+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Horgolt minták összeállítása

Általában amikor nagyi kockákat  horgolunk merül fel a kérdés, hogy most addig horgolom ameddig el nem érem azt a méretet amit szeretnék, vagy sok kis nagyi kockát horgolok és összedolgozom? Az összedolgozást sokan azért vetik el, mert nem tudják hogyan csinálják. Varrjam, horgoljam, mit mivel horgolok össze? Hogyan lehetséges a horgolt minták összeállítása? Mi van akkor ha nem négyzet, hanem háromszög vagy virág? Á, inkább hagyom az egészet. Na ezt nem engedem.

A megoldás

Most ma próbáltam összeszedni minél több megoldást arra, hogyan tudjuk összedolgozni a kockáinkat, mintáinkat. Bevallom őszintén, szerintem nagyon jó ötlet a meglévő maradék fonalakból kisebb elemeket készíteni, egyrészt mert gyors, éppen milyen kedvem van, annyit és olyan színből készítem. Aztán mikor olyan a hangulatom, fogom és összedolgozom őket, akkorára, amekkorára szeretném. De megoldás az is, hogy az utolsó körrel összehorgoljuk a négyzeteket. Ez azért nagyon sok odafigyelést igényel és előre tervezést. Ez azért nem jelenti azt, hogy ezt a módszert el kell vetni. Nézzük milyen lehetőségeink vannak és érdemes kipróbálni mindegyik megoldást, mert akkor tudjuk melyik hogyan néz ki és hogy mennyi munkát igényel, és hogy mi az ami a legjobban a kezünkre áll. A mintáinkat összehorgolhatjuk vagy összevarrhatjuk. Mindkét verzióra mutatok példákat, képeket, videókat, hogy minél könnyebb legyen kivitelezni neked is. Ha kell inkább a videót állítsd meg lépésről lépésre, hogy biztosan jól tudj te is haladni. Vágjunk bele.

Összehorgolás

Az összehorgolás, mint mondtam kétféle lehet. Vagy az utolsó körrel horgolom össze, vagy miután elkészültek a darabok összehorgolom őket. A horgolás történhet többféleképpen, ezt a minta is meghatározza. Mutatok néhány megoldást. Itt az egyik blokk utolsó körével horgolom össze a következő blokkot.

Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest       Forrás: Pinterest     Forrás:Pinterest     Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás:Pinterest   Forrás:Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest Forrás:Pinterest   Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás:Pinterest

Összevarrás

Összevarráshoz nagy lyukú tompa tűre van szükségünk és a horgoláshoz használt fonalhoz.

Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest

Azt hiszem jó sok megoldást összegyűjtöttem, remélem most már menni fog a  horgolt minták összeállítása, hogy alkoss valami szépet! Jó munkát és szép napot kívánok!

Üdv:Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.