+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Szalagból virág

Sokan kerestek a boltban nálam szatén virágokat. Sajnos nem tudok mindig olyat adni amilyet éppen szeretnétek, ezért most arra gondoltam, hogy segítek nektek elkészíteni a saját virágotokat.

Azt gondolná az ember, hogy nagyon bonyolult, de igazából néhány fogást kell megtanulni, és igazából kis ráfordítással olyan virágot készíthetünk amilyet csak akarunki.

 Mutatok mintákat, szalagokat, videókat és meglátod, könnyen elkészülnek az áhított virágcsodák. Díszíthetünk vele hajráfot, csomagolást, karkötőt, csattot, ruhát, rajtunk múlik, mihez használjuk fel.

Nézzük mi minden kell hozzá.

A virágok elkészítéséhez a szükséges anyagokat megtaláljuk otthon vagy be tudjuk szerezni egy rövidáru boltban.

Amire szükségünk van, az szaténszalag mindenféle mennyiségben, színben, szélességben, tű, cérna, olló, gomb, gyöngy, ragasztópisztoly, öngyújtó és türelem egy kis kitartással fűszerezve.

Amennyiben nem találunk otthon szalagot, akkor érdemes beszerezni webáruházból vagy rövidárustól. Érdmemes úgy vásárolni, hogy azonos szélességű szalagokból válasszunk több színt. Egy bizonyos virágmérethez egy méretet válasszunk. Természetesen rajtunk múlik, mekkora virágot szeretnénk készíteni.

Lássunk munkához!

Ha rózsákat szeretnénk szalagból készíteni, akkor próbáljuk ki a hajtogatott módszert.

Bimbósabbak kapunk, ha a hajtásokat nem egy korongra rögzítjük, hanem szorosabban feltekerjük. Itt megnézheted a részletes leírást.

Egy egyszerű szalagból pár perc alatt gyönyörű rózsát készíthetünk, amivel a ruhánkat, övünket vagy a hajcsattunkat is díszíthetjük. A szalagrózsa nemcsak olcsó, de szép is, így számtalan variációban használható kiegészítőként.

Nézzük meg, hogy is készítsük el.

Forrás: https://www.hogyankell.hu

 

 1. Derékszögben hajtsuk meg a szalagot a végétől mintegy 5-6 centiméterre, hogy az egymáson fekvő két szövetréteg egy derékszögű háromszöget képezzen. (A lelógó, mintegy 2-3 centiméteres darab lesz a rózsa „szára”, amivel meg tudjuk tartani és később rögzítheted.)
 2. A derékszögű háromszöget hajtsuk félbe és szorítsuk össze a jobb kezünk ujjaival – ez lesz a rózsa közepe.
 3. A bal kezünkkel a szalag többi részét úgy fogjuk meg, hogy a hüvelykujjunk a szalag mögött legyen, míg a mutatóujjunk a szalag előtt legyen.
 4. A bal kezünkkel hajtsuk hátra a szalagot, hogy lazán megtekeredjen, majd a jobb kezünkkel tekerjük rá a rózsa közepét a meghajlított részre.
 5. A bal kezünkkel fogjuk meg a kezdetleges rózsát, a jobbal pedig tegyünk egy csepp ragasztót a ragasztópisztollyal a szirmok tövéhez, hogy rögzítsük azokat.
 6. A bal kezünkkel ismét csavarjuk meg a szalagot, a jobbal pedig tekerjük rá a rózsa közepét. Egy-két hajtás és tekerés után megint ragasszuk a helyükre a szirmokat.
 7. Folytassuk a fenti műveletet úgy, hogy ragasztás előtt mindig a helyükre igazítjuk az egyre nagyobb szirmokat. Lazán dolgozzunk, hogy a szirmok szétterülhessenek.
 8. Az utolsó két centimétert a szalagból duplán hajtsuk meg, hogy kialakuljon az utolsó szirom csúcsa, majd szalag végét ragasszuk a rózsa tövéhez.
 9. Ezután a ragasztópisztollyal még egyszer, alaposan ragasszuk össze a rózsa hátoldalán az egymáson fekvő rétegeket, hogy véletlenül se csússzon szét az elkészült dísz.
 10. Ha szükséges, átlátszó ragasztócsíkkal tekerjük körbe a rózsa szárát a tövénél, így alatta levághatjuk a felesleges részt.
 11. Az elkészült rózsát máris felragaszthatjuk a csattra, övre, vagy kitűzőalapra.

A szalag vastagsága és hossza határozza meg a rózsa méretét. Kb. fél méter hosszú és 2-3 centiméter széles darabbal kezdj el kísérletezni, de később nyugodtan próbáljunk ki más méretű szalagokat is.

A szalagrózsa közepét díszíthetjük flitterrel vagy kis gyöngyökkel – ezeket a ragasztópisztollyal egyszerűen illesszük a helyükre.

Próbáljunk ki nyugodtan más különlges szalagokat, anyagokat.  színátmenetes szalagokat,  tüllt, csipkét.

Ragasztópisztoly helyett tűvel és cérnával is összeölthetjük a szirmok tövét.

Forrás: Pinterest

Mutatok néhány videót is.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

Forrás:  Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Most hogy már tudjuk, hogyan kell virágokat készíteni, válogassunk kedvünkre a szalagok között és készítsünk minél különlegesebb virágokat.

https://meterarurovidaru.hu/szaten-szalag

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű anyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Forrás: Pinterest

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.