+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Zsenília fonalak összehasonlítása

Zsenília fonalakban most már egyre nagyobb a választék. Sokáig be kellett érjük a Himalaya dolphin babyvel. Érdekes módon régóta a piacon van a fonal, de csak nemrég kezdett el teret hódítani a fonalak piacán. Talán azért is, mert akik amigurumit horgolnak, rájöttek ott is lehet alkalmazni és a pihe-puha fonal sokkal kecsegtetőbb a gyerekek számára. 

Manapság egyre több cég rukkol elő zsenília fonallal, sőt most már vastagságban és kiszerelésben is többféle lehetőségünk van. Ezekről lesz ma szó.

Forrás: pinterest

A zsenílila fonalak hihetetlen puha tapintású fonalak. Kiválóan alkalmas puha takarók, sapkák, kardigánok, sálak, párnák, stb. elkészítéséhez. Midn a felnőtteknek, mind a gyerekeknek kellemes, puha érzetet ad az ebből készült termék. Ezért is kezdték el felkapni az amigurumisok, mert nagyon puha figurák készíthetőek belőlük.  Nézzük milyen zsenília fonalakkal találkozhatunk a piacon.

Himalaya Dolpin Baby

Összetétele: 100% poliészter
Kiszerelés: 100gr / motring
Szálhosszúság: 100 gr / 120m
Tűméret: 6.5
Kötéspróba: 10cm x 10cm = 14sor x 10szem

A HiMALAYA Dolphin Baby zsenília fonal  egy prémium minőségű zsenília fonal, mely tökéletesen alkalmas babaholmik készítésére. Kötésre, horgolásra egyaránt alkalmas ez a fonal. Készíthetünk belőle babatakarót, pulóvert, sapkát – sálat, de akár amigurumit is.

A zsenília pihe – puha, meleget adó, és jó meleg tartó fonal, mely könnyen kezelhető (ez különösen fontos a babaholmiknál), hiszen mosógépben is mosható a zsenília fonalból készült holmi.

 

 

Forrás: pinterest

Himalaya Dolphin Fine zsenília fonal

HiMALAYA Kötőfonal
Összetétel: 100% Poliészter
Kiszerelés: 100gr / motring
Szálhosszúság: 100gr / 175m
Tűméret: 5,5mm
Fonalvastagság: 5
Anyagszükséglet: 10cm x 10cm = 11szem x 15sor

A HiMALAYA Dolpin Fine zsenília fonal ugyanúgy prémium minőségű  zsenília fonal, a mi szintén alkalmas babaholmik készítésére. Kötésre, horgolásra egyaránt alkalmas ez a fonal.

A Himalaya Dolphin Babytől vékonyabb fonal. A Dophin Baby 120 m/gombóc, itt pedig ez a gombóc 175 m/100 gramm. A figurák, a kötni való, horgolni való dolgok kisebbek, az anyagszükségletet érdemes figyelembe venni.

A fonal minősége, tulajdonságai megyegeznek a Dolpin Baby-vel.

 

Forrás: Pinterest

Himalaya Velvet zsenília fonal

A HiMALAYA Velvet zsenília fonal Prémium minőségű zsenília fonal, mely tökéletesen alkalmas babaholmik készítésére. Kötésre, horgolásra egyaránt alkalmas ez a fonal.

A HiMALAYA Velvet zsenília fonal tulajdonságai teljesen megegyeznek a HiMALAYA Dolphin baby Zsenília fonallal, csak kedvezőbb az ára.

HiMALAYA Kötőfonal
Összetétel: 100% poliészter
Kiszerelés: 100gr / motring
Szálhosszúság: 100 gr / 120m
Tűméret: 6.5
Kötéspróba: 10cm x 10cm = 14sor x 10szem

Forrás: pinterest

Luxury Velvet

2020/21 őszi-téli szezon újdonság fonala a Luxury Velvet. A Scacernmayr cég is előállt a saját zsenília fonalával.

A bársonyos tapintás, gyönyörű csillogó fénnyel, és igazi luxus érzet – amit ez a fonal biztosít a tulajdonosának!

Kiválóan alkalmas kiegészítők, sapkák és nyakba valók, lakásdekorációk párnák és takarók, valamint amigurumik készítéséhez!

A fonalcsalád OEKO-TEX standard 100 minősítésű bőrbarát alapanyag!

