama nagyon várja, hogy megszülessen és kezébe vehesse gyermekét. A legszebb pillanatokat éljük át a terhesség alatt. Felejthetetlen élmény, mikor először érezni véljük gyermekünk mozgását, majd mikor már érezzük, ahogy mocorog, forgolódik a pocakunkban a szívünk megtelik boldogsággal. Jó azért a vége felé már elképzelni sem tudjuk hogy tud az a kis manó elférni, és bizony ám azért tudjuk érezni a könyökét, térdét, ahogy a helyét keresi azon a kis helyen. De ezek mind felejthetetlen pillanatok.

Terhesség alatt az ember mindent kipróbál, megvesz, mert minden élményt akar, szeretne. Zenét hallgattat a pocaklakóval, beszél hozzá, kopogtat neki a pocakon keresztül, mindent kipróbál, mert minden újságot, blogot elolvas, ami a a babavárással kapcsolatos. Jobbnál jobb dolgokat talál, vagy valljuk be éppen feleslegeseket, de hát milyen gyarló az ember, mindent akar. Főleg az első gyereknél esünk abba a hibába, hogy amit csak kitalálnak az erre a piacra szakosodott üzletek, azt mi kismamák, mind ki szeretnénk próbálni, hátha ettől majd szebb, jobb, okosabb lesz születendő gyermekünk.

Emlékszem az első gyermekünknél legalább két hőmérő volt a babakádban fürdéskor és aggódva néztük, ha kicsit is melegebb volt a víz. Na a másodiknál már ha éppen megtaláltuk a hőmérőt akkor volt, de igazából már csak a kezünket tettük a vízbe és megállapítottuk, hogy jó a víz hőmérséklete. A harmadiknál már eszembe se jutott a hőmérő, anyai ösztönömre hagyatkozva engedtem a vizet a kádba és ellenőriztem a kezemmel, hogy jó lesz-e.

Hát ilyenek vagyunk mi anyukák. A legjobbat szeretnénk megadni a babánknak. Azt szeretnénk, hogy mikor megérkezik, a legjobb helye legyen, a legszebb szobája legyen, a legjobb minőségű dolgok vegyék körbe. Törekszünk mindenre, hogy bababarát legyen, hogy minden ami lehet öko és puha legyen. De ez így van rendjén.

Azok az anyukák, nagymamák, barátnők, akik igen kreatívak, ilyenkor babaváráskor nagyon sokat tudnak lendíteni például egy babaszoba kialakításában. Egy-egy jól megálmodott színvilágból kialakított babaszoba, színben harmonizáló babatakaróval, forgóval, kis állatkával még barátságosabbá varázsolható. Sok esetben nem is beszélve arról, hogy sokkal olcsóbban ki tudunk hozni egy-egy babajátékot, azt meg már meg sem említem, hogy milyen örömmel fogunk majd a babánknak mesélni arról, hogy ezt még édesanyád készítette neked, mikor a pocakban voltál.

Tehát most kedves kreatív anyukák, leendő nagymamák, nagynénik, barátok, nektek gyűjtöttem össze pár hasznos oldalt, képet, leírást, amivel szebbé és egyedibbé tudjátok varázsolni a baba leendő szobáját, fekhelyét. Nézzétek meg babaszoba ötletek összefoglalómat. Gondoltam azokra is akik csak varrni tudnak és azokra is akik horgolni vagy kötni szeretnének. Mindenkinek próbálom beindítani a fantáziáját, a többit már rátok bízom. Csak reménykedni tudok, hogy találtok valami szépet, amit hasznosnak találtok.

Lássunk neki.

Baba játékok horgolva

Forrás: Pinterest

Manapság nagy divat az amigurumi, horgolt állatkák, játékok készítése. Egy kis ötlettel nagyon jópofa szundikendőket, játékokat tudunk készíteni. A színekkel lehet játszani és máris készíthetünk lányos és fiús szundikendőt is. Azt látom, hogy sokszor gondot okoz, hogy milyen színből készítsük el a megálmodott kedvességet. Érdemes az egyszínű dolgoktól elrugaszkodni és bátran színeket keverni. Néha nem is gondoljuk, hogy milyen jó kis párosítások születhetnek.

