+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Húsvéti dekorációk házilag

Lassan itt a húsvét, ha szeretnénk a lakásunkat egy kis húsvéti dekorációval feldobni, mutatok pár ötletet. Van közte horgolás, varrás, ragasztás, mindenki találhat számára kedvező dekorációt.

Gyerekkoromban főleg vidéken a házilag történő húsvéti tojásfestést gyakoroltuk, mindenféle fűszert, növényt felhasználva, majd a boltban kapható tasakos tojásfestékek következtek. Mikor már ügyesebbek voltunk megpróbálkoztunk a festéssel, de életem legnagyobb élménye volt, az amikor a rajztanárunk és volt osztályfőnökünket mentük meglátogatni, miután kisbabát szűlt, és megmutatta mivel foglalatoskodik. Szilvi néni kézzel festett matyó mintás húsvéti tojásokat készített. Egy nagy tojástartón sorakoztak egymás mellett a hófehér tojások, szebbnél szebb színes virágokkal díszítve. Ez az élmény annyira megmaradt, gyerekként annyira megfogott, ilyet élőben, közelről akkor még nem láttunk nagyon. Gyönyörűek voltak.

Húsvéti készülődéskor mindig eszembe jut Szilvi néni és az ő fantasztikus húsvéti alkotásai. Remélem még mindig készít ilyen csodákat, mert ezt mindenkinek látnia kell. Egyszer mindenképpen. 

 

Forrás: Pinterest

Akinek van otthon zsineg, a hagyományos natúr kötözőzsinór, vagy csak ezt a natúr letisztultságot szereti, annak érdemes ehhez hasonló szépségeket megalkotni. A tojásokra ragasztópisztollyal, ragasztóval tudjuk rögzíteni a zsinór véget és szép lassal feltekergetjük. Szerintem itt-ott a tekerés közben még érdemes odaragasztani a zsinórt, a biztonság kedvéért. 

Forrás:Pinterest

Az ajtódíszt is készíthetjük ilyen natúr eszközökkel, feldobhatjuk barkával, egy-két tojással. Egyszerű, de mégis elegáns. 

Mostanság ismét felkapott a makramézás, aki ezt szeretné kipróbálni, vagy ezt tudja, annak a húsvétra is van lehetősége makramés csodákat készíteni. Mutatok pár ötletetet, amit az interneten találtam.

Forrás: https://creolla-diy.de/diy-anleitung-makramee-serviettenring-osterhase/

Karniskarikákat tudjuk felhasználni, és zsinór vagy makraméfonallal tudunk ilyen kis húsvéti nyuszidíszeket készíteni. A fenti linkre kattintva megtaláljátok a pontos leírást. 

Aki viszont a horgolásra esküszik, annak pedig itt vannak a horgolt tojástartók amelyek szintén nyuszi figurát alkotnak. 

Forrás:Pinterest

Ezek a fenti szépségek zsinórfonalból készültek. Készülhetnek vékonyabb pamutfonalakból is, viszont ott a méreteknél számoljunk azzal, hogy sokkal több sorra lesz szükségünk. De ez az ötlet kiválóan alkalmas maradék zsinórfonalak elhasználására. Mert azért általában ott is marad ki a táskából, szőnyegből, kosárból, sokszor marad pár méter, fél gombolyag. Ilyenkor ezek tökéletesek, mert nem nagy fonaligényűek. Tehát elő a maradékokkal.

Forrás: Pinterest

Ezek a nyuszik szintén zsinórok, kötelek, maradék anyagok felhasználkásával készültek. Hímzőrámába befogott anyagokkal megbolondítva. Nagyon szépek és nem túl bonyolúlt elkészíteni, természetesen azért szükség van kézügyességre. Tehát gyerekekkel is el lehet készíteni, mert nem hosszadalmas, aránylag gyorsan van eredmény. Sajnos a mai világban ez sokat számít.

Kötelek és ragasztó, esetleg tű és cérna, ha az összevarrásban hiszünk. Maradék csipkék, anyagok. Pamutkötélből készülve akár tányér alétét, fazék alátét is lehet belőle.