30 fokon mosható automata mosógépben kizárólag mosózsákban, nem vasalható, kímélő üzemmódon centrifugálható rövid ideig, vizesen kézzel formára igazítjuk és fektetve szárítjuk. Klórtartalmú vegyszerrel tisztítani tilos!

Összetétele: 100% poliészter

Fonal súlya: 100 gramm

Fonal vastagsága: 6 (extra vastag)

Ajánlott tűméret: 6

Fonal hossza: 75 m

Gyártó: Schachenmayr

Becsült alapanyagszükségletek

Klasszikus 50x50cm-es kötött párnához:  350-400gr.

Klasszikus sálhoz 18x150cm méretben:  kb 200gr.

Normál méretű sapkához: 100gr.

Női 40-es méretű kötött pulóverhez: kb 700gr. szükséges

Mint láthatjuk itt már a 100 grammos gombóc csak 75 méter. Ránézésre ugyanaz a vastagság, mint a Himalaya Dolpin Baby, de ha  méter számot figyeljük és a tű vastagságot, amit használni lehet, látjuk, hogy ez a fonal vastagabb.

Forrás: Pinterest

Zsenília kötőfonal Dolce 100 g

A Dolce zsenília fonal puha és finom tapintású, nagyon könnyű. A fonalat szvetterek, sálak, sapkák, zoknik kötésére használják.

A fonal vastagsága 6 mm.

Kötőtűméret: 4,5

Horgolótűméret: 6,5

A termék certifikált, 3 éves kor alatt is használható. 

Összetétel: micro poliészter 100%

Paraméterek

Súly: 100 g
Tekercs: 120 m
Gyártó: YarnArt
Ez a fonal méterre pontosan megegyezik a Himalya Dolphin Baby fonaléval. Tökéletesen vegyíthető a két fonal. 

Forrás: pinterest

Alize Velluto

A Velluto egy nagyon kellemes tapintású zseníliafonal. Ez egy puha ugyanakkor vastag és meleg fonal, amely alkalmas kötésre és horgolásra is. Alkalmas olyan gyermekprojektekhez is, mint a sapkák, sálak, nyakmelegítők, pulóverek, szvetterek és takarók készítéséhez.

 Összetétel: 100% mikro poliészter

Kiszerelés: 100 g/ 68 m

Ajánlott tűméret kötéshez: 8- 9 mm

Ajánlott tűméret horgoláshoz: 8- 10 mm

Itt ismét látszik, hogy ez egy vastagabb fonal, hiszen 100gramm fonal csak 68 méter. Még a Luxury Velvet fonal áll hozzá vastagságban a legközelebb, ha vegyíteni akarjuk, akkor azzal a fonallal érdemes. 

Forrás: Pinterest

Wolans Bunny Sweather

A Bunny fonalcsalád legvékonyabb tagja. Pihe-puha, fényes zsenília fonal, amely akár babaruhák, vékonyabb takarók, sapkák, sálak elkészítésére is alkalmas. 

Összetétel: 100% poliészter
Súly: 100 g
Hossz: 150 m
Ajánlott tűméret: 4,5-6,5 mm

Forrás: Pinterest

Wolans Bunny Baby

Pihe-puha plüss fonal, amely kiválóan alkalmas puha babatakarók, takarók, párnák, de akár amigurumik készítésére is. Öko-tex minősítéssel rendelkező, kiváló minőségű zsenília fonal, amely csodásan fényes és puha. Egy álom vele dolgozni.

A Bunny fonalcsalád közepesen vastag fonala. Pihe-puha plüss fonal, amely kiválóan alkalmas puha babatakarók, takarók, párnák, de akár amigurumik készítésére is. Öko-tex minősítéssel rendelkező, kiváló minőségű zsenília fonal, amely csodásan fényes és puha. Egy álom vele dolgozni. 

Összetétel: 100% poliészter
Súly: 100 g
Hossz: 100 m
Ajánlott tűméret: 4,5-6,5 mm

Forrás: pinterest

Bunny Jumbo Home

Pihe-puha, fényes felületű vastag zsenília fonal, amely alkalmas bármilyen lakberendezési tárgy megastitch takaró, párnahuzat, stb elkészítésére.

