+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Varrjunk, vágjunk, dekoráljunk

A mai fiatalok körében nagyon elterjedtek a diy csináld magad videók. Ebben nagyon gyorsan, hirtelen vágásokkal, csomókkal dobják fel a régi pólóikat, pulcsijaikat. 

Forrás: Pinterest

Nem szegnek, nem tökölnek, csak vágnak, tekernek, csomóznak. Borzadva néztem, hogy de hát foszlani fog, elős mosás után mi lesz belőle, de itt ezeknél ez nem számít.

Döbbenve vettem észre, hogy a lányom egyre több pólója, pulcsija lesz hirtelen rövid, és csak simán az elcsent szabászollómmal levágta és kész. 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

A kivágandgó minta alá varrunk egy másik anyagot, ami színben eltérő és úgy vágjuk ki a csíkokat, akkor egyrészt nem látnak be a pólónk alá, másrészt nagyon fel tudja dobni a pólót. Érdemes ha van varrógép azzal körbevarrni, de ha kézzel varrjuk sincs gond. Ha szeretnénk, hogy a csíkok ne figyetjenek, akkor azokat is odarögzíthetjük. 

Forrás: Pinterest

Ha levarrjuk, akkor így csináljuk. 

Forrás: Pinterest

Amennyiben nagy a kivágás, és nem akarunk alá varrni valamit, akkor érdemes alávenni egy topot, szűkebb felsőt, atlétát. Így minden alkalommal mikor más-más pólót veszünk alá, olyan, mintha új pólónk lenne. 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Nem csak elől lehetnek kivágások. Akár a póló hátát is érdekessé tudjuk tenni. Érdemes sablont készíteni, rárajzolni a pólóra és úgy kivágni a formákat. 

Forrás: Pinterest

Amennyiben nem vagdosni sszertetnénk, hanem rávarrni valamit, akkor az alábbi ötletek közül is lehet szemezgetni, hogy mi  mindennel fel lehet dobni egy egyszerű felsőt. 

Forrás: Pinterest

Mindenféle virágot felvarrhatunk a blúzunkra. Az egyszínűeket  érdemes ezzel a módszerrel megbolondítani. Ha eleve tartka a felsőnk, akkor maximum a virág legyen egyszínű, de színben nagyon harmonizáló. 

Forrás: pinterest

Mindenféle tekrecsekkel, fonatokkal, körökkel, virágokkal fel lehet dobni a ruhánkat. Nagyon fontos, hogy mielőtt felvarrjuk őket, gombostűzzük oda és nézzük meg milyen az összhatás.

Forrás: Pinterest

Játszhatunk formákkal, színekkel, kombinálhajtuk a színeket. Varrhatjuk vékony cérnával, hogy minálkevésbé látszódjon a varrás, de készíthetjük hímzőfonallal, viszont akkor szépen kell varrnunk. 

Forrás: pinterest

Rögzíthetjük egy gyönggyel is virágokat. Ha organza vagy vékony anyagból készül a virág, láng fölé tartva, de csak éppenhogy, be tudjuk pöndöríteni az anyagszélt. 

Forrás: Pinterest

Készíthetjük tüllből, filcből is a dekorációt. Maradék pamutból, selyemből. Többféle módon tudnunk készíteni virágot. Mutatok párat. 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

Ha valami egyszerűbben gondnolkozunk, akkor egy álzsebet is varrhatunk rá, vagy az ujja vagy a nyaka szegélyét feldobhajtuk valami mintás anyaggal. Szerintem elég sok lehetőségünk van arra, hogy ne kibobjuk a megunkt ruháinakt, hanem feldobjuk őket. 

Forrás: Pinterest

Ha minél vidámabb kiegészőszítőket szeretnénk, akkor a nyak beszegéséhez színes ferdepántokat vagy mintás pamutvásznat keressünk.

https://meterarurovidaru.hu/pamutvaszon

Keressük elő a régi anyagdarabjainakt és próbálkozzunk a virágok elkészítésével. Menni fog. Kísérletezzünk bátran, biztosan lesz olyan, ami tetszeni fog nekünk. 

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű anyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.