+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Hullámos, kacskaringó horgolás wavy pad vagy wiggly horgolás

A wiggly horgolás egy nagyon érdekes technika. Egy négyzet, amit egy hullámos, csavargos horgolással lehet elkészíteni. A horgolt kacskaringós minta hullámzó hatást kelt. Nagyon érdekes az egész, a kérdés hogyan készül és mire is lehet ezt használni. 

Forrás: pinterest

Ez a technika nem újdonság, már a 1930-40-es években is használták, érdekes módon főleg mosogatórongynak. Igaz az vékonyabb fonalból készült. Ma már készíthtünk így szőnyeget, táskát, párnahuzatot, alátétet, de akár még mosógatórongyot is .

Mutatok pár videót, mert ezt a technikát leírni nehezebb, mint megmutatni. 

Először horgolni kell hozzá egy alapot, ami négyzetrácsos, erre fogjuk a kacskaringót ráhorgolni. Mutatok több videót is mindegyikben meg tudod nézni, hogyan lehet kialakítani a rácsot és formákat. 

Forrás: Pinterest

Lehet a széléről indítani és középről is.  A minta határozza meg. Ki kell találni milyen mintát fogunk készíteni, körbe-körbe, csíkokba, átlókba fognak haladni a kacskaringók. 

Forrás: pinterest

Így néz ki a minta rajzon. Elég szemléletes ez a kép, szerintem. Nekem aki vizuális vagyok, ez a kép például sokat segített. 

Forrás: Pinterest

A következő viedóban is soronként a halad a kacskaringó. Érdemes megnézni, mennyivel másabb az összkép.

Rajtunk múlik melyik mintát használjuk. Nyugodtan rajzuljuk meg papírra, akár színessel is, ha több színnel dolgozunk, talán könnyebb lesz a horgolás,  ha pontosan látjuk hol tartunk. 

Forrás: Pinterest

Még nem volt róla szó, miből horgoljunk. Ha alátétnek szánjuk vagy mosogatórongynak, akkor érdemes 100% pamutot használni. Ha bármilyen más használati dolog készül belőle, akkor mindegy hogy akril, gyapjú vagy pamut, akár kevertszálas. 

Forrás: Pinterest

Készíthetünk kisebb egységeket a nagy rácsra. Úgy képzeljük el mint a nagyi kockánál. Kisebb elemek ismétlődése. Ezáltal egy újabb mintázatot hozhatunk létre. 

Forrás: Pinterest

Válthatunk elemen belül is színt, vagy soronként. Akár a kacskaringókkal és a színváltással egy virág formát is tudunk alkotni, ami váltakozik.

Forrás: pinterest

Úgy is készíthetjük, hogy  szélén lévő egy sor rácsot szabadon hagyjuk, az ad egy kerestet. Vagy ha mintás a kacskaringó, pl. ismétlődő elemek több színnel, akkor egy domináns színnel készítünk egy kacskaringó szélt. Ez az egésznek egy keretet. 

Forrás: Pinterest

Lehet úgymond egyenes sort is horgolni és közben a kacskaringó. Szerintem aki rákap az ízére és van fantáziája, akkor az eddigi tudását és a mostani technikát saját ízlésére tudja formálni. Érdemes kísérletezni. 

Forrás: Pinterest

Formák, színek kavalkádja és a kacskaringó adja meg a szépségét ennek a technikának. 

Forrás: Pinterest

Ha úgy gondoljuk a kocka túl kocka, akkor nyugodtan gondolkozhatunk más formában is, körben, elipszisben, téglalapban. 

Forrás: Pinterest

Jövő évi óriás kokárdának is tökéletes:).

Forrás: Pinterest

Kacskaringózzunk bátran, használjuk szabályosan, szabálytalanul. Engedjük el a fantáziánkat, vegyük elő a maradék fonalakat és alkossunk valami különlegeset. 

Forrás: Pinterest

Most már, hogy tujduki a technikát alkossunk valami egyedit!

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű anyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Forrás: Pinterest

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.

Gombocska

You have Successfully Subscribed!