+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Horgolás kezdőknek videókkal 2

Az előző részben megtanultunk elindulni a horgolással, megtanultuk a különböző alap szemeket horgolni. Ahhoz hogy tovább folytathassuk a munkát, meg kell tanulnunk szaporítani, fogyasztani, színt váltani és befejezni a munkát. 

Ezekhez gyűjtöttem össze neked videókat, remélem tudok vele segíteni és most már biztosan nem szeretnéd abbahagyni a horgolást. 

Jó gyakorlást kívánok neked, és akkor lássuk hogyan tovább. 

Először nézzük a szaporítást és a fogyasztást. 

Fogyasztásnál a szemek számának a csökkentése a cél. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy 1 db rövidpálcát készítünk 2 szembe. Vagyis a tűvel beleszúrúnk a következő szembe, áthúzzuk rajta a fonalat, de nem fejezzük be a rövidpálcát, hanem a következő szemmel is elvégezzük ugyanezt. Ekkor három hurok van a horgolótűn és a három hurkon egyszerre húzzuk át a szálat, így fejezzük be a rövidpálcát.

Van a szinte láthatatlan szaporítás is. Ez azért fontos, mert normál esetben lyukat fogunk látni ahol a szaporítás történik. Ezt szeretnénk elkrülni, illetve minél láthatatlanabbá tenni, egy pulóvernél, egy amiguruminál ez nagyon fontos.

A képen, ahol a két munka van, ott látható, hogy az alsón a szinte láthatatlan szaporítás van, ott kicsit kisebb a rés. 

A megoldás nagyon egyszerű. A szinte láthatatlan szaporítást úgy érjük el, hogy ugyanabba a szembe egymás mögé horgoljuk a két pálcát. Ezt úgy érjük el, hogy az első pálcát csak a hátsó hurokba horgoljuk, a második pálcát pedig a megszokott módon mindkét hurok alá horgoljuk. Ebben az esetben, mivel a pálcák egymást takarják, olyan mintha csak egy pálcát horgoltunk volna a szaporításnál sokkal kisebb lyuk keletkezik.

Színváltás. Mikor már azt gondoljuk nagyon jól megy a horgolás, akkor azért jönnek az ötletek és jó lenne színes csíkokat, mintákat horgolni. Ehhez színt kell váltanunk. Azt gondoljuk ó hát összekötöm a fonalakat és had szóljon. De rájövünk, milyen csúnya is lesz az illesztésnél, ha bizonyos szabályokat nem tartunk be. 

Soron belüli színváltás is van, akkor is másképp kell végeznünk. Erre is mutatok megoldást. 

Láthatatlan színváltás nagyon fontos főleg amiguruminál, mert ott aztán végképp látszik, ha csúnyán dolgozunk. Nem szabad türelmetlennek lenni, sokat kell gyakorolni. 

Többféleképpen lehet színt váltani, próbáljuk ki melyik áll hozzánk a legközelebb, melyik tetszik jobban, melyik megy jobban és alkalmazzuk azt. 

Lassan a munka végéhez érünk, ezért nézzük a lezárást. Teljesen másképp kell amiguruminál, pulóvernél, pólófonalból készült kosárnál. Kezdjük az amigurumival. Itt még látunk egy kis láthatatalan fogyasztást is. 

Nézzük egy sima munkát, hogy tudunk befejezni és elvarrni. 

Teljesen másképp kell befejezeni egy körkörös munkát, egy kosarat. Most nézzük egy pólófonal kosarat, hogy lehet szépen lezárni. 

Kosarat lezárhatunk kúszószemmel is. Mutatom a következő videót, ez abban nyújt segítséget.  

Amiguruminál is különböző megoldások vannak. Nyitott végűnél így lehet szépen eldolgozni a fonalat. 

Azt gondolom, hogy most már akár sima egyenes horgolást készítünk, pl. pulóver, sál, stb. , akár amigurumit, akár kosarat pólófonalból, most már nem csak elkezdeni tudjuk a munkát, hanem be is tudjuk fejezni.

Tudom,hogy még nagyon sok minden van hátra, minták, csavarások, díszítések, minta olvasás, de remélem most, hogy már az alapok meg vannak, gyakorlás után bele mersz vágni bármi meghorgolásába. Meg kell találnod mi izgat, mihez van kedved és mi megy a legjobban.

Egy a lényeg, feladni nem szabad, eleinte sokat fogsz lehet bontani, morogni, fájni fog az ujjad, de idővel meglátod menni fog és imádni fogod. 

Ha bármire szükséged van a horgoláshoz a Gombocska boltban vagy a webáruházunkban megtalálod. 

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Jó munkát és jó alkotást!

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.