+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Horgolt takaró

Ebben a fura időben, amikor hol esik az eső és megfagyunk, hol pedig hét ágra süt a nap, mit is lehetne csinálni, mint kézimunkázni. Hűvösben, esőben nem tudunk kertészkedni, marad a lakás. Na jó lehet takarítani, de azért néha jól jön egy kis kikapcsolódás is. Most összegyűjtöttem pár ötletet horgolt takaró készítésre. Készíthetünk könnyed nyári takarót a kisunokának, de meglephetjük magunkat vagy szeretteinket egy ágytakaróval, vagy csak jól esne az esős napokon valami melegbe beburkolózni és mi más jöhet szóba, mint egy puha, színes takaró. Nézzük mit is tudunk készíteni.

Horgolt takarók készítése

Horgolt takaró készítésénél egyik változat mikor kisebb elemeket készítünk és összehorgoljuk vagy varrjuk azokat. A másik verzió, mikor egyben horgoljuk a takarót. Első körben nézzük meg, mikor kis elemekből készítünk egy nagy takarót. Ilyenkor a kis elemeket elkészítjük. Ezekre a kis blokkokra mutatok most mintákat, illetve az összképről is képeket. Remélem lesz közte olyan minta, ami megtetszik és kipróbálod.   Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest     Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás:Pinterest     Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás:Pinterest Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest Forrás :Pinterest     Forrás: Pinterest   Forrás:Pinterest

Mutatok néhány videót is segítségként!

 

Forrás: Pinterest   Forrás:Pinterest

 

Horgoljuk most össze a blokkokat.

Összehorgolása az elemeknek

Az elemek összehorgolása a következő feladat. Erről külön blogot írtam, amit itt megtalálsz.

De itt is mutatok egy kis segítséget.

Forrás: Pinterest

Folyamatos horgolás

A másik megoldás a folyamatos horgolás, amikor maximum színt váltunk.

Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás:Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Instagram   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest A takarónkat egy cuki szegéllyel is fel tudjuk dobni. Nézzünk néhányat.

Forrás: Pinterest

Ha gondoljuk kombinálhatjuk a kétféle horgolást. Készítünk egyben egy takarót és széleit blokkokkal díszítjük.

Forrás: Cicamamakuckoja

De az egyszerű horgolással készült takarónkat fel tudjuk dobni egy színes szegéllyel.

Forrás: https://szinesotletek.blog.hu

Remélem sikerült kedvet csinálnom a takaró horgoláshoz. Ha a takarót nagy falatnak találod, akkor akár terítőt, táskát, stólát is tudsz ezekből a mintákból készíteni, a lényeg nem szabad feladni. A kézimunka boldogít, és szükségünk van ebben a fura időben egy kis mosolyra, boldogságra.

Kellemes horgolást kívánok és szép napot!

Üdv:Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.