+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Húsvéti nyuszi dekoráció házilag

Üdvözöllek, mint ígértem most a nyulakkal fogunk foglalkozni. Mivel közeledik a húsvét, ideje neki kezdni a dekorációk, locsolói ajándékok készítésének. Nálunk a tyúkocskák után a másik nagy kedvenc a nyuszi. A kisebbik lányom annyira lelkes volt, hogy a kedvenc tanár nénije unokájának máris készített egy kis nyuszit wellsoftból névnapjára. Eszembe nem jutott volna wellsoftból készíteni, de mivel pici babáról van szó, a legjobb választás volt egy pihe-puha kis alvóstárs elkészítésére. Most is összegyűjtöttem néhány nyuszi sablont, képet, leírást, hátha kedved támad elkészíteni legalább egyet.

Varrjunk nyuszit

Nyuszi varráshoz amire szükségünk van. Kis darab anyagok, érdemes pamutvásznat használni, de lehet farmerből, és mindenféle anyagból aminek azért van tartása. Kell egy kis tömőanyag, egy jó sablon és esetleg farkincának pomponok. Pamutvászonból nyugodtan válasszunk merész mintákat, de igen szépek az apró virág minták, vagy az erős színek.  

Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest  

Forrás: Pinterest   Az anyagunkra másoljunk fel két db mintát, ezt fogjuk összevarrni. Ügyeljünk arra, hogy hagyjunk egy kis nyílást ahol kifordítjuk és majd megtömjük a figuránkat. Legjobb tömőanyag a mosható műszálas tömőanyag. Mosás után nem tömörödik, bababarát, amigurumi figurák kitöméséhez is nyugodtan használhatjuk, de párnakészítésnél is ezt szoktuk alkalmazni. Itt mutatok pár sablont:

Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás:Pinterest   Forrás: pinterest   Készíthetjük filcből is, kis pamutvászon foltokkal. Forrás: Pinterest  

Asztali dekorációk

A húsvéti asztalt is tudjuk nyuszis dekorációval díszíteni. Egy aranyos futó, egy székszoknya, vagy egy szalvétagyűrű máris megadja a húsvéti hangulatot.

Forrás: Pinterest

Akik nem tudnak varrni a kivágott anyagot ragasztóval is tudják rögzíteni a filcre. Ehhez itt a szabásminta:

Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest

Készíthetünk steppelt tányéralátétet. Ezt például az egyik vevőm készítette a nálunk tartott kezdő varrótanfolyamon.

Ő már így készül a húsvétra.

Forrás: Gombocska

Nézzük mivel tudunk még dekorálni.  

Forrás:Pinterest Forrás: Pinterest  

Forrás: Pinterest  

Akkor jöjjenek a székek. Könnyen elkészíthetőek filcből, vastagabb vászonból.  

Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest  

Cukorka, tojás gyűjtés nyuszis zsákokban

A gyerekeknek készíthetünk nyuszis táskákat amiben az alkalomhoz illően tudják hazahozni a kincseket amiket kaptak locsolkodás alkalmával. De akár kislányokat is meglephetünk ilyennel, és belerejthetjük a nyuszi ajándékát.

Forrás: Pinterest

Nézzük, hogyan tudjuk elkészíteni. A sablont vágjuk kis és fektessük fel az anyagokra és szabjuk ki a leírtak szerint. Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest

Varrjuk össze a füleket.

Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest  

Varrjuk össze a füleket a fejjel. Varrjuk meg a fej elejét és a hátulját is.

Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest

A fej elejét és a hátulját összevarrjuk. Vagy most alakítunk ki egy alagutat a szalagnak, vagy rávarrunk két kis téglalapot és abból lesz az alagút.

Forrás: Pinterest  

Alagutat így is kialakíthatjuk.

Forrás: Pinterest  

Készíthetünk nyuszis vászontáskákat is.

Forrás:Pinterest Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest  

Egyéb nyuszis dekorációk

Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest     Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest  

Horgoljunk nyuszit

Akik nem tudnak varrni, azoknak is találtam nyuszi horgolást magyarul. Ennek a hölgynek a munkáit nagyon szeretem, érdemes követni, nagyon jó kis horgolmányokat készít és nagyon érthető módon. https://www.youtube.com/watch?v=NtnsN7KbbeU   Aki úgy érzi, ez neki még nagy falat, annak mutatok egy egyszerűbb nyuszi horgolást is. Ebből kitűzőt, kis függő nyuszikat tudunk gyártani. https://www.youtube.com/watch?v=PQT0QDqZ8zY  

Kössünk, horgoljunk, varrjunk kicsiknek

A legkisebbekről se feledkezzünk meg húsvétkor. Egy cuki puha takaró, egy kis alvóstárs és máris meg van a boldogság.

Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest   Forrás:Pinterest   Forrás:Pinterest  

Forrás: Pinterest

Remélem sikerült találnod valamit, ami tetszik és elkészíted, de ha csak beindítottam a fantáziádat, nekem már az is jó.

Szép nyuszizást, és kellemes alkotást kívánok!

Üdv:Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.