+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Buborék horgolás-popcorn horgolás

Ha van egy kis időm, akkor kreatív oldalakon szörfölök, hátha látok valamit, ami megtetszik, még nem próbáltam, valami újdonság, frissesség a kreatívitás területén . 

Most a bubble -horgolás, azaz buborék vagy popcorn horgolásba futottam bele. Arra gondoltam, megosztom veled miket is találtam, és ha te sem próbáltad még, akkor itt az ideje, hogy együtt kipróbáljuk. 

Forrás:Pinterest

A buborék vagy popcorn horgolással kis fonal buborékokat hozunk létre a kézimunkánkban. Azt tudni kell, hogy ez a technika jóval több fonalat vesz fel, mint a normál horgolás. Amikor fonalat veszünk, ezt kalkuláljuk bele. A buborékok tömörséget adnak a munkának, lehet akár egy virág közepe, vagy magával a buborékokkal alkotunk meg egy mintát. 

Forrás:Pinterest

Ezt a technikát ha így keresel rá a neten pattogatott kukorica néven is megtalálod. A popcorn vagy buborék öltésnél ügyelni kell arra, hogy a buborék ne legyen nagyon az anyag szélén, mert eldeformálja a kézimunka szélét, kitüremkedik és nem lesz egyenes a széle. 

Forrás:Pinterest

Érdemes két buborékos sor között egy üres sort készíteni, ha buborékok csak sorokban mennek és nem konkrét formát határoznak majd meg. 

Forrás: Pinterest

A buborék minta nem más, mint 5, egyszerre befejezett egyráhajtásos pálca egy helyre öltve. Ezekből a buborékokból építhetünk fel mintákat vagy csak díszíthetjük a gyermek kardigánját, takaróját, a párnahuzatot, de akár táskát is készíthetünk ezzel a technikával. 

Forrás:Pinterest 

Egy jó mintával akár többféle színnel is próbálkozhatunk. Itt látszik, hogy ugyanaz a minta, más-más színkombinációval mennyire más összhatást mutat. 

Forrás:Pinterest

 A buborék a horgolás másik oldalán fog látszani. Erre figyeljünk oda mikor készítjük, hogy melyik lesz a színe a munkának. A buborékot egyráhajtásos pálcával horgoljuk, két buborék között viszont félpálcát vagy rövidpálcát készítünk. Így alakul ki a sorok, és a buborékok egyensúlya. 

Forrás:Pinterest

Remélem segített a videó. Akkor most ha szeretnénk egy ilyen cicás párnát, akkor nézzük hogyan is áll össze. Kell a minta, meg kell nézni mekkora párnát szeretnénk, annak a közepére megtervezni a formát. 

Forrás:Pinterest

A buborékos párnáknál szerintem elég csak az egyik oldalt alkalmazni a buborék mintát. A másik oldal maradhat „sima”. Akkor viszont, ha a két oldal különböző színű, akkor jó ötlet két olalon is alkalmazni a mintát. 

Ha meg van a két oldal horgolva, akkor összevarrjuk, vagy egy cipzárat varrunk bele és úgy varrjuk össze és már kész is a párna.

Forrás::Pinterest

Készíthetjük a munkákat kis darabokból is és abból horgolunk egy nagyobb dolgot. Mint a nagyikockákkal szoktuk. Készítünk sok kisebb popcorn mintás egységet, akár egy színből, akár több színből és úgy dolgozzuk őket össze. 

Forrás:Pinterest

Vékonyabb fonallal is dologzhatunk, és nagyi kockás verzióval akár terítőt is horgolhatunk. Vastagabbal pedig ágytakarót készíthetünk. 

Forrás:Pinterest

Ezt a technikát bármilyen fonallal kipróbálhatjuk. Egy szalagfonal, egy pólófonal esetén a táskánkat, kosarunkat díszíthetjük a popcorn mintával. 

Forrás: Pinterest

A popcorn horgolást mindenhol alkalmazhatod. Sapka, sál, takaró, terítő, táska..és még sorolhatnám. Ezzel a textúrával bármit fel lehet dobni és amennyire macerásnak gondolod, olyan gyorsan haladsz majd.

Forrás:Pinterest

Egy jó ötlet és máris fantasztikus ajándékot tudunk készíteni egy gyerkőcnek. Egyedi és különleges. Érdemes próbálkozni formákkal, színekkel, mintákkal. 

Forrás: Pinterest

Akinek a videó nem volt elegendő a minta elsajátításához, annak itt egy jó kis rajz. Szerintem a kettő együtt már jól használható. 

Forrás:Pinterest

Forrás: Pinterest

Ha megtetszett ez a technika, akkor itt az ideje kipróbálni. Sok sikert kívánok hozzá. Szerintem ha megtetszik, nem akarod majd abbahagyni. 

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg hogoló felszerelés közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

 

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.