+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Erkély, terasz dekorálása

Most, hogy már vannak székeink, napellenzőnk, jöjjön egy kis dekorálás. Természetesen a tűzvédelmi szabályok betartásával. Nézzük, mivel tudjuk kicsit feldobni a teraszunkat, erkélyünket. Megint gyűjtöttem pár ötletet, remélem találsz közte olyat, ami tetszik neked.

 

Forrás: Pinterest

Pár apró dologgal hangulatos hellyé tudjuk varázsolni az erkélyünket, teraszunkat. Pár mécsestartó, néhány virág és máris szebb lesz az erkélyünk.

Forrás: Pinterest

Makramé technikával befőttes üvegek felhasználásával mécsestartó és virágkaspó is készíthető. Most csak ötleteket mutatok, a technikát már többször bemutattam, most a fantáziádat szeretném beindítani.

Forrás: Pinterest

A makramé kaspó tartókat felakaszthatjuk kampókra, de nagyon figyeljünk arra, hogy a kampó elbírja majd a virágunkat. A növények kiválasztásánál jól nézzük meg, hogy a növénynek megfelelő-e a környezet. Sajnos előfordul, hogy a nekünk tetsző növény, nem bírja az állandó napsütést, vagy az árnyékot.

Forrás: Pinterest

Nem muszáj direktbe a kampóra akasztani a kaspókat. Lehet felfogatni faágat, rudat, stb. és arra akaszgatni. Szintén figyeljünk oda, hogy ne legyen korhadt a faág. Elrugaszkodhatunk a hagyományos kaspó tartó formáktól, próbáljunk ki más megoldásokat, csak mindig ügyeljünk a stabilitásra.

 

Forrás:Pinterest

Ha nincs kedvünk vagy nem akarunk markramézni, akkor a kaspót is fel tudjuk direktbe kötözni a kampóra, fára. Szerintem jó, ha van növényünk, nem csak mert kiváló dekorációs elem. Ahol a növénynek jó, ott többnyire az embernek is. A cél az, hogy a növények felhasználása ne csak díszítő szerepükre korlátozódjon, hanem egészségmegőrző, közérzetjavító képességeikkel is jobban számoljunk az épületek és a berendezés tervezésekor. 

Forrás: Pinterest

Amennyiben mécsestartót készítünk, előnyösebb az örökmécsesek használata. Tűzveszélyesség szemontjából. Lehet már kapni LEDes, napelemes verziót is. Érdemes ezekete használni, így eggyel kevesebb a lehetőség a tűzre. Pláne most mikor 38-40 fok is van. Minél kevesebb gyúlékony anyagot használjunk.

Forrás:Pinterest

Akár a terasz korlátjára, kerítésre is tehetünk kis zsákokakat, amibe szintén ültethetünk növényket. Sokan azért nem kezdenek bele a növányek ültetéséebe, mert nincs kertjük és azt gondolják, akkor nem is lehet ültetni. Mindegy, hogy  dekorációs, vagy gasztronómiai célból szeretnénék ültetni.

Kialakíthatunk zsákkertet, zsákágyást. Lehet kapni ültetőzsákokat, de varrhatunk mi magunk is .

Forrás: Pinterest

Nem kellenek bonyolult szabásminták ahhoz, hogy házilag készítsünk ültető zsákot. Lényeges a megfelelő erősségű anyag. Célszerű úgy kialakítani, hogy legyen varrva alja, így stabilan megáll azon, a szél sem tudja felborítani. Ültető zsák varrásánál adott, mekkora átmérőjű zsákot akarunk készíteni, a kerülete a zsáknak lesz az egyik oldal, a zsák magassága a másik oldal. Amikor a zsákot megvarrtuk fordítsuk ki és állítsuk fejre. A két sarkát nyomjuk ki egy bottal, hajtsuk be, és hogy meg is maradjon ez az állása, használjuk a ragasztópisztolyt. Így alakítjuk ki a zsák fenekét, ami ennek köszönhetően kör alakú lesz és stabilan áll, miután földdel töltjük meg.

Forrás: https://ezermester.hu/cikk-7641/ulteto_zsakok

Nagyon jó megoldás  a két illetve négy füles szatyrot utánzó, hosszú életű műagyag táskák, előre kilyuggatva vízkivezetés céljából. Ez a műanyag zsák nemcsak hosszú életű, hanem levegőzik is. Ha a fülénél fogva felkapod, oda hurcolod, ahová kedved tartja. Illetve ahová a növénynek tartja kedve. Mondjuk egy szélvédett, napos helyre. És az sem probléma, ha kerted sincs. A talajlakó kórokozókat, kártevőket is elkerülöd. A szezon végén egyszerűen hajtogasd össze, és tedd el. A zsák a következő évben újra hasznosítható.

 

Forrás: https://ezermester.hu/cikk-7641/ulteto_zsakok

De használhatsz bevásárlószatyrot, jutazsákot is. A jutazsákot, búza zsákot, hogy formáját megtartsa, átkötözheted. Tehát van lehetőséged, hogy akár kiskerted is legyen az erkélyen. Amilyen árak vannak mostanában, jól jön a saját termés. 

Forrás: Pinterest

Akár kötél, zsinór felhasználásával is tudunk készíteni jópofa virágtartókat. Ezzel natúr hatást érünk el, jobban passzol a természetbe. körbetekerhetjük a meglévő kaspót, vagy fonással új alakot készíthetünk.

Forrás: Pinterest

Ha maradunk a természetes vonalnál, akkor az udvaron, ház körül gyűjthetünk kisebb fadarabokat, amit össze tudunk kötözni és a kaspó köré tudunk tekerni. 

Ha már meg van a virág, akkor tehetünk néhány dekor elemet a falra is.

Varrjuk fel a füleket. Ezután nézzük meg, hogy mekkora zsebet szeretnénk az oldalára tenni.

Erre egy kettéhajtott pamutvászon fog szolgálni. Érdemes körbeszegni. Ha meg van a méret, akkor szépen varrjuk fel a törölközőre.

Forrás: Pinterest

Régi tésztaszűrő, szita, bármi ami lyukacsos, egy kis kreativitással kihímezhető. Ezekkel szintén hangulatossá tudjuk tenni erkélyünket, teraszunkat.

Forrás: Pinterest

Modern mintákat is lehet használni, nem kell megijedni, hogy nem illik majd a dizájnhoz.

Forrás:Pinterest

Készíthetünk asztali dekorációt is. Üres üvegeket, butykost tekerhetünk körbe zsineggel, színes fonalakkal.

Forrás: Pinterest

Aki pedig szeretne leszúrható hangulatvilágítást, de nem tudja hova szúrni, arra is találtam megoldást. Farönkbe kell lyukat fúrni és od be lehet tűzni. De akár több botot, rönköt összekötözünk és közé szúrjuk.

Forrás: Pinterest

Remélem tudtam segíteni egy kicsit, hogy hangulatosabbá tegyük az erkélyedet, teraszodat. Most már nem marad más hátra, mint a megérdemelt pihenés.

Forrás: Pinterest

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

 Ne feledd, hőségriadó van, igyál sok folyadékot!

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.