+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Horgoljunk kaktuszt!

Imádok a neten szörfölni, nagyon sok érdekes ötlettel találkozom. Nem győzöm lementeni őket, hogy majd kipróbáljam, megmutassam neked. 

Így akadtam rá a csodás horgolt kaktuszokra is. Nem új technika, nem újdonság, én még nem csináltam és nem is figyeltem fel rájuk így. De ma olyanok jöttek velem szembe, hogy muszáj volt foglalkozni velük. Mutatok pár szépséget, hozzá videókat. Hátha kedved támad egyet horgolni. 

Ajándéknak is jók, de akár tűpárnának vagy dekorációnak, neki legalább nem kell víz és mindig megmarad. 

Forrás: Pinterest

A horgolt kaktuszhoz elhasználhatjuk az összes régi maradék fonalunkat, amennyiben nem óriás kaktuszt szeretnénk horgolni. 

Zöld, barna, színesek a virágokhoz. Tömőanyaggal kitömjük a kaktuszt és vagy igazi kaspóba tesszük vagy azt is horoglhatunk mi magunk.

Forrás: Pinterest

A föld lehet horgolt vagy kivágunk egy 10 cm-es kört filcből vagy bármilyen anyagból. Ezt cérnával a kör szélén összehúzzuk és beletömjük a tömőanyagot. Bezzárjuk a kört, behelyezzük a cserépbe. A zárt része kerül alulra. Ehhez vagy hozzáragasztjuk vagy hozzávarrjuk majd a kaktuszt.

Ügyelni kell a súlypontra, hogy majd a kész kaktusz ne boroluljon fel. 

Forrás: Pinterest

Sokféleképpen lehet készíteni kakatuszt. Mutatok videókat, képeket, technikákat. Például a szúrós, szöszmöszös részt szempillafonallal lehet megoldani. 

Forrás: Pinterest

Készíthetünk hosszúkás, gömbölyű kaktuszt is. Elágazásosat, laposat, egyedül állót, „emeleteset”. Ezekkel a megoldásokkal sokféle kaktusz elkészíthető. 

Forrás: Pinterest

Ez a jól bevált tök készítő módszer. Látod mire jól hogy anno megtanultunk tököt horgolni? Most ugyanazt tesszük csak zölddel. 

Forrás: http://zoecreates.co.uk/?s=cactus

Forrás: pinterest

Készíthetünk „emeletes” kaktuszt ezzel a módszerrel. Annyi elágazást tehetünk, amennyit elbír az alap. 

Forrás: Pinterest

A virágokat szintén tűvel varrjuk fel a kaktuszokra. Készíthetünk mindenféle színűt, méretűt, formájút. 

Forrás: Pinterest

A lapos kaktusz esetén, miután meghorgoltuk a körünket, nem kell kitömni, hanem behajtani. Ezt a csillagformát szintén pár öltéssel tudjuk rögzíteni, akkor marad így a forma. 

Forrás: Pinterest

Nagyon sokféle forma készíthető. Horgolhatjuk a virágok kapásból a kaktuszra, amikor a virág rész a kaktusz folytatása, akkor egy színváltással megoldható. 

Forrás: Pinterest

Merjünk merészek lenni, ne csak a megszokott zöldbe gondolkozzunk. Lehetünk bohókásak, modernek, készíthetünk a lakás színeihez passzoló kaktuszt. Mi döntjük el, nekünk mi jön be, mi tetszik. Merjünk kilépni a konfortzónánkból. 

Forrás: Pinterest

Mennyivel vidámabb egy színes kaktusz? Miért is ne lehetne rózsaszín, piros, sárga? Legalább elfogynak a maradék színek. 

Forrás: Pinterest

Természetesen ha virágként szeretnénk, hogy a szobánk dísze legyen, akkor elég élethűekete is tudunk készíteni. 

Forrás: Pinterest

Szerintem ezek alapján mindenki el tudja készíteni a neki tetsző kaktuszt, amivel feldobhatja a karantén okozta szomorúságunkat. 

Forrás: Pinterest

Legyen színes, vidám, ha ránézünk, legyen jó kedvünk, mosolyogjunk. Szerintem ezekre ránézve az embernek jó kedve lesz, még ha egy szúrós növényről is beszélünk. A vidám viágok boldogságot árasztanak. 

Forrás: Pinterest

Ha nagyon sok zöld maradékunk van a süsüből, békából, avokádóból, akkor nagyon sokféle kaktuszt tudunk készíteni. A zöld kavalkádja pompásan fest majd. 

Forrás: Pinterest

Most már, hogy tudjuk, hogyan kell készíteni kaktuszt, csapjunk a lovak közé és alkossunk egy ablaknyi kaktuszt!

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg mindent megtalálsz a horgoláshoz.

KLIKK alábbi képre:

horgolás képekben

 

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.