+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Horgolt sapka

Ebben a szélviharban ma már a nyakam köré tekertem a szép kendőmet, ami nem csak a széltől óv, hanem jó kedvre is derít, mert léptem nyomon dicséretet kapok, milyen jól áll, milyen szép, és ez a lelkemet is simogatja. Mindenkinek kívánok ilyen apró boldog perceket, ezért arra buzdítalak, hogy most a hűvös idő miatt gyorsan készítsünk magunknak vagy a gyereknek, vagy a párunknak egy jó kis sapkát. Ami szerintem fontos, hogy ne csak őszi színekben gondolkozzunk.

Tudom vannak tipikus őszi, téli, nyári színek,  de én például szándékosan játszom a színekkel, hogy jobb legyen a kedvem. Hiába imádom az ősz színeit, nekem most a rózsaszín, kék, zöld kendő az ami feldobja a napomat. Most ehhez van kedvem, majd holnap vagy  holnapután felveszek valami őszit. Ma érezni akarom a napsütést az arcomon, imádom ahogy belekap a hajamba a szél, gyönyörködöm a lehullott gesztenyékben és eszembe jut mikor még ovisok voltak a gyerekek és szinte versenyt futottunk reggelente a gesztenyékért. Tehát a jó kedvhez keressük a szépet és töltsük fel a lelkünket vidámsággal, gyűjtsük be a dicséreteket és mosolyogjunk egymásra. Na de azért jól jön egy sapka is:) Nézzük tehát hogyan készülhet horgolt sapka, kötött sapka…

Horgolt sapka – kötött sapka ötletek

Összegyűjtöttem pár sapka készítési módszert, néhány videót, leírást. Remélem találsz közte olyat, ami számodra is megfelelő és kedvet kapsz egy jó kis sapi készítéshez.

Ez egy kedvenc sapim, könnyen, gyorsan el tudjuk készíteni.

 

További sapka horgolás, fülecskés sapi kicsiknek.

 

Horgolt sapka készítése

Sokszor nem merünk belevágni nekünk tetsző dolgok meghorgolásába, mert azt gondoljuk, hogy ez nagyon nehéz, mert olyan szép. A szépség nem mindig egyenesen arányos a bonyolultsággal. Illetve tény, hogy aki nem profi a horgolási jelek olvasásában, annak nehéz lehet. Amennyiben, ha videón látja, lassan, meg tudja állítani ha megakad, akkor rájön a trükkökre, és már sokkal könnyebben el tudja készíteni az áhított terméket. Most mutatok egy sapkát, aminek a videója ugyan nem magyar nyelvű, de nagyon érthető és még a horgolási útmutatók is bemutatásra kerülnek. Ez azért jó, mert legközelebb, amikor ilyen rajzot látunk, akkor tudni fogjuk, hogy ezt mi már tudjuk horgolni.

 

Sokszor azt gondolnánk, hogy milyen nehéz lehet mondjuk a macis horgolt sapka. Közben meg egy meglévő horgolt sapkára elég két darab kis horgolt fülecskét felvarrni. Nézzük meg hogyan tehetjük ezt meg.

 

Hosszú hajúak szeretik ha kilóg a sapka tetején a hajuk. Kedvezzünk nekik is. Annyi lehetőség rejlik ebben a megoldásban is.

Forrás: Pinterest

Van aki arra esküszik, hogy a lyukba egy hajgumit kell horgolni. Nézzük meg ezt a verziót is.

Nézzük meg hogy is készül ez.

 

Hajgumi nélkül is lehet készíteni.

 

 

 

Kötött sapka

Ha a kötés hívei vagyunk, akkor a következő videó abban is segít, hogy hogyan kell kiszámolni mennyi szemre van szükségünk és meglátjuk mire is jó az a zokni kötőtű.

 

 

Egy másik videósorozat azért jó, mert pontosan megmutatja lépésről lépésre, hogy hogyan épül fel a sapka és megmondja a miértekre a választ. Miért ugyanott hajlik fel a sapka? Ezt mivel tudjuk elérni? Érdemes megnézni.

 

 

Itt pedig megyünk tovább.

 

Ezután már jöhet a befejezés.

 

 

Mutatok pár érdekes mintát is. Ugyan nem magyar nyelvű, de a hölgy nagyon szépen mutatja, hogyan is kössünk.

 

Baglyos sapi

A végén pedig egy cuki bagoly mintás szett, amihez videót és honlapot is csatolok. Ebben aztán cukik lesznek a kis manók.

Forrás: http://www.kotnijo.com/2014/10/sajat-keszitesu-bagolymintas-kotott-sapka/

 

Remélem tetszettek a videók és tudtak neked segíteni az elkészítésben. Válassz egy jó kis fonalat és lepd meg magad és gyűjtsd be az elismeréseket! Ha gyakorlod nem is lesz olyan nehéz a horgolt sapka vagy a kötött sapka elkészítése

Szép és mosolygós napot kívánok!

Üdv:Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.