 

Forrás: Gombolyda

Ehhez a nyuszihoz Alize-Bella fonalat használtak. 3-as tűvel készült és kb. 5 dkg volt a fonalszükséglete. Ebből most már szerintem el tudsz indulni, mikor elindulsz fonalat vásárolni, akkor már a mennyiség a rendelkezésedre áll, már csak a színekkel és a formákkal kell játszanod.

 

Forrás:Pinterest

Egy formát el tudunk készíteni lányosan és fiúsan is. Egy szín változtatása is pont elég hozzá. Nézd meg az alábbi cuki kutyusokat. Csak egy színt cseréltek ki és máris mindkét nem számára tökéletes cukiság készült.

Forrá

Forrás: Pinterest

Találtam azért egy magyar nyelvű leírást is, remélem ebben minden információt megtalálsz majd, ami segít neked a szundikendő elkészítésében.

 

Ennek a kendőnek a leírását itt találod.

Ha megtaláljuk az alapot, akkor bármilyen állatfigurát készíthetünk rá. Ha nem ragaszkodsz a négyzetes elrendezéshez, akkor nyugodtan kísérletezz a formákkal.

Forrás: Pinterest

Horgolni nem csak szundikendőt lehet. Készíthetünk csörgőket, kisebb játékokat is. Ehhez érdemes beszerezni fa vagy műanyag karikát, amit körbe vagy félig be tudunk majd horgolni. Horgolhatunk egy csíkot is, amit összevarrunk vagy összehorgolunk egy karikán. Erre a karikára tudjuk rávarrni az általunk készített állatfigurát, masnit, stb-t.

Forrás: Pinterest

 

 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Az alábbi szép kis horgolt babajáték leírását itt találod.

Forrás:Pinterest

Személyes kedvencem az egyszerűsége miatt a nyuszifül.

Forrás: Pinterest

Nagyon könnyű elkészíteni. Nem is gondolnánk miben áll a trükk.

Forrás: Pinterest

A konkrét leírást itt találod.

A horgolást még nem végeztem ki, mert horgolhatunk cumitartót is.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

 

Forrás: pinterest

Horgolhatunk még a babakocsira játékot is. De a kiságy felé forgót is. Nem is hinnéd, mi mindent lehet egy babaszobába meghorgolni. Mutatok néhány ötletet.

Készíthetjük álomfogó karikára. Kedvenc cukiságaim a bárányok. Mivel a babák eleinte csak fekete-fehérben látnak, készíthetünk fekete-fehér bárányokat is, majd idővel pedig színeseket és a kor haladtával tudjuk cserélgetni a barikat.

 

Forrás: Pinterest

Egy másik fajta kis bárány összeszereléséhez egy kis segítség.

Forrás: Pinterest

 

A forgót készíthetjük rendes forgó állványra is. Ezt már lehet külön is kapni és akár a zenélő részt is fel tudjuk rá tenni, és erre akasztjuk fel az elkészült horgolt kis csodákat.

Forrás: pinterest

 

Ha szeretnénk valami egyszerűbb megoldást, akkor egy régi de még ép vállfára is tudunk készíteni. Ezt is körbelehet horgolni és már kész is az alap, jöhetnek a figurák.

Forrás: Pinterest

 

Másik nagy kedvencem az egyszerűsége miatt. Vehetünk kész keresztfákat, de bármilyen rúdból mi magunk is tudunk forgó alapot készíteni. Erre pedig jöhetnek a színes bogyók. Méretük és színük váltakozhat, lehetnek egy színűek, több színűek. Pontosan tudjuk a szoba színvilágához alakítani.

Forrás: Pinterest

Bogyó készítéshez egy kis segítség.

Forrás: Pinterest

Babakocsira is könnyen készíthetünk játékot a babának. A megfelelő formák és színek kiválasztása után már csak fel kell őket fűzni egy gumira vagy szalagra.

