+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Horgolt kavicsok

Apósom mondja mindig a gyerekeknek, mikor kijelentik, hogy unatkoznak, hogy csak az unalmas ember unatkozik. Hát ne legyünk unalmasak. Akárhogy is nézzük, jön a szép idő, mégis kissé be vagyunk zárva az otthonainkba. Előkerülnek a régi fotók, nyári képek és vágyakozunk a nyaralás, pihenés után, a régi megszokott életünket sírjuk vissza.

Próbáljuk meg a régi emlékeket is új köntösbe öltöztetni. Vegyük elő a tavaly gyűjtött folyami vagy tengerparti kavicsokat és készítsünk rájuk csipkés köntöst.

A horgolt kavicsok egy kis nyári hangulatot csempésznek a mindennapokba, némelyik úgy néz ki mint egy húsvéti tojás, vagy mint egy tengeri sün.

Ha éppen mégis kimozdulunk, kutyát sétáltatunk, elszaladunk a közértbe, néhány lapos kővel gazdagabban térjünk haza és dobjuk fel a lakást ezekkel az apró csodákkal.

Forrás:Pinterest

A kavics horgoláshoz érdmes vékony fonalat használni, akár hímzőfonalat is használhatunk, vagy horgolócérnát vagy vékonyabb horgolófonalat.

Forrás:Pinterest

Nem csak dísztárgyakat, hanem ékszereket is tudunk készíteni kavicshorgolással.

Forrás:Pinterest

A horgolt kövekben az is a jó, hogy igazán kreatív dolog egy kavicsot felöltöztetni horgolt ruhába. Tény, hogy lehet nehezebbnek gondoljuk ezt a horgolást, mert nem szabályos a kövünk, de akár könnyebbség is lehet, hiszen itt aztán tényleg nem gond, ha szárnyal a fantáziánk. Nem baj, ha nem szabályos a minta, ha kimarad egy szem, vagy eggyel több van, szerintem…

Forrás:Pinterest

Egy dolgot érdemes figyelembe venni, hogy a lapos követ a legkönnyebb körbehorgolni. De természetesen próbálkozhatunk mindenéféle kaviccsal, mi magunk fogjuk megtapasztalni, mi áll jobban a kezünkre. Illetve, hogy mit szeretnénk készíteni. Dekorációt, kulcstartót, nyakláncot, stb. Annak alapján válasszunk követ.

Forrás:Pinterest

A legegyszerűbb, ha pár darab láncszemet készítünk és abból készítünk egy kört.

Forrás: www.purlsoho.com

Ebből a körből tudunk a legegyszerűbben elindulni.

Forrás: www.purlsoho.com

Fázisfotók és mintát találsz az alábbi oldalon,  ahol Margaret Oomen csodálatos alkotásait is megtekintheted.

Forrás: https://www.purlsoho.com

Igazából rajtunk múlik milyen mintát, milyen színű fonalakat használunk. Nem szükséges teljesen körbe horgolni, lehet csak egy keretet készíteni a kőnek.

Forrás:Pinterest

Forrás:Pinterest

Forrás:Pinterest

Ha szeretnénk mégis valami figurát készíteni, az sem okozhat nekünk gondot. Kaviccsal is lehet horgolt halacskát készíteni. Rajtunk múlik, hogy mi születik meg a kezünk közül.

Forrás:Pinterest

Forrás:Pinterest

Forrás: Pinterest

 

Nyugodtan váltogassuk a fonalak színét, próbálkozzunk mindenféle szabálytalan mintával. Nézzük milyen érdekes kövek születnek így.

Forrás: Pinterest

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű anyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Forrás: Pinterest

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.