Összetétel: 100% poliészter
Súly: 200 g
Hossz: 80 m
Ajánlott tűméret: 10-15 mm

Forrás: Pinterest 

DMC Velvet zsenília fonal

A DMC Velvet zsenília fonal bársonyos felületével, könnyen kombinálható színpalettájával, egységes szálszerkezetével azonnal rabul ejt. Puha, mint egy felhő, szép és elegáns. Pulcsik, zoknik, de akár amigurumi figurák alapanyaga is lehet.

Összetétel: 100 % poliészter

Ajánlott tűméret: 6 mm

Súly/ hossz : 100 g/ 100 m

Tisztítás: mosógépben 40 ℃- on

Forrás: Pinterest

DMC Happy Chenille amigurumi zsenília fonal 15 g

A DMC újdonsága a Happy Chenille a Happy kollekció újabb tagja.

A zsenília fonal nagyszerűen használható amigurumi figurák készítéséhez, puha, plüss-szerű felületet adva. A Happy Chenille fonal nagyon jól kombinálható a DMC Happy és DMC 100% Baby fonalakkal, a vastagságuk hasonló. Tehát ez egy vékony zsenília fonal. Kis figurák készítésére kiválóan alkalmas.

Sok-sok gyönyörű színben érhető el ez a pihe-puha fonal.

Összetétel: 100% poliészter
Hossz: 38 m
Súly: 15 g
Ajánlott tűméret: 3 mm
Méretpróba: 10×10 cm 19 szem 30 sor
Az elkészült darab 40 fokon mosógépben mosható

Öko-Tex minősítésű fonal.

 

Forrás: pinterest

VLNAP Bambi plüss fonal

Extra puhaságú zsenília fonal. Felhasználási köre széles, készülhet belőle bármilyen bébi, gyermek ruházat, takaró, de a horgolt játékokhoz is kedvelt fonalfajta.
Szálvastagság: 100gr/100 m.
Ajánlott tűméret: 5-7, de igazán lehet nagyobb is, annak megfelelően, milyen termék készül belőle.

LEÍRÁS ÉS PARAMÉTEREK

A  Bambi  fonal a VLNAP cseh fonalgyár egyik  újdonsága. Zseníliaszerű, terjedelmes, mikroszálas fonal.

Nagyon puha, könnyű, tartós  és jól kezelhető és köthető/horgolható ez a poliészter alapanyagú, 100 gr-os kiszerelésű,  vastag fonal.

24 trendi színben érhető el jelenleg. 

Ebből  a   divatfonalból   extra puhaságú, szinte bársonyos munkákat lehet készíteni. A fonal felhasználhatósága sokrétű: a felsőruházattól kezdve a ruházati kiegészítőkig széles a paletta, de bizonyos amigurumi figurák ( pl. kis bari) elkészítéséhez is rendkívül megfelelő  alapanyag, de párnák, takarók vagy akár sálak, sapkák készítéséhez is jól használható a Bambi fonal.

Kezelési útmutató:

Csak kímélő kézi mosás(30° C-on) ajánlott,  fektetve szárítandó, nem vasalható, nem fehéríthető, szárítógépbe nem rakható, vegytisztítása perklór-etilénnel.

Gyártó: VLNAP

Összetétel: 100% poliészter
Fonalvastagság: 6
Szálhosszúság: 100 m/100gramm
Ajánlott tűméret: 5-7

38-as méretű pulóverhez 800 gramm szükséges.

Forrás: Pinterest

Itt pedig egy érdekes videó a zsenília fonalakról. Különböző gyártó fonalaiból készült ugyanaz a minta, itt látszik a méretbeli különbség az elkészült munkákon. 

Forrás: Pinterest

Remélem sikerült segíteni eligazodni a fonalak között. Tehát sokszor mikor elfogy egy fonalból egy szín, akkor akár más gyártó fonalait is keverhetjük, csak nézzük meg azt, hogy 100 gram fonal hány méter hosszú. Ha közel azonos, akkor bátran keverhetjük őket. Próbáljunk bátran hozzányúlni az új fonalakhoz, ismerkedjünk velük, kísérletezzünk és végül kiderül, melyiket is szeretjük a legjobban, vagy ha a szín miatt egy másik fonalcsaládot választunk, mert éppen a szín a lényeg, az sem baj. 

Forrás: Pinterest

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű fonal közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Forrás: pinterest

Megnézem

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.