+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Patchwork, hímzés, gyöngyök együtt

Ma egy újabb szerelem kerül bemutatásra. Megláttam és beleszerettem. A finomság, az egyszerűség, a kifinomult ízlés, a harmónia mind magával ragadott. Mire jó ez? Dekoráció, tűpárna, bármi, egyszerűen megláttam és azt éreztem imádom. Ezt szeretném ma megmtuatni neked is. 

Hátha neked is ad annyi pluszt, hogy ezt a borongós időt kicsit elfeledtesse veled. Ha van kedved próbálkozhatsz te is vele, de ha csak ad egy kis plusz töltetet, már akkor megérte. 

Remélem neked is tetszik. 

Forrás: Pinterest

Ebben a blogban főleg képeket fogok mutatni, hiszen az ami miatt nagy a szerelem. Az összhatás, a színek, a minták. 

Természetesen mutatok pár sablont mind a körtére, mind az almára. Ebből ki tudsz indulni. 

Azután már csak rajtad áll, hogyan díszíted. Arra is mutatok pár ötletet. 

Forrás: Pinterest

Mint látod, itt előkerülnek a gyöngyök, hímzőfonalak, maradék anyagok, flitterk, drótok. Amire még szükséged lesz az a pamutvászon, tömőanyag, tű, cérna, ragasztó és a kreativitásod. 

Forrás: Pinterest

 Az alap körte bevonására  használhatunk selymet, tüllt, organzát, amire hímezhetünk, varrhatunk. Ettől sejtelmes lesz a kinézete. 

Forrás: pinterest

Készíthetjük filcből is, amit ha szintén meghímzünk nagyon elegáns tud lenni. 

Forrás: Pinterest

Akkor kezdjünk is neki. Nézzük a mintákat. Szerintem a legfontosabb az alap vászon kiválasztás, vagy filcé. A színek, a harmonizáló minták. Nagyon sokat jelent. Természetesen egy színű is lehet, de akkor a díszítésre kell nagyobb energiát fordítani. 

Forrás: Pinterest

A mintát úgy nagyítjuk, ahogy nekünk jó. Kiindulási alapnak nagyon is jó ez a minta. Ha meg almát szeretnél, akkor a következő sablonban azt is megtalálod. 

Forrás: Pinterest

 Mint látod a körte 4 darabból, az alma 6 darabból áll. A levél 2 db-ból. Ennyit kell kiszabnod egy körtéhez vagy egy almához. 

Forrás: Pinterest

Ugye milyen csodásak? Látod itt akár a horgoló tudományukat is elő lehet venni. Mindent szabad, mindent kell is. 

Forrás: pinterest

Ha kiszabtuk a mintákat, akkor szépen összevarrjuk őket, színt színnel szemben. Egy kis nyílást hagyunk, ahol kifordítjuk majd és kitömjük.

Forrás: pinterest

Ha szeretnénk nehezéket tenni bele, akkor annak érdemes egy kis tasakot varrni, amit a tömőanyag után alulra behelyezünk. Ebbe mehet granulátum, kő, megymag, só, homok, stb. Attól függ mi a tervünk a körtével. Ajtótámasz, fűpárna, vagy csak dekoráció. Hogy jobban álljon, ahoz érdemes egy kis nehezéket tenni bele. De akár egy lapos követ is tehetünk bele. 

Forrás: pinterest

Tömég után jöhet a dekoráció. Itt felhasználhatjuk a maradék anyagokat, amiket felvarrhatunk rá. Nem kell mindig az apró öltésekben gondolkozni, nézd meg, hogy egy ezek a nagyobb öltések is milyen jól mutatnak. Nem baj, ha nem szabályos, ha színben elüt az anyagtól. Ettől lesz különleges.

Forrás:Pinterest

Most jöhetnek a gyöngyök, gombok. Minden kreativitásunkat elővehetjük.  Nézd milyen jópofák ezek a megoldások. 

Forrás: Pinterest

Beboríthatjuk tüllel, akár több réteggel. Különböző árnyalatú tüllöket tehetünk egymás alá, mellé. Erre jöhet hímzés, szalaghímzés, brazíl hímzés. Minden ismeretetünket elő lehet venni. Ha valami nincs meg régebbi blogokban találsz segítséget. 

Forrás: pinterest

Minden esetben varrjuki fel a kiegészítőket. Lehet könnyebb lenne egy horgolt dolgot felragasztani, de szerintem itt inkább a varrásban gondolkozzunk. Az adja meg a különlegességét. 

Forrás: Pinterest

Mindenféle fajta hímzést lehet keverni, itt nincs az, hogy csak brazíl hímzés, lapos öltés. A körtét több részre fel tudjuk osztani és minden részben másfajta technikát tudunk használni. Egy díszítő sorral el tudjuk választani a cikkeket, ezzel még a varrás helyét is el tudjuk jól rejteni. 

Forrás: pinterest

A faleveleket is éremed megdolgozni. Itt lehet sima zöld és hímezhetünk rá erezetet. Ha túl díszesnek tartjuk a gyümölcsöt, akkor itt lehet szolidabb a levél. De akár lehet az is nagyon díszes. Anyagokkal,  hímzésekkel lehet itt is játszani. 

Forrás: Pinterest

A levél szára lehet drót, amit fonallal körbetekerünk. Ezt fogjuk majd beleölteni vagy ragasztani a gyümölcs tetejébe. Lehet kapni papír alapú ragasztószalagokat, azzal is körbe lehet tekerni a drótot. De vastagabb zsinórra tekerhetünk vékony drótot is és arra egy kis zöld fonalat, ez is megadja azt a merevséget, ami nekünk kell. 

Ha díszes csavaros szárat szeretnénk, azt csak dróttal tudjuk elérni, azt tudjuk majd tekergetni. 

Forrás: Pinterest

A gyümölcs tetejében nagy lyukú tompa tűvel tudunk vagy hurkapálcikával, hústűvel, kötőtűvel egy kis mélyedést csinálni, amibe majd bele fogjuk dugni a szárat. 

Forrás: Pinterest

A csavaros szárnál ceruzára, vastagabb botra, fakanál nyélre lehet feltekerni a drótot, és onnan lehúzni. De ha ügyes vagy akkor a kezeddel formázhatod. Csak arra ügyelj, hogy ha sokszor tekergeted, eltörhet a drót és akkor kezdheted előlről a szár készítését. 

Forrás: pinterest

Nézd csak meg, mi mindent lehet felhasználni. Nem nagy dolgok, nem bonyolúlt formák, csipkék, hímzések, gyöngyök egyvelege. Ami csodás képet alkot majd. 

Forrás: pinterest

Használhatjuk a foltvarrást is. Sima drótot is használhatunk. Ha az összhatást nem rontja, akkor bámit használhatunk. Érdemes feltúrni a szerszámos ládikát. 

Forrás: Pinterest

Néha viszont a kevesebb több. Filcnél az egyszerűbb, nem agyon díszített megoldás célravezetőbb. 

Forrás: Pinterest

Próbálkozzunk, alkossunk valami szépséget. Dobjuk fel a napunkat. 

Forrás: pinterest

Csodás színekkel, pompás hatást tudunk elérni. Süt ról a vidámság, a nyár, a meleg. Kell ez most nekünk ebben az időszakban? Kell!!!!

Forrás: Pinterest

Ha minél vidámabb dolgot szeretnénk alkotni, akkor vegyük elő a régi maradékokat, keressük meg a harmonizáló színeket és alkossunk. 

Forrás: Pinterest

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű anyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

 

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.