+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Amigurumi orr és száj hímzése

Kicsit bosszankodós időszakom van, mert redeltek egy amigurumi oroszlánt tőlem, és a minta is meg volt, de menet közben kiderült, hogy ez a minta, nem ennek az oroszlánnak a mintája, ami a képeken van. Tudom, ingyenes minta, ne morogjak, csak mikor szorítja az idő az ember lányát, és már a fejébe bevédődött az oroszlán képe, amit el szeretne készíteni, hát az elég bosszantó tud lenni. Tudom, ilyenkor kell akkor kép, minta nélkül horgolni, ha idő van, nem is lenne annyira nagy gond, de mikor cipőkanállal se férek bele a határidőbe, akkor sajnos marad az inprovizáció.

Forrás: Pinteres

De hogy jönnek ide az orrok és a szájak? Tehát a történet, hogy ketten kezdtünk el két oroszlánt horgolni, mert az idő véges, aki végez időre azt mutatjuk meg a megrendelőnek. Véletlen folytán, mind a ketten ugyanazt az oroszlánt választottuk. Sajnos a képet és leírást nem tudom csatolni nem engedi másolni, pedig azért jó lenne, hogy lássátok melyik minta nem stimmel a képekkel. Na mindegy. 

Tehát elindult a horgolás, és már nekem a fejnél is gyanús volt, de igazából mind a ketten az orrnál szembesültünk azzal, hogy valami nem stimmel. A fotón egy hímzet orr volt, a leírásban pedig egy horgolt orr. Mi van?

Forrás: Pinterest

Akkor most a kép vagy a leírás után menjünk?  Elkezdtem a hímzést nézegetni, hogyan és hova, milyen módon. Ekkor jött az ötlet, hogy lehet érdemes egy kis segítséget nyújtani azoknak, akik még nem hímeztek orrot, vagy eddig nem mertek nekivágni. 

Forrás: Pinterest

Legyen szó maciról, oroszlánró, kutyáról vagy nyusziról, az orr hímzés sokat számít, na meg majd a száj és ha kell a szem is. Most összegyűjtöttem pár ötletet, videót, ami segíthet elkészíteni az orrot, szájat. 

Felker Éva oktató videói nagyon hasznosak, nagyon sokat lehet tőle tanulni és szépen, érthetően mutatja be a doldgokat, csak ajánlani tudom. 

Forrás: Pinterest

Az orr és a száj elkészítésekor két dolgot tehetünk, vagy a horgolás során használt fonalat használjuk csak más színben, vagy hímzőfonalat. A hímzőfonal hosszabb ideig tart, mert vékonyabb, kvázi lassabban töltjük ki a teret. 

Forrás: Pinterest

Bármelyik megoldást választjuk, mindkét megoldás jó, kérdés mivel szeretünk jobban dolgozni, melyik tetszik jobban nekünk. 

Forrás: Pinterest

Van aki előre kijelöli a helyét, van aki ránéz és úgy dönti el, hogy kerül. Tény és való, hogy a bontás, főleg ha hímzőfonallal készült a varrás, nem a kedvenc feladatok közé tartozik. 

Forrás: Pinterest

Van aki arra esküszik, hogy egy irányból halad a kitöltésnél, van aki egyszer innen, egyszer onnan. Érdemes kipróbálni mindegyik lehetőséget, és amiben a legügyesebbek vagyunk, azt alkalmazni.

Forrás:Pinterest

Ha esetleg kidudorodó, kicsit az arcból kiemelkedő orrot szeretnénk, az több sor hímzéssel tudjuk elérni. Például itt látszik lent a nyuszi orránál. Ezzel a módszerrel egy az arcból kiemelkedő orrot tudunk létrehozni.

Forrás: Pinterest

Az emberi szájak azért az egy külön téma, de ez az öltésforma nagyon jó, tehát nem akartam kihagyni. Ugyanúgy állatkáknál is lehet alkalamzni, ezt azoknak ajánlom, akiknem valahogy nem jön össze a száj vonalának meghímzése, valahogy mindig kicsit félremegy, kicsit csámpás, egyik szára feljebb vagy lejjebb esik, nem egyformán mosolyog, stb. Ezzel a módszerrel ezeket a hibákat ki tudjuk küszöbölni.

Forrás: Pinterest

Persz a száj és a szem, vagy orr közötti távolság sem mindegy. A szem méret, száj vonal, nagyon sokféle megodlást tud eredményezni.

Forrás: Pinterest

Természetesen ha bátortalanok vagyunk, az alábbi egyszerű megoldással is elvégezhetjük a feladatot. 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Remélem tudtam segíteni az orr dilemmában. Ezek alapján egy kis gyakorlással már te is el tudod készíteni az orrocskákat hímzéssel. Ha pedig továbbra sem megy, még mindig ott van a biztonsági orr. 

Forrás:Pinterest

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.

Gombocska

You have Successfully Subscribed!