+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Kartopu Extra Soft használata

Annyiféle anyaggal találkozunk mostanság, hogy néha azt sem lehet tudni, mire lehet használni? Mit érdemes horgolni, kötni belőle. Szép, puha, de mi a jó belőle? Lehet, hogy egy pulóvernek nem ideális, de takarónak igen, ha pamut, akkor súlya van, viselni nehézkes, de ha gyapjú, akkor lehet, hogy szúr… Annyi kérdés jut eszünkbe, amikor meglátunk egy új fonalat a piacon, pláne ha megérintjük, és még a fantáziánkat is beindítja.

Ma a Kartopu extra softot vesszük górcső alá. Nagy divat most zsenília fonálból készíteni amigurumi figurákat, de a zsenílián kívül még van pár érdekes fonal, amiből különleges hatású dolgokat tudunk készíteni.

A Kartopu extra soft, egy lágy puha, bolyhos fonal. 100% poliészter, puha takarókat, szundi kendőket, sapkát, sálat és esetleg pulóvert is készíthetünk belőle.

A bolyhos szál miatt jobban kell figyelni rá munka közben, de azért könnyen lehet vele haladni. A kötés nagyon egyszerű vele, gyorsan lehet haladni, jól csúszik a szál a tűn. A horgolás már nehezebb vele, mert azért elég nehéz megtalálni a szemeket. Vastagságából adódóan szapora, könnyen, gyorsan el tudjuk készíteni a puha kiegészítőket.

A következő videóban meg tudod nézni, hogy lehet egy pandát meghorgolni. Érdemes kipróbálni a Kartopu extra softból és akkor puha, bolyhos mackót kapunk.

Mindenféle amigurumi mintához ki lehet próbálni ezt a fonalat, mert egy teljesen más textúrájú állatkát fogunk kapni. Nyugodtan kombinálhatjuk más fonalakkal pl. Kartopu organicával. Ilyenkor a fejet, fület készíthetjük organicából a testet pedig az extra softból.

A finom puha fonalból készíthetünk télire meleg zoknit, sálat is. Igaz most már nincs szezonja, de amilyen kifordult az időjárás, akár még jól is jöhet egy puha zokni estére.

Forrás: Silviinsvet.sk

A puhasága miatt természetesen a szundi kendő és a takaró a legjobb megoldás. Itt találsz néhány mintát a szundikendő alapokhoz.

Forrás: Pinterest

Mutatok is egy videót, ami segíthet nekünk egy puha kis kardigán elkészítésében, de akár takarót is készíthetünk ezzel a mintával.

Ha már készítünk takarót, készíthetünk hozzá pihe-puha párnát is.

A Gombocska webáruházban itt találod a Kartopu Extra Soft fonalakat:

Forrás: www.kartopu.com.tr

Remélem kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbálj más különleges fonalakat is. Ezekkel a fonalakkal tény, hogy eleinte akár nehéz is lehet dolgozni, de szép lassan meg lehet szokni és akár bele is lehet szeretni. Van olya vevőm, aki a nálunk szervezett horgoló tanfolyamon tanult meg amigurumit horgolni. Ott catania fonallal dolgoztak. Később kipróbálta az organica fonalat, a himalaya dolphyn babyt és most pedig különleges szőrös fonalból készít egy óriás macskát. Megpróbálta, nem adja fel és fantasztikus ajándékot készít belőle, mert rájött, hogy ez a macska, aki olyan, mint Garfield, az csak különleges fonalból készülhet el. Utána járt, megrendelte, belevágott és azt hiszem óriási sikere lesz. Tehát merjünk kísérletezni, mert nem tudhatjuk, hogy mi lesz az új szerelem.

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.