+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Kifésülhető macramé fonalak

Kicsit lassan, de hozzám is beérkezett az első szállítmány kifésülhető macramé fonal. Föld színeiben kaphatóak, egyelőre még csak pár darab színenként, meglátjuk mennyire keresitek madj. Mert amíg nem volt, sokan kerestétek, most hogy végre jött, a bolt nem lehet nyitva. Viszont a webshopba most kerülnek fel a csodás új fonalak, úgy hogy elérhető lesz mindenki számára. 

Az új fonalat Retwisst String néven találjátok meg. Ahogy jönnek az új fajták más-más gyártóktól, úgy fognak felkerülni az oldalra. 

Makramé felevélhez és a hasonló formájú díszekhez, kiegészítőkhöz kifésülhető fonalra, zsinórra van szükségünk. Ha szeretnénk, akkor fagyöngy, nagylyukú, amint átfér a fonalunk. Olló és egy fésű. Nagyon jó a kutya vagy cicafésű, de még a tetű fésű a legjobb:). 

Nézzük, hogyan is tudunk ilyen szépségeket készíteni saját kezűleg. 

A fenti videó magyar nyelvű és tökéletesen megmutatja a lépéseket. Érdemes többször átnézni és ennek segítségével biztos menni fog. Mutatok azért más videókat is, képeket, hátha segít neked az alkotásban. 

A csomózás a lényeges lépés az egészben. Ha ez megy, utána már bármilyen formát, hosszúságot létre tudunk hozni. 

Forrás: pinterest

Nagyobb levelek alá tehetünk színben minél jobban passzoló filcet. Ez ha sűrű a fonalunk, nem fog kilátszódni, viszont ad egy tartást az alkotásunknak. 

Nem csak falevelet lehet készíteni ezzel a módszerrel. 

Forrás: :pinterest

Minél hosszabb szállal dolgozunk, annál nagyobb lesz az alkotásunk. Arra fel kell készülni, hogy annál macerásabb a fésülés is, de szerintem megéri.

Forrás: Pinterest

A filcet rá is ragaszthatjuk a hátuljára. Ügyelni kell arra, hogy olyan ragasztót válasszunk ami átlátszó marad mikor megszárad. Valamint nem kell teljesen átáztatni a szálakat a ragasztóval, nem kell minden szállnak teljesen odaragani, főleg a “gerinc” vonalat kell erősen odaragasztani a szálakat csak érintőlegesen ragasztózzuk be. 

Forrás: Pinterest

Ezzel a módszerrel készíthetünk kulcstartót, fali képet, de akár függönyösszekötőt is. 

Forrás: pinterest

A kifésülés finomságával is lehet játszani. Akár meg is vasalhatjuk a kifésült szálakat, hogy sokkal egyenesebbek legyenek.

Több színt keverhetünk sokkal érdekesebb a hatás. 

Forrás:pinterest

Akár mi magunk is színezhetjük a natúr fonalat. Textil festékbe lógathatjuk, színezhetjük. Így különleges hatást érünk el. A legcélszerűbb kifésülés előtt festeni a fonalat. 

Forrás: Pinterest

Bármilyen fonalat használhatunk, csak lehessen fésülni. Játszhatunk a méretekkel, színekkel, formákkal. Jópofa dekorációk készülhetnek így. 

Forrás:Pinterest

Mint már mondtam nem csak falevélben lehet ám gondolkozni, aki azt gondoja, hogy neki sok ez a csomózás, vagy nem megy, az egyszerűbb megoldásokban is gondolkozhat.

Nem kell kötözni csak egyszer, amikor a tartóra kötözzük. Sőt kötözni sem kell, elég ha másfajta színes fonalak körbetekerésével rögzítjük a fonalakat a rúdhoz. Itt játszhatunk a fonalak színével, a betekerések hosszával. A tekerés utáni részt kell csak kifésülni. Egyszerű és különleges falidíszt tudunk így alkotni. 

Forrás: Pinterest

Természetesen nem csak fali dekorációban kell gondolkozni. Jöhetnek a kör alakok, alátétek, szőnyegek és akár még a papucsunkat is díszíthetjük ezzel a technikával. 

Forrás: Pinterest

Az elészült darabokat felragasztjuk a papucsunk felső részére és már egy teljesen új papucsunk van. Megkopott papucsokat újra lehet gondolni. 

Forrás: Pinterest

Mint említettem, bármilyen zsinór, fonal jól jöhet. Még az egyszerű kötöző zsinórból is tudunk alkotni. 

Van aki ezzel a technikával selyem fonalból, osztott hímzőből, vékony fonalból nyakláncokat, fülbevalókat készít. Sokrétű felhasználása van ennek a technikának, rajtunk áll, hogy mit hozunk ki belőle. 

Forrás: Pinterest

 Nem csak sima falevélben lehet gondolkozni, aki jól tud makramézni, vagy szeret kísérletezni, az bátran próbáljon ki más-más formákat, csomózásokat, használjon mindenféle karikát, amit beteker, felhasznál. Csodás alkotások születhetnek a kezeink alatt. 

Forrás: Pinterest

Dobd fel a lakásod, feledkezz meg kicsit a vírusról és a napsütésben és remélhetőleg nem a hóesésben, próbáld meg feltölteni a lelked is az alkotás adta örömökkel. 

Forrás: Pinterest

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban megtalálod a fonalakat.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Forrás: Pinterest

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.