+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Tartan/kockás kötés

Szeretnéd kipróbálni a tartan kötést? Feldobni a kötött anyagokat, szövött hatást elérni? Ha igen, akkor gyere nézzük meg mi minden található a témával kapcsolatban az interneten, milyen mintákat tudsz készíteni és persze, hogy hogyan.

Forrás: Pinterest

A tartán hatást akkor tudjuk elérni, ha már elkészítettük a kötött darabot. Azután alkítjuk ki a kockás hatást.

Oldalról indulunk, a szegély oldal essen felénk. Le kell vágnunk a befűzni való fonalakt, amelyek hosszabbak legyenek egy kicsit mint a kész  munka, mit be szeretnénk kockázni. 

Alulról kezdünk, a fonák oldalon, de először rögzítjük a fonalat, hogy ne bújjon ki. Elkezdjük befűzni a fonalat a vízszintes sorokba. Szép lassan fűzögessük sorba a sorokon. 

Forrás: Pinterest

Ezzel a technikával remekül fel tudunk dobni egy sálat, egy takarót. Teljsen új képet fog adni, érdekes, szövött hatása különlegesség teszi a munkánkat. 

Forrás:https://dzen.ru/media/ylia_zhdanova/vyshivka-po-viazanomu-polotnu-igloi-primery-dekora-viazannyh-izdelii-5f71fd80837d8d5323680cdd?utm_referer=www.pinterest.es

Lehet, úgy érzed ez kicsit hosszadalmas, de szerintem nem hosszabb, mint elkészíteni a kötött darabot. Tehát én nem adnám ezt fel, nagyon népszerűvé vált ez a technika a kötők körében, mert sokkal stapabíróbb, különlegesebb darabokat tudnak így alkotni. 

Forrás: https://www.handylittleme.com/fraser-tartan-shawl-knitting-pattern/

Fel tudunk dobni unalmasnak vélt pulóvereket, sálakat. Szintén el lehet használni a maradék fonalakat, nem kell újakat venni. Különböző vastagságú fonalakkal is játszhatunk. 

Forrás:https://www.woolandthegang.com/blog/2015/10/how-to-make-tartan-with-knitting/

Ez a hímzés jól stabilizálja a kötést. Mosva, viselve kevésbé nyúlik, így több szezont is kibír majd.

Forrás: https://knitty.com/ISSUEw13/FEATw13SIT.php

Igazából nem csak csíkokat készíthetünk így, különféle mintákkal is próbálkozhatunk. 

Forrás:https://dzen.ru/media/ylia_zhdanova/vyshivka-po-viazanomu-polotnu-igloi-primery-dekora-viazannyh-izdelii-5f71fd80837d8d5323680cdd?utm_referer=www.pinterest.es

Nagyon fondos, hogy a fonalunk ne legyen nagyon feszes, mert ha pl. pulóvert díszítünk ezzel a technikával, a fonalunknak is nyúlnia kell a késztermékkel együtt. Erre mindenképpen oda kell figyelni.

Forrás: Instagram

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Remélem tudtam valami újat mutatni és egy újabb technikát tudsz kipróbálni, amivel felfressítheted a régi kötött darabjaidat, vagy készíthetsz újabb, különlegesebb egyedi termékeket. 

Forrás:Pinterest

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.