+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Műanyag kanava, suba alap, de mihez kezdjek vele?

Előfordul, hogy van olyan termék a boltomban, amit árulok, tudom mi, de még nem használtam, nem dolgoztam vele. Így vagyok a suba alappal is. Tudom, hogy subázáshoz viszik általában, de sosem subáztam, nem is tudom, hogy kell. 

Bevallom most sem magáról a subázásról szeretnék írni, hanem hogy mi mindenre lehet a suba alapot és a műanyag kanavát használni. 

Nézzük mi mindent találtam, mit is kezdhetünk vele. 

Forrás: Pinterest

A suba alap vagy suba háló általában 50 cm széles kiszerelésben kapható. Szoktak lenni előnyomott suba csomagok, amiben minden benne van ami a subázáshoz kell.

A suba alap kemény, nagylyukú hímző vászon, ami megmunkálás közben felpuhul kicsit.

A subázáshoz érdmes speciális subatűt használni, de szoktak horgolótűt is használni. 

Forrás: Pinterest

műanyag kanava kapható A4-es méretben, nagyobb tekerecsekben, de vannak előre formára vágott kanavák is, főleg karácsonykor kerülnek elő, karácsonyi díszek készítéséhez. 

Forrás: Pinterest

A  műanyag kanavát tudjuk szabni, hajtogatni, vágni. 

Mindkettőből sokféle dolgot lehet készíteni. A nagy lyukméret miatt lehet bele fűzni zsinórt, szalagot, rongycsíkot, vastagabb fonalakat. 

Forrás: Pinterest

Sokszor gyerekeknek viszik, egyrészt ezzel kezdik el őket bevezetni a kézimunka rejtelmeibe. A nagy lyukméret, a gyors eredmény reményében nagyobb esély van rá, hogy még egy figyelemzavarral küzdő gyermek is képes alkotni általa vele. 

Forrás:Pinterest

Érdemes kipróbálni mindenféle öltés formát, lapos öltést, kereszt szemeset, fél keresztszemeset. Mindegyik öltésnél teljesen más képet kapunk. 

Forrás:Pinterest

Az interneten már vannak fent jó kis ötletek, hogy készíthetünk belőle táskát, dobozkát. Ki kell szabnunk az alapot, összeállítani és megfűzni, megvarrni. Nagyon szép dolgokat tudunk készíteni. 

Forrás:Pinterest

Bátran merjünk a színekkel, anyagokkal játszani. Ha kreatívak vagyunk, akkor egy kockás papír segítségével, színes ceruzákkal csodás mintákat tudunk kitalálni. Amennyiben ehhez nem érzünk tehetséget, vagy csak kishitűek vagyunk, akkor érdemes keresgélni a neten, nagyon jó kis minták vannak fent. 

Forrás: Pinterest

Egy-egy minta, ötlet szerintem meg tudja adni a kezdő lökést. Nem kell ugyanazokkal színekkel dolgozni, ha már egy színt kicserélünk, teljesen más lesz az összhatás. 

Forrás: Pinterest

Ilyen kis mintákat találunk kezdésnek, ezek pontosan el tudnak indítani az alkotás útján. Sima lapos, hosszű öltések, semmi ördöngősség nincs benne. 

Forrás: Pinterest

Akár egy kis könyvjelző is készülhet belőle, de falikép, falvédő, szőnyeg, táska, pohár alátét, bármi amit csak megálmodunk. 

Forrás:Pinterest

Csomózhatjuk, hurkolhatjuk és aztán elvágjuk a hurkokat, vagy csak szimplán befűzzük a szalagot. 

sub alap használata

Forrás:Pinterest

A gyerekek is biztosan nagyon fogják élvezni, és közben a finom motorikát is fejlesztjük. Koncentrálnak, alkotnak, végre nem a kütyüjüket nyomkodják.

A szabály, hogy nincs szabály. Bármit át lehet fűzni rajta, akár egy fűszálat is, ha átfér a lyukon. Formákat, íveket, mintákat pedig ki tudunk találni. 

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

Mivel ollón kívül hegyes dolgokat nem használunk, akár egész kis gyermekkel is lehet próbálkozni. 

Forrás: Pinterest

Most már, hogy tudjuk mi mindent készíthetünk a suba alapból, műanyag kanavából, érdmes kísérletezni. Szerintem ne idegenkedjünk az ismeretlentől, adjunk neki egy esélyt, lehet ez lesz az új szerelem.

Gyoran jutunk eredményhez, el tudjuk használni a maradék anyagokat, fonalakat. Látványos dolgokat tudunk alkotni. Merjük kipróbálni!

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű anyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Forrás: Pinterest

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.