+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Horgolt kalap, fejfedő a nagy hőség ellen

Sokan azért nem mernek horgolni nyári kalapot, fejfedőt, mert azt gondolják nagyon nehéz elkészíteni. Most ezért összegyűjtöttem pár képet, mintát, videót, ami alapján meglátod, hogy játszi könnyedséggel te magad is el tudod készíteni a kalapodat, sapkádat, fejfedődet. 

Nézzük miket találáltam neked.

Forrás:Pinterest

Mielőtt nekiugrunk a kalap gyártásnak, nem árt kiszámolni, vagy egy meglévő kalapról lemérni a paramétereket. Milyen széles legyen a fejtetején lévő kör, milyen magas legyen a sapka és milyen széles legyen a karima. 

Forrás:Pinterest

A legegyszerűbb lemérni a régi kalapunkat, de ha nincs, akkor az interneten rengeteg táblázat segít nekünk az eligazodásban. 

Forrás: Pinterest

Ha meg vannak a méretek, akkor jöhet a fonal és a minta. Fonalakról megoszlanak a vélemények. Jó lenne lenfonal, de ehhez nagyon nehéz hozzájutni és nem is olyan egyszerű vele dolgozni, elég erős ezzel a horgolás, fájdalmas tud lenni, de érdemes kipróbálni. Általában cataniából, catania fine-ból, nako solare-ből vagy amiből szeretnénk. A pamutfonal azért jobb, mert nem nyúlik meg, van egy kis merevsége. 

Ha gondoljuk a kész kalapot, sapkát ki lehet keményíteni is. 

Forrás:Pinterest

Ha nagyon szereted a nagyi kockákat és ebben vagy a legjobb, akkor a nyári kalