+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Bohém hajpántok nyárra

Ma kicsit nehezen indultam neki ennek a blognak. Magának a blognak, üres volt a fejem, mondjuk ezt most a napok óta tartó fejfájásnak próbálom betudni.

A lényeg, hogy itt üldögéltem a gép előtt, mikor a nagyobbik lányom bejött hozzám és mondtam nem jut eszembe semmi. Sokszor inspirált már ő, imádja a divatot, olyan dolgokat talál ki, hogy a fülem ketté áll. Mostanság a garázsból előkotorta a főiskolán hordott kosztümjeimet, zakóimat, amikben vizsgázni jártam. Kimostuk és most azokat hordja. De még én vizsgákra vettem fel, ő a szürke nadrágkosztümöm nadrágjában, laza pólóban és tornacipőben elmegy gördeszkázni. Ja és persze 10 centivel magasabb. Hát most amúgy is a bokalengetős nadrág a divat, felhajtogatja a nadrág szárát és így tökéletes is.

Jókat mosolygok, de valahogy mégis olyan jól párosít, hogy ezt látni kellene, leírni sem lehet:)

Visszatérve rá, most a 60-as évek napszemüvegét, hajpántjait hordja. Innen az ötlet, ő mondta, miért nem írok a hajpántokról. Itt a nyár, jön a jó idő, meg amúgy is jól jönne még pár hajpánt neki is.

Hát akkor legyen. Jöjjenek a hajpántok, nézzük hogyan zajlik a hajpánt készítés!

 

Többféle hajpántot is hordhatunk. Hajpánt készítés történhet kendőből, hajogatással. Ha van egy jó kis mintás kendőnk, akkor az egyszínű öltözetünket fel tudjuk vele dobni. Ha mintás ruhát viselünk, akkor egy egyszínű hajpánt is elég. Jelen esetben, ha meglévő kendőt használunk, a hajtogatáson és a kötözésen múlik minden.

Forrás:Pinterest

A kendő hajtogatásának a módja nagyon fontos.

Forrás:Pinterest

Mint látod, többféle módon kötheted meg a kendőt és többféle hajpántot fogsz kapni. Érdemes kísérletezni, melyik áll jól, mihez elég a hajad.

Forrás:Pinterest

Forrás:Pinterest

Ha nincs kendőnk mi magunk is tudunk készíteni. Kendőnél egy négyzetet kivágunk és körbeszegünk. De készíthetünk vékony csíkokból pántokat.

Ebből többféle megoldás van. Van ami egy hosszú pánt, aminek a megkötésben van a lényege. Nézzük először ezeket.

Forrás:Pinterest

Ezeknél a pántoknál elég egy darab pamutvászon. Nem kell belőle sok és aránylag gyorsan el is készül. Mutatok videókat is.

 

Forrás:Pinterest

Ezt a pántot akár készíthetjük dróttal is, ez ad egy kis merevséget, lehet hajtogatni, a fülecskék jobban kiállnak majd.

Mutatok egy másik fazont is. Ezt is könnyen el tudjuk készíteni.

 

Érdemes előkeresni régi pólókat is,mert abból is készíthetünk jópofa pántokat. Egy jó kis fonás, kötözés, csomózás és már meg is vagyunk.

Merjünk kísérletezni. A hajpánt vastagságával, anyagával, színével.

Forrás:Pinterest

Ha nem szeretnénk állandóan kötözgetni, készíthetjük csomóval és hátul gumival. Így csak fel kell kapnunk.

Forrás:Pinterest

Készíthetünk természetesen babáknak is. Itt általában a puhább, pamutjersey-ket részesítsük előnyben. Az anyag rugalmassága miatt biztosan nem nyomja majd a buksijukat.

Forrás:Pinterest

Ha pedig vannak megúnt hajráfjaink, akkor azokat is fel lehet frissíteni. Mutatom hogyan.

Forrás:Pinterest

Forrás: Pinterest

Mutatok pár szabásmintát is.

Forrás:Pinterest

Forrás: Pinterest

Teljesen mindegy, hogy a hajad rövid, vagy hosszú, göndör, vagy sima, felborotvált, fenékig érő. Mindegy, hogy őszülsz vagy még kisiskolás vagy, tekerj egy jó kis fejpántot és élvezd a napsugarakat.

Forrás:Pinterest

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz, tetszik a hajpánt készítés, a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű anyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Forrás: Pinterest

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.