+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

adventi naptár házilag

ADventi naptár készítése

A karácsony varázsához legalább annyira hozzátartozik a várakozás és a készülődés, mint maga a Szenteste. Ezért most ebben a blogban, mi már elkezdünk készülődni. Tudom korainak tűnik, de aki házilag készíti a dekorációkat, ajándékokat, adventi naptárat, mikulás zsákot, annak bizony időben el kell kezdeni a készülődés.

Három gyerekes anyaként pontosan tudom, hogy a gyerekek esetében különösen igaz, az, hogy izgatottan készülődnek, várják a karácsonyt. A mai rohanó világban, egyre nehezebb őket belevonni a készülődésbe, ezért minden alkalmat meg kell ragadjunk, mi anyánk, nagymamák, apák, nagypapák, keresztszülők, barátok,  hogy  emlékezetessé tegyük számukra Advent mind a 24 napját. Ezért ha van időnk és kedvünk, készítsünk nekik egyéni, különleges adventi naptárat!

Több ötletet mutatok be, pár sablont is mutatok, hátha hogy megtalálod aztm amit keresel!

 Nézzük mivel tudjuk meglepni a kis manókat!

Forrás: Pinterest

Az adventi naptár készítésénél érdemes átgondolnunk milyen ajándékok fognak a zsebekbe kerülni. Ez a zseb mérete miatt fontos.

Az adventi naptárat nem csak játékokkal, csokikkal, nassolni valókkal lehet megtölteni, hanem lehet kis radírokkal, matricákkal, nagyobbaknak egy-egy gondolatébresztő üzenetekkel, beválható kártyákkal lehet szebbé tenni a napot. Egy mindig beváltható ölelés, egy bónusz esti mese, mind jópofa lehet. De írhatunk idézeteket, karácsonyi történeteket, fotókat rejthetünk bele, nem kell mindig kütyünek, drága dolgoknak benne lenni. Ne erről szóljon, hanem a meghittségről, a várakozásról.

 

Forrás: Pinterest

Szuper megoldás lehet ha egy falapra, bekeretezett szövetlapra vagy egy parafatáblára felragasztott filc lapra felvarrunk, vagy felragasztunk 24 lapocskát, amit beszámozunk és ebbe rejtjük a meglepetéseket.

A kis zsákokat akár 30 perc alatt meg tudjuk varrni egy varrógéppel. A számok szokták a legnagyobb gondot jelenteni, azt már észrevettem. Nem muszáj túlbonyolítani. Nem kell egyből a boltban kapható szám sablonok után futkosni. Mi magunk is ki tudjuk vágni őket filcből pl. cikk-cakk ollóval még különlegesebbé is tehetjük. De ma már nagyon sokféle textil filcet lehet kapni, akár csillogósat, neon színűt. Vegyünk egy filcet és írjuk rá a tasakokra a számot.

 

Forrrás: Pinterest

Akik tudnak hímezni, azok a számokat és egyéb dekorációs elemeket is hímezhetnek a zsákokra, házikókra.

Forrás: Pinterest

A számok lehetnek különbözőek, fából készült kis számok is, amiket natúran hagyunk vagy kifestünk. A számok alá tehetünk különböző karácsonyi mintájú foltokat, szarvas, szív, fenyőfa, stb.

Forrás:Pinterest

 

Előkerülhetnek a zsákvásznak, arany és ezüst farkasfogak, szalagok, gyöngyök, gombok.

Forrás: Pinterest

Ha sok otthon az anyag és esetleg egy varrógép is akad, akkor egyszerűen összedobható egy falra akasztható, zsebes naptárka is, ami a következő években is jó lesz. Felakaszthatjuk egy faágra, de ugyanúgy egy kifüggesztett zsinórra is fel tudjuk kötözni őket.

Forrás: Pinterest

Forrás:Pinterest

 

Nyugodtan kísérletezhetünk, készíthetünk bonyolultabb, egyszerűbb naptárakat is. Ezeket akár jövőre is tudjuk használni. Tehát ha van időnk, kedvünk és kézügyességünk, akkor lehet próbálkozni bonyolultabb formákkal, díszítésekkel.  Megéri!

Forrás: Pinterest

Mutatok néhány sablont, amit dekorációnak, vagy akár a zsebeknek is lehet használni.

Forrás: :Pinterest

Akik a keresztszemes megoldás mellett döntenek, azoknak mutatok egy mintát, ilyen és hasonló mintákkal ki lehet hímezni a kis tasakokat is.

Forrás: Pinterest

 

Készíthetünk vázába állított ágak segítségével is adventi naptárat. Keressünk néhány ágat, jó ha legalább 50 cm-esek. Bármilyen bokor vesszó, ág jó. Kössük az ágakat egy csokorba. A kötözésnél figyeljünk arra, hogy ne legyen túl szoros, az a szép ha az ágak szétállnak.

Az ágakak akár le is fújhatjuk arany-, ezüst-, fehér- vagy amilyen a dekorációhoz illik olyan színő spray-vel.


Ezután vágj ki 24 darab, körülbelül 10-15 cm sugarú körcikket pamutvászonból.

Készíthetünk egyszínű vászonból kisebb karikákat, amire rávarrjuk vagy ráírjuk textil filccel a napok számáét.

Ezeket a kis karikákat rávarrjuk vagy ráragasztjuk a nagy karikára. Ezt akár a végén is tehetjük mikor már a köröket megkötöttük kis batyuknak.

Ebben az esetben apró dolgok, üzenetek férnek a batyukba. Figyeljünk a batyuk elhelyezésére az ágon, a nehezebbeket ne a vessző tetejére akasszuk.

Forrás: Pinterest

Ha szeretnénk a zsebeket kis formákkal díszíteni, akkor az alábbi sablonokat nyugodtan használhatod. Mind karácsonyi motívumos. Akár egy színezőt is nyomtathasz belőle a gyereknek.

Forrás: Pinterest

Készíthetünk kis csizmákból is adventi naptárat. 24 csizmát kell megvarrnunk. Lehetnek karácsonyi mintájúak, egymással harmonizáló színűú kiscsizmák, pöttyösek, csíkosak, patchwork technikával készültek. Használhatunk filcet, pamut vásznat, flanelt is.

Kihúzunk a lakásban ahol megoldható egy zsinórt. Akinek nincs kandallója, az akár az ablakpárkányhoz is kötheti, lépcső feljáróban, ha szintes a lakás, ahol elfér és még elérik a gyerekek.

A zsinórt kössük ki, és a csizmákra felvarrt akasztókkal rögzítsük a csizmákat. Ha elcsúszkálnak kis facsipeszekkel meg lehet őket állítani.

Ha facsipeszt használsz lehet már mintásakat is venni, de éppen elég, ha egy kis csillagot, harangot, angyalkát ragasztasz rá, vagy akril festékkel befested a számodra megfelelő színre.

 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Itt is van a csizma sablon, hátha segítség ez is neked.

Forrás: Pinterest

 

 

Forrás: Pinterest

Ha minél vidámabb naptárat szeretnénk, akkor a díszíthetjük színes szalagokkal vagy mintás pamutvászonnal, filccel, farkasfoggal, gombokkal.

Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődésedet és találtál valami szépet, amit szeretnél még időben megvalósítni.

Jó munkát kívánok hozzá, és kellemes készülődést a karácsonyhoz!

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű anyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.