+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Itt a nyár, itt az esküvőszezon. Sokan most tartják az esküvőjüket, vagy most mennek esküvőre. Mindegy melyik oldalon állunk, mert így is úgy is készülnünk kell. Ha mi vagyunk a vendégek, akkor szeretnénk valami egyedi, különleges ajándékot adni az ifjú párnak. Ilyenkor sokan pénzt adnak ajándékba, amivel nincs is gond, de úgy gondolom e mellé valami kis egyedi saját készítésű ajándékot is tehetünk és akkor mégis csak adunk valami maradandót is, amire ha ránéznek mi jutunk eszükbe.

Amennyiben mi vagyunk az ifjú pár, akkor viszont a jó pár éve tartó szokásnak -köszönő ajándékot adunk a vendégeknek -megfelelően, nekünk kell készülni valami kis kedves ötlettel. Erre is készülhetünk egyedi készítésű ajándékokkal, amelyet ha hazavisznek a vendégek, ránéznek, mindig mi fogunk eszükbe jutni, meg hogy milyen jó kis lakodalom volt a mienk.

Tehát bármelyik oldalon állunk, érdemes valami kis cukisággal készülni. Ehhez kerestem most néhány ötletet. Remélem lesz közte olyan, ami megtetszik és ki is próbálod! Jó kalandozást kívánok az esküvők világában!

Ital esküvői hangulatban

Egyre többen jönnek be a boltba hozzám, hogy esküvői üveget szeretnének készíteni és hozzávalókat keresnek, illetve segítséget szeretnének kérni, hogy hogyan is készülnek ezek az üveg díszítések.  Ezt az üveget kaphatja az ifjú pár is, de az ifjú pár is adhatja a szülőknek köszöntéskor. Többféle módszer van, a díszítés már rajtunk múlik, hogy tüllel, csipkével, kövekkel, szalagokkal egészítjük ki.

Forrás: Pinterst

Kerestem segítségként videókat is. Sajnos nem magyar nyelvűek, de szerintem a képek magukért beszélnek.

 

 

A horgolósoknak sem kell megijedni, horgolhatunk kis ruhát az üvegre. Az is különleges és szép tud lenni.

Forrás: Pinterest

 

Pohár díszítés

Nagy divat még az egyedi pohár készítése is. Általában gravírozni szokták, de szerintem egy kis fantáziával sokkal egyedibb, szebb poharak készíthetők. Főleg úgy, hogy ebben benne van a kezünk munkája is.

Forrás: Pinterest

Szükségünk van pohárra, szalagokra, zsinórra, csipkékre, virágokra, ragasztópisztolyra és a fantáziánkra. Anyagigénye sem sok, két pohár feldíszítéséhez nem kellenek méterek, maximum a zsinórból, ha körbe szeretnénk tekerni vele a poharakat.

 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

De készíthetünk szalaggal, szatén zsinórral is díszítést, hasonló elven, mint az üveges megoldás.

 

Gyűrűpárnák

Pont most szombaton volt az egyik kedvenc vevő párosomnak az esküvője és volt szerencsém látni a menyasszony által készített gyönyörű gyűrűpárnát. Nagyon büszke voltam rá és jó érzés töltött el, hogy egy kicsit hozzájárulhattam én is a nagy napjukhoz. Innen is kívánok nekik nagyon sok boldogságot!

A gyűrűpárnák manapság nagy hangsúlyt kaptak. Ezért a kreatív menyasszonyok, vagy segítő koszorúslányok elkészíthetik saját maguk is, természetesen a dekorációhoz, ruhához, esküvő stílusához illeszkedő gyűrűpárnát.

Többféle megoldást is találtam, a klasszikus párna formától a modern hímzett keretes gyűrűtartóig. Érdemes ötletelni, remélem neked is megtetszik valamelyik.

Klasszikus gyűrűpárna modern köntösben.

Forrás: Pinterest

Akik tudnak hímezni és népmese rajongók, azoknak kiváló gyűrűpárna lehet ez. Csipkével, vagy csipke nélkül. Az ötlet szerintem zseniális.

 

Forrás: Pinterest

Akik a natúr színekre esküsznek, azok kedvükre válogathatnak a szebbnél szebb ötletek között. Csipkék, szalagok, gyöngyök, virágok, vagy saját készítésű virágok, mindezekből elkészíthetőek ezek a gyönyörű párnák.

Forrás: Pinterest

Aki horgolni is tud, az saját készítésű horgolással egyedivé és mégis elegánssá tudja varázsolni a gyűrűpárnát.

Forrás: Pinterest

Egyszerű, finom, könnyed kis gyűrűpárna készíthető minimális díszítéssel. Modern köntösbe bújtatott szépség.

Forrás: Pinterest

 

A színekkel is lehet játszani. Finom, egymással harmonizáló színek kiválasztásával, egy kis szalaghímzéssel egy sima csipke gyűrűpárnát is egyedivé tudunk tenni.

Forrás: Pinterest

Ha pedig nem félünk a modern színektől, nyugodtan használhatunk szürkét és más színeket is.