Forrás: Pinterest

Akik a filceket részesítik előnyben, azoknak is mutatok pár ötletet.

Forrás: https://blog.buttinette.com/basteln/osterhasen-aus-kunststoffeiern-basteln/

Filcből ragasztással, varrással tudunk aranyos díszeket készíteni. Ragasztónál fontos, hogy olyan ragasztót válasszunk, ami filcet is ragaszt. Sok olyan van, ami sajnos a filcet nem ragasztja.

 

Forrás: Pinterest

Sablonok segítségével ki tudjuk szabni a hozzávalókat és vagy összeragasztjuk őket, vagy összeverrjuk őket. Ebben az esetben a pelenkaöltés nagyon praktikus, mert szép is és össze is tartja a filcet. Ha szeretnénk, akkor ki is tudjuk tömni a filcbábukat.

Forrás: Pinterest

Ha már a filceknél tartunk, nem csak nyuszikat, csirkéket, tojásokat, bárányokat készíthetünk dekorációnak. Nagyon szépek és különlegesek a különböző virágbabák filcből. 

Forrás: Pinterest

Fagolyóból készíthetjük a fejet, lehet már olyan fagolyót is kapni, amire előre meg van rajzolva az arcocska. Ügyesebbek maguk is elkészíthetik. A szirmok, levelek készülhetnek filcből, de akár papírból is.

Forrás: Pinterest

A filc, a zsenília drót mind-mind jó barátunk, zsinórok, fonalak, mert ezekből nagyon jópofa dekorációkat tudunk készíteni. Egy jó ötlet, és aránylag gyorsan elkészíthetőek. Így gyerekekkel is bátran neki lehet vágni. Valamint akik időhiányban szenvednek, még ők is tudnak egy kis dekorárciót készíteni húsvétig.

Forrás:Pinterest

Forrás:Pinterest

Forrás: Pinterest

Akinek már nincs idje beszerezni anyagokat, pár színes papírból is tud készíteni pl. hóvirág dekorációt. 

Forrás:Pinterest

Akik viszont varrni szeretnének, ők is találnak pár ötletetet. A nyuszikák, tojások varrása, pici zsinórlábakkal, akár papírfülekkel is elkészíthetőek. Szintén tudunk maradék anyagból dolgozni, csökkenteni tudjuk a felhalmozott készleteinket, nem feltétlenül kell húsvéti mintásnak lennie az anyagnak. Nagyon jók ilyenkor a kis figuráknál az apró elszórt minták,  a virágok tavaszi érzetet adnak, a kis pötty örök divat. 

Forrás: Pinterest

Hímzőrámákat is fel lehet használni, ebben az esetben is lehet nyuszit készíteni a segítségével. Érdemes próbálkozni, mert itt sem kell nagy munkával számolni, válasszunk jól harmonizáló anyag darabokat, lehet a pamutvásznat, lent, filcet keverni és alkossunk cuki nyuszikat. Szintén lehet ragasztani, varrni, amiben ügyesebbek vagyunk. 

Forrás: Pinterest

Ha pedig nem szeretnénk ennyire dekorálni, de mégis szeretnénk egy kis húsvétot csempészni a lakásunkba, akkor egy kis cuki nyuszi farok a székekre, nyuszis szalvétagyűrű, egy pár barka ág, megoldja a “gondunkat” A barkaágra fel tudunk akasztanik pár tojást, akár a tavalyról megmaradtak is felhasználahtóak. Így legalább egy kicsit díszbe öltöztetjük a lakásunkat, adunk egy kis húsvéti hangulatot. 

Ebben a pár napban amíg kipihenjük magunkat, legyen a környezetünk is szép és harmonikus, hogy a pihenésünk is az legyen. 

Forrás: Pinterest

Remélem tudtam egy kis húsvéti hangulatot csempészni a húsvéti készülődésbe, és nem csak a nagytakarítást látod a közelgő ünnepben.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.