+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Karanténra hangolódva

Folytassuk az ötletelést, mi mindennel üthetjük el az időt a karantén idején. Most arra gondoltam, hogy meglévő vagy ujjonan varrt textil szatyrainkat, szütyőinket, táskáinkat, terítőinket díszíthetjük mi magunk.

Amire szükségünk van pamut vászon, textil festék, krumpli, szivacsdarab, ecset.

Nézzük mi mindent tudunk csinálni.

Forrás: Pinterest

Nagyon fontos, hogy a pamutvásznat mindenképpen avassuk be, hogy később ne legyen gond. Vagy egész éjszakára áztassuk be a legforróbb vízbe és hagyjuk abba kihűlni reggelig, vagy kimossuk azon a hőfokon, amin a későbbiekben is fogjuk.

A textilfestéket a leírásnak megfelelően kell használni. Általában száradás után rá kell vasalni a festékre. Ezzel fixáljuk a festéket. Érdemes sütőpapíron vagy zsírpapíron keresztül vasaljuk.

 

Forrás: Pinterest

A mintát többféleképpen készíthetjük el. A régi hagyományos módszer, amikor krumpliból kivágjuk a formát. Késsel, karácsonyi sütikinyomóval vágjuk ki a félbe vágott krumpliból a mintát, amit szertnénk megfestékezni. Fontos, hogy a minta emelkedjen ki a krumpliból.

Forrás: Pinterest

Nagyon vigyázzunk a kezünkre, ha gyerekkel csináljuk, ne engedjük neki vagy felügyeljük a tevékenységet.

Nyugodtan próbáljunk ki merész mintákat. Nyugodtan mintázzuk meg a zöldséges, gyümölcsös, kenyeres textil zsákjainkat, így legalább meg tudjuk majd különböztetni a következő vásárláskor őket.

Forrás: Pinterest

Készíthetünk nyomdát úgy is, hogy vannak mintás nyújtófák, azt használjuk, vagy arra ragasztunk fel kétoldalú ragasztóval mintákat. A mintákat kifaraghatjuk radírból is. Arra ügyeljünk, hogy azt a nyújfótfát, amire kétoldalú ragasztóval ragasztunk, nem biztos, hogy legközelebb sütésnél is tudjuk használni.

Használhatunk dekorgumit is. Abból kivágott mintákat felragaszthatjuk wc gurigára, papír törlő gurigájára. Akinek nincs dekorgumija, az esetleg ragasztópisztollyal is tud alkotni mintákat a wc gurigára, kartonra.

Forrás: Pinterest

Ha kedvünk van keressünk elő radírt, abból is ki lehet faragni mintákat, de parafadugót is meg lehet faragni. Régi gombokat ha rögzítünk fára, vagy parafadugóra, akkor azzal is tudunk nyomtatni.

Nagyon fontos, hogy mindig vigyázzunk a kezünkre.

Nyugodtan használjuk ki a konyhánk adta lehetőségeket is. Egy káposzta, citrom, zellerszár, bármi jól jöhet, engedjük szárnyalni a fantáziánkat.

Mindenképpen rögzítsük a festéket vasalással.

Szivacsból is tudunk mintákat készíteni, pl. egy jó kis dinnye mintát, amit pólóra, táskára, bármire rá tudunk nyomtatni. Hozzunk egy kis nyarat az otthonunkba.

Forrás: pinterest

Aki ügyes, az kézzel is festhet mintákat. Nagyon divatosak most az egyszínnel megnyomtatott táskák, szatyrok. De aki szereti a színes dolgokat, az nyugodtan bolondítsa meg a dolgait sok szép színes, egyedi mintával.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű anyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Forrás: Pinterest

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.