 

Forrás: pinterest

 

Azt hiszem kellőképpen kihorgoltuk magunkat, akkor most jöjjön a varrás, azoknak, akiknek ez az asztaluk.

 

Varrjunk a babának

 

Forrás: Pinterest

 

Kezdjük az elején valami könnyűvel. Készítsünk cumitartót. A mellékelt minta alapján bármilyen anyagból tudunk készíteni cumitartót.

Készíthetjük szalagokból, pamutvászonból, patenttal, csattal, tépőzárral.

 

Forrás: pinterest

 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

 

Készíthetünk nyálkendőt is. Ha szeretnénk,akkor erre is tehetünk cumitartó részt.

Forrás: Pinterest

Nyálkendőt készíthetünk két pamut jerseyből, pamutvászon-pamut jersey kombinációból, de nagyon jó a frottír anyag a nyál miatt.

A mellékelt szabásminta bármilyen anyagból könnyen kiszabható.

Forrás: pinterest

Nyálkendő készítésének leírását itt találod.

Készíthetünk szakálkát is házilag. Hasonlóan a nyálkendőhöz mindenféle anyag felhasználható.

Forrás: Pinterest

 

Egy kis segítség:

Forrás:Pinterest

 

Manapság nagy divat a babafészek. Egyre több kismama fordul meg nálam a boltban, hogy ilyet szeretne készíteni. Elsőre talán bonyolultnak látszik és persze vannak nehezebb részletgazdagabb babafészkek, de aki eddig elkészített egyet az tudja, hogy nem is olyan bonyolult. Tehát érdemes belevágni.

A babafészek elkészítéséhez egy kis segítséget itt találsz.

Ha szeretnél inkább videós segítséget, akkor az alábbi youtube videót nézd meg. Igaz nem magyar nyelvű, de ennek a két linknek a segítségével könnyen elkészítheted saját babafészkedet a babádnak.

 

Mellékelek egy szabásmintát is.

Forrás: Pinterest

 

Ha már van babafészkünk, cumitartónk, akkor készíthetünk egy kis alvós társat is.  Nem kell hozzá csak kis darab pihe-puha anyag, néhány szalag, egy jó ötlet, varrógép és szorgos kezek.

 

Forrás: Pinterest

Legegyszerűbb megoldás egy négyszöget kivágni és a csücsköket megcsomózni. Hiszen minden baba szereti a csücsköket simogatni. Mindig a csücsök kopik ki elsőnek.

 

Forrás: Pinterest

 

Forrás:Pinterest

Készíthetünk pamut jerseyből, pamutvászonból béléssel, pihe-puha anyagból hálózsákot a kis manónak.

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

 

Babakocsira, hordozóra varrással is tudunk készíteni kis fityegőket, csüngőket. Egy kis pamutvászon, tömőanyag, tépőzár, fonal vagy kalapgumi és már szabhatunk, varrhatunk is.

 

Forrás: Pinterest

Ha már a hordozóknál tartunk, akkor most nagy divat, hogy a hordozóra is tesznek egy kis takarót, védő takarót. Ezt elkészíthetjük házilag is.

 

Forrás Pinterest

Forrás: pinterest

 

Kössünk babatakarót

Akik pedig kötni szeretnek, készíthetnek nagyon szép kis vidám takarókat a babának. Egy egyszerű mintát a jól megválasztott színekkel tudjuk feldobni. Nyugodtan legyünk bátrak, és válogassuk a színek között.

 

Forrás: Pinterest

Ha ragaszkodunk az egyszínű takaróhoz, akkor egy jó kis mintával fel tudjuk dobni. Nem kell bonyolult dolgokra gondolni, ezt kezdő kötősök is el  tudják készíteni.

 

Forrás: Pinterest

 

Remélem találtál kedvedre valót babaszoba ötletek összefoglalómban és felkészülten fogod várni a babóca érkezését.

Legyen szép napod és jó alkotást kívánok neked!

Szép napot!

Üdv:Kati

 

 

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.