+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Gyerekjátékok maradék anyagokból

Ebben a blogban ismét a maradék anyagok feldolgozásával foglalkozunk. Ez a téma szinte kifogyhatatlan, főleg annak, aki viszonylag sokat alkot, sokat varr. Nála mindig lesznek maradék anyagok, amit érdemes hasznosan felhasználni.

A fogacskák a gyerekeknél ugye jönnek, mennek. Készíthetünk kis anyagdarabból fogtündérnek kis fog alakú ajándéktartót. Amerikában ugye ebbe hozza a pénzt, itthon ebbe eltehetjük a fogacskát emlékbe, de ha szeretnénk ebbe hozhat valami kis apróságot a fogtündér.

Forrás:Pinterest

Itt egy minta.

Forrás:Pinterest

Készíthetünk labdád. A kis darabokból kivágjuk a sablonunkat, összevarrjuk, kitömjük tömőanyaggal és kész is vagyunk. Ennél a puha babalabdánál még jó is, ha minden cikk más színű. Ha van régi csörgőnk, azt is bele lehet rejteni a labdába.

Forrás:Pinterest

A labdát készíthetjük patchwork technikával, vagy cikkekből varrva. Mutatok mintát és videót is az elkészítéshez.

Ezt a sablont tudjuk hasnálni.

Nyolc cikket vágunk és kifordítva összevarrjuk őket. Hagyunk egy nyílást, ahol kifordítjuk és majd ezen keresztül tömjük meg mosható tömőanyaggal.

Nagyobbaknak készíthetünk dominót, memória játékot textilből. Készíthetünk hozzá egy kis textil tasakot amiben tárolni tujuk.

Filcből vagy egyszínű anyagból vágunk ki négyzeteket. Ha tudjuk hány darabból fog állnia játék, akkor az alapból kétszer annyi kell majd. Mert  lesz egy hátlap, arrafog menni a vlies, a mintás lap és a tetejére a fedlap, amiből ki fogunk fágni egy négyzetet. A vliesből annyit vágunk amennyi darabos a játék, a mintás anyagból is annyit, csak fontos, hogy minden mintából 2 db legyen.

Mutatom, így néz ki a négy elem, amiből készítjük a játékot.

Szépen összeállítjuk a darabokat és körbevarrjuk. Kész is vagyunk. Mehet a játék.

Ha már logikai játék, akkor nézzük meg a dominót.

Forrás:Pinterest

Itt is varrhatunk vliest közé, vagy vasalhatunk bele közbélést, hogy kicsit merevebbek legyenek a dominok. Figyeljünk oda, hogy minden oldalnak legyen folytatása a mintáknál, nehogy ne lehessen vele játszani.

Másik megoldás, mikor maradék filceket használunk fel.

Forrás:Pinterest

Kisebb darabokból készíthetünk a gyerek tollára, ceruzájára pomponokat. Hátha nagyobb kedve lesz az online tanuláshoz:).

Forrás: https://thecraftyblogstalker.com

 Vágjunk minél hosszabb csíkokat. Az lenne a legjobb, ha egymforma hosszúakat sikerülne vágni. Minél tarkább annál jobb, vagy nagyon harmonizáljanak a színek. Tekerjük fel a kézfejünkre a csíkokat.

 

Ezután középen kössük meg a feltekert csíkokat.

Vágjuk el a szalgokat oldalt. Kész is pom-pom. Érdmes  ragasztópisztollyal rögzíteni a ceruza tetjére, de bármilyen ragasztó megteszi.

Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődésedet és ebben a karanténos időben is van kedved egy kis kreatívkodáshoz.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű anyag közül válogathatsz.

Annyira elkapott a gépszíj, még folytatjuk a textil hulladékok hasznosítását, remélem még van kedved hozzá. Várlak legközelebb is!

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Forrás: Pinterest

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.