+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

 Karantén kreatívan

Már nagyon vártuk a tavaszt, de a kutya sem gondolta, hogy az idei tavasz ilyen lesz. Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy egyszer ilyen helyzettel kell szembesülnünk.

Eltelt pár hét, talán kicsit lecsitultak a kedélyek, most már nem áll ideges sor az üzletem előtt, mindenki érzi, hogy azért lesz élelem, megoldjuk, túléljük valahogy.

A kezdeti pánik helyét átvette a lelassulás. Most már kialakult az iskolai online tanulás is, talán már ki is hőbörögte mindkét oldal magát, a felgyülemlett plusz munka miatt. Most már a home office-ok is kezdenek beállni.

Aki otthon van, talán már unalomig takarított, már azt is megcsinálta, amit már évek óta halogat és még mindig ott áll a szoba közepén, hogy most mi a csudát is csináljak?

Megpróbálok ebben a nehéz időben néhány ötletet adni, mivel is üssük el az időt, vagy mivel kapcsoljunk ki és mivel kössük le magunkat, hogy ne menjünk egymás idegeire otthon.

A kreativitás segíthet elviselni és túlélni a karantént!

Forrás: www.pannondoktor.hu

Miután már minden jópofa és idióta kihívást végigcsináltunk a facebookon, megsütöttük első és remélhetőleg nem az utolsó házi kenyerünket, megstoppoltuk az összes zoknit, megszámoltuk a teljes rizsállományt otthon és még sorolhatnám, akkor kezdjünk valami másba. Itt az ideje a feles energiánkat olyanba fektetni, aminek van pozitív hatása, esetlg még hasznos is.

Nagyon fontos, hogy aki eddig nem horgolt, nem kötött, nem varrt, nem hímzett, ne a legbonyolultabb mintával, formával kezdje, mert akkor a nem sikerült kenyér, a továbbra is lyukas zokni mellé fog kerülni az alkotásunk.

Lássunk mi mindent kezdhetünk magunkkal karantén idején!

 Forrás:Pinterest

A mai első karanténos blogban, a kedvencem jön, már lehet unod, a könyvjelzők.

Nincs is jobb időtöltés egy jó könyvnél, újságnál, keresztrejtvénynél. Ehhez mindig jól jön egy könyvjelző.

Azért ezzel kezdünk, mert egy gyorsan elkészül, kettő akár gyerekek is készíthetik, tehát le lehet őket is kötni  egykis időre, addig te szusszanhatsz egy kicsit. Három, nincs hozzá nagyon sok dologhoz, persze ha bonyolíthajuk, de azért a legtöbb dolog vagy van otthon, vagy  esetleg online is beszerezhető, de még a heti nagybevásárlás idején is be lehet őket szerezni a nagy áruházakban.

Forrás:Pinterest

Először nézzük a méreteket. Igen lehet, hogy van akinek ez segítség, hogy megadjuk milyen méretűeket célszerű készíteni. Lehet sima téglalap, amit díszíthetünk bojtokkal, szalagokkal, stb.

Lehet csúcsos, ezek főleg a hímzetteknél mutatnak jól.

Mutatom a méreteket, ezeket kinyomtatva használhatod is sablonnak.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

A könyvjelzőt készíthetjük kartonból, bármilyen papírból. Ezt díszíthetjük festéssel, hímzéssel, ragasztással. A végére egy lyukat készítünk lyukasztóval, de ha az nincs, akkor egy tűvel. Ezen átfűzhetünk szalagot, bojtot köthetünk rá.

Forrás:Pinterest

A bojthoz nem kell sok fonal, bármilyen maradék cérnából, fonalból el tudjuk készíteni.

Készíthetünk keresztszemes hímzéssel is könyvjelzőt. Ha nincs otthon hímzővásznunk, lehet már szalagban is venni, amit még szabni sem kell.

Ha van, akkor kétféle megoldás lehet. Méretre vágjuk és kész, ennek az a veszélye, hogy foszlik az anyag. Érdemes tehát nagyobbat vágni és azt vagy beszegni, vagy a széleit behajtani és leragasztani.

Mutatok példát rá.

Forrás: Pinterest

A hímzett könyvjelző széleit behajtjuk és ráragasztunk a hátuljára filcet.

Másik megoldás a hímezhető kongré szalagot ráhajtjuk egy kartonra és úgy ragasztjuk rá. De ha moshatónak akarjuk, akkor ne karton használjunk, hanem egy vastagabb vásznat. Ezt vagy összeverrjuk, vagy ráragasztjuk a hátuljára.

Nagyon fontos, hogy mikor megjelöljük a fülek helyét, a két fül a törölköző ugyanazon felén kell, hogy legyen. Ez azért fontos, mert mikor kiterítjük, akkor a füleknek egy oldalon kell lenniük.

Forrás:Pinterest

Mutatok néhány mintát.

Forrás:Pinterest

Forrás:Pinterest

Nem feltétlenül kell fehérben gondolkozni, próbálkozzunk, használjuk fel az otthoni maradékokat.

Aki nem tud hímezni, annak mutatok más megoldást. Ha vannak otthon maradék filcek és egy kis gumi (igaz most az nagy kincs, de azért még lehet beszerezni), akkor abból is tudunk készíteni csinos kis könyvjelzőket. Akár varrásokkal is tudjuk díszíteni.

De van egyszerű megoldás is, amikor a filc lapba csíkokat vágunk, amibe szalagot fűzűnk be. Ezt a gyerekek is meg tudják csinálni és végre el tudjuk használni a mardék szalagokat, filceket is.

Forrás:Pinterest

Aki pedig horgolni szeret, vagy szeretne megtanulni, annak itt mutatok pár egyszerű mintát, amit ha elkészít, cuki könyvjelzőt tud alkotni belőle.

Ilyen kis egyszerű körökből annyit horgolunk össze, amennyit gondolunk. A végére egy kis bojt és kész is.

Forrás: Pinterest

 

Remélem sikerült felkelteni az érdeklődésedet és egy kicsit elterelni a figyelmedet a karanténról.

Érezd jól magad és próbálj meg alkotni, feltöltődni pozitív energiával.

Forrás: Pinterest

Vigyázz magadra és jó egészséget kívánok!

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű anyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Forrás: Pinterest

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.