+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Különleges falidíszek

Mostanában nagyon rákaptam a falidíszes blogok írására, mindig magával ragad egy-egy egyedi darab. Egyből az jut eszembe, hogy ezt meg kell osztanom veled is. Lehet, hogy csak nekem jönnek be ezek, de abban bízok, hogy ad némi jó kedvet és esetleg egy jó ötletet, hogy elkezdj kézimunkázni, vagy kipróbálj valami újat. 

Manapság az internet tele van mindenféle kihívásokkal, hogy ezzel próbáljon minket mindenfélde dolog elvégzésére bíztatni. Itt most a normális kihívásokra gondolok és nem az esztelen, sokszor balesetveszélyesekre. Szívesen nézem én is a kézimunka kihívásokat, amikor bizonyos időszakonként egy-egy termék elkészítése a cél. 

Forrás: Pinterest

Ilyenkor az jut eszembe, kinek jut erre ideje, anyám hulla fáradt vagyok, de azért ott motoszkál, hogy de jó lenne! Aztán valahogy mégis tud az ember időt szakítani rá, igaz hogy sokszor a 24 óra is kevés, de valahol érezzük, hogy nekünk is kell a feltöltődés, nekünk is kell pihenni! Kikapcsolódni, mert nekün is jár! És igen egy-egy kis alkotás után, annyira fel tudunk töltődni, hogy napokig hajt minket a szürke hétköznapok alatt. 

Forrás: Pinterest

Ezért is szeretek neked mindenféle dolgot összegyűjteni és megmutatni, mert abban reménykedem, hogy egy-egy ilyen válogatás ad némi löketet, hogy elővedd a kézimunka dobozod, vagy állj fel és hagyd hátra a depressziódat, vagy éppen a bánatodon enyhítsen kicsit. Vagy csak már meguntad, hogy mindig hasonló dolgokat készítesz és már tele van vele a padlás.

Forrás: Pinterest

Most különleges faliképeket mutatok, annak elkészítéséhez ötleteket, hátha kedvet kapsz hozzájuk, vagy csak te is gyöngyörködsz egy kicsit ezekben az alkotásokban és addig is kiragadlak a szürke hideg hétköznapokból. 

Forrás: Pinterest

A legtöbb falikép makramézással klészül. Erről már voltak blogok. Azért mutatok most is jópofa videókat, fotókat, hátha szeretnéd kipróbálni. 

Ha csak egy kis figyelemeltereslésre vágyunk, akkor ezekben nyugodtan vágjunk bele. Elsajátítod a kezdő lépéseket, utána már száguldozhatsz a fantáziád világában. Tudod variálni a színeket, formákat. 

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

A makramézással nagyon sokféle faliképet tudunk készíteni. Nem is gondolnánk, hogy ebben a technikában mi minden rejlik. Nézzük meg, milyen csodákat tudunk előállítani. 

Forrás: Pinterest

Készíthetünk egyszínűt, tarkát, de akár képet, feliratot is készíthetünk a színekkel. 

Vannak egyszerűbb, de mégis különleges megoldások is. Ebben az esetben nem kell csomóznod, elég a kifésülhető makramé fonal, egy félkör furnér lap, esetleg ragasztó vagy ipari tűzőgép. 

Forrás: Pinterest

Ez az úgynevezett Istenek szemei. Ilyet mi magunk is tudunk készíteni. Pálcákra, különböző színű fonalakra van szükségünk hozzá. 

Forrás: Pinterest

Színváltástnál a két szálat össze kell szorosan kötni. A végén is mikor végeztünk ügyeljünk rá, hogy szorosan csomózzuk el a szálat. 

Forrás: Pinterest

Nagyon nagy kedvencem ez a gombócos falikép. Sokat agyaltam, vajon hogyan alakítják ki a gombócokat. Mikor megláttam az öltetet, nem akartam hinni a szememnek. 

Forrás: Pintertest

Akkor így fog kinézni ha szétnyitjuk.

Forrás: Pinterest

További makramé technikák. 

Forrás: Pinterest

És végül egy kis kalapgumi és egy-két gomb is megteszi.

Forrás: Pinterest

Legutóbb mutattam a szivárvány falidekorációnál a zsinórra tekerés technikáját. Ezzel a módszertel nem csak szivárványt lehet készíteni. Egy modern, felnőtt lakásának is lehet dísze. 

Forrás: Pinterest

Remélem tudtam valami újat mutatni és találtál kedvedre való csodát.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.