Forrás: Pinterest

 

Most pedig jöjjenek a modern, különleges megoldások. Nagy kedvenceim, mert régi technikák jönnek elő kombinálva a modern nézetekkel. Ezzel valami friss, valami új jön létre, de mégis azt hiszem nagyanyáink örülnek, mikor meglátják hogy előkerülnek a hímzőkeretek.

Forrás: Pinterest

 

A kislányos rózsaszín pedig sok esküvő színe, tehát mindenképpen meg kell mutatnom ezt a szépséget is.

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

Személyes kedvencem a finom, elegáns és egyben modern gyűrűpárna.

Forrás: Pinterest

 

Köszönőajándékok

Sokan szeretik megköszönni a vendégeknek, hogy eljöttek a nagy napjukra, ajándékot hoztak és velük ünnepeltek. Ilyenkor jelképes, kis ajándékkal szokott kedveskedni az ifjú pár. Összegyűjtöttem pár ötletet.

Néha egy egyszerű dolgot is fel lehet dobni egy kis kreatív kiegészítővel. Mivel úgyis levendula szezon van, nagyon ötletes egy kis levendula szappan, amit elég ha pl. juta szalagba csomagolunk, így természetes hatást kelt és néhány szál friss levendulával díszijük.

Forrás: Pinterest

Maradjunk a jutánál vagy a zsákvászonnál. Kis négyszögeket kivágunk, és miután megtöltjük valami kis finom cukorkával, egy szalaggal összekötjük. Aranyos kis batyut kapunk.

Forrás:Pinterest

Nagyon felkapott a napraforgó is az esküvők dekorációjaként. Köszönőajándékként és dekorációként is megállja a helyét.

Forrás: Pinterest

Ha már a virágoknál tartunk, pár szál levendula zsákvászonba csomagolva nem csak a jó illatot biztosítja,hanem a dekorációt is feldobja az asztalon.

 

Forrás: Pinterest

Köszönő zsákot bármilyen anyagból készíthetünk. Pamut, papír, organza, zsákvászon, stb. Ha szeretnénk varrunk rá vagy nyomtatunk rá valami ránk jellemző mintát, vagy csak szimplán zsákot készítünk belőle és megtöltjük cukorkával, vagy egy kis egyedi készítésű aprósággal.

Forrás: Pinterest

Ha nem tudunk varrni, már készen is kaphatunk pl. organza tasakokat. Ebben az esetben elég ha nyomtatunk egy kis cetlit, amin rajta van a nevünk, esetleg annak a neve akinek szánjuk.

 

Forrás: Pinterest

A kész zsákokat szalagokkal, virágokkal tudjuk az esküvő színvilágához igazítani.

Forrás: Pinterest

 

Ha tudunk horgolni, készíthetünk saját tasakokat is.

Forrás:Pinterest

 

Forrás: pinterest

 

Forrás: Pinterest

 

Forrás:Pinterest

Forrás:Pinterest

 

 

Tehetünk az asztalokra kis filcből készült szívecskéket. Akár attól függően, hogy a vendék melyik félhez tartozik, vagy csak nemek alapján.

Forrás: pinterest

Egyszerű dolgokból is tudunk készíteni köszönő ajándékot, vagy ültetőkártyát. Pár darab filc, karton, filctoll, csipesz vagy madzag egyedivé tudja tenni az asztalt.

 

Forrás: pinterest

 

Forrás: Pinterest

 

Ajándék ötletek az ifjú párnak

Ha szeretnénk pl. a pénz mellé valami kis ajándékot adni, akkor érdemes valami egyedi, saját készítésű apróságban gondolkozni. Kevés filcből készíthetünk az ifjú párnak saját kulcstartót.

 

Forrás: Pinterest

Készíthetünk egyedi kispárnákat is az ifjú párnak.

 

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

Textilfilccel mindenféle felirattal, rajzzal tudunk vicces és különleges párnákat készíteni.

Forrás: Pinterest

Nagy varrósok készíthetnek patchwork takarókat.

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

Akik pedig a horgolásban jeleskednek, készíthetnek egyedi vicces ajándékokat is az ifjú párnak.

 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

 

Ha a kötés áll hozzánk közelebb, akkor köthetünk is egyedi ajándékot.

Forrás: Pinterest

 

De varrhatunk is ifjú párt.

Forrás: Pinterest

Készíthetünk egyedi ajándék könyvet. Ebbe akár még ott az esküvőn is írhatnak a vendégek, mint egy vendégkönyvbe.

Forrás: Pinterest

Készíthetünk egyedi kötényt az ifjú párnak, egymás monogramjával.

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

Kötényhez egy kis segítség:

Forrás: Pinterest

Akár meg is örökíthetjük a nagy nap dátumát egy szép hímzett ajándékban.

Forrás: Pinterest

Amennyiben a barkácsolás áll hozzánk közelebb, akkor meg lehet próbálni néhány deszka, szög és fonal segítségével valami egyedit alkotni.

 

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

 

Remélem sikerült néhány jó ötletet adni, vagy legalább gondolatébresztőnek jó volt és beindítottam a fantáziádat és alig várod, hogy alkoss valami egyedit, valami szépet!

Legyen szép napod és jó alkotást kívánok neked!

 

Minden házasulandónak pedig sok boldogságot kívánok!

Üdv:Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.