+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

 

Húsvéti tojás dekoráció

Elérkeztünk a húsvéti készülődés következő szakaszához a tojásokhoz. Nézzük, hogyan készíthető húsvéti tojás dekoráció. A tojásokat sokféleképpen elkészíthetjük, díszíthetjük, tényleg csak a fantáziánk szab határt. Horgolhatunk, festhetünk, varrhatunk, hímezhetünk vagy díszíthetünk hungarocell tojást. Ma az egyik vevőm megmutatta az általa készített tojásokat. Nagyon egyszerű és mégis annyira magával ragadóak voltak. Csontszínűre festette őket, egy csipkét tett a tojás közepére, és arra egy-egy db barna figurás gombot. Minimális díszítés, de mégis elegáns és finom volt. Nagyon megtetszettek. Este pedig a zumba oktatóm, aki egyik vásárlóm és nagyon ügyesen horgol, megmutatta a horgolt amigurumi tojásait, amelyekre gyöngyökből hímzett virágokat. Akkor ott láttam, hogy ez eddig hogy nem jutott eszembe. Annyira bájosak voltak, szépen harmonizáltak az alap amirgurumi tojásokhoz a gyöngyök,  nagyon szép volt a kidolgozás, látszott, hogy Ili rengeteget dolgozott vele, mert egyszerűen mesések voltak.  Tehát ebből is látszik, hogy ahányan vagyunk, annyiféleképpen készíthető el a húsvéti tojás dekoráció.  Merjünk kreatívak lenni. Nézzük miket találtam, hátha találsz köztük olyat, amit szívesen elkészítenél.

Horgoljunk tojásokat

Tojás lehet sokféle. Amigurumi tojás, horgolt tojás, tojás köré horgolt csipke, lapos tojás és még sorolhatnám. Nem kell mindig megmaradni a jól bevált klasszikusoknál, nyugodtan nézzünk szét, hátha találunk valamit, ami merőben más és mégis tetszik nekünk. Az alábbi „lapos tojások” ugyanolyan szépen mutatnak a barka ágra felakasztva, mint a régi jól bevált, de gyönyörű horgolt tojások. Mutatok néhány leírást, meglátod, nem is olyan nehéz elkészíteni. Egy szalaggal meg is lehet bolondítani.

Forrás: Gombocska

Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás:Pinterest   Forrás: Pinterest

Horgolt tojás zsákocskák

Készíthetünk kis zsákocskákat, amibe belet tudjuk tenni a kifújt tojást.

Mutatok videót és néhány ötletet.

 

 

Amigurumi tojás készítése

Picture

Forrás: horgolasbyblanch

Leírás: 1. Varázshurokba 6 rövidpálcát horgolok majd összehúzom a hurkot. (6 pálca) 2. Minden pálcába 2 rövidpálcát készítek. (12 pálca) 3. Minden pálcába 1 rövidpálcát készítek. (12 pálca) 4. *Az első pálcába 2 rövidpálcát, a következőbe 1 rövidpálcát horgolok*. A *-* közötti részt ismétlem a sor végéig. (18 pálca) 5. *Az első pálcába 2 rövidpálcát a következő 2 pálcába pedig 1 rövidpálcát horgolok*. A *-* közötti részt ismétlem a sor végéig. (24 pálca) 6. Minden pálcába 1 rövidpálcát készítek. 7. *Az első pálcába 2 rövidpálcát a következő 3 pálcába pedig 1 rövidpálcát horgolok*. A *-* közötti részt ismétlem a sor végéig. (30 pálca) 8-13. Minden pálcába 1 rövidpálcát készítek. (30 pálca) 14. *Az első két pálcát fogyasztom azaz készítek 1 egyszerre befejezett rövidpálcát, a következő 3 pálcába pedig 1 rövidpálcát horgolok*. A *-* közötti részt ismétlem a sor végéig. (24 pálca) 15. *Az első két pálcát fogyasztom azaz készítek 1 egyszerre befejezett rövidpálcát, a következő 2 pálcába pedig 1 rövidpálcát horgolok*. A *-* közötti részt ismétlem a sor végéig. (18 pálca) 16. *Az első két pálcát fogyasztom azaz készítek 1 egyszerre befejezett rövidpálcát, a következő pálcába pedig 1 rövidpálcát horgolok*. A *-* közötti részt ismétlem a sor végéig. (12 pálca) 17. Minden két pálcát fogyasztok 1 egyszerre befejezett rövidpálcával. (6 pálca) Elkötöm a fonalat.
 

Horgolt tojás sapkák

Készíthetünk a tojásokra cuki sapkákat. El tudjuk használni a maradék fonalainkat, hiszen ezek a kis sapik nem nagy fonaligényűek.

Forrás:

Pinterest

https://video.search.yahoo.com/search/video;?p=egg%20cozy%20pattern#id=3&vid=3265f667a809583b51311381fd9ec28f&action=view

https://video.search.yahoo.com/search/video;?p=egg%20cozy%20pattern#id=14&vid=88ca550e869f471b59d0b67071b8240b&action=view

Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest

Klasszikus horgolt tojások

Természetesen nem maradhatnak ki a klasszikus horgolt tojások sem.

Forrás: Pinterest     Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest

Hímzett tojás

Forrás: Pinterest   Hungarocell tojásokat díszíthetünk hímzett kongréval. A hímzett anyagot rágombostűzhetjük a tojásra és az illesztéseket szalaggal el tudjuk fedni.

varrjunk szárnyasokat Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest  

Forrás: Pinterest

Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődésedet és még gyorsan el tudod készíteni a számodra tetsző tojást!

Szép napot és jó alkotást kívánok!

Üdv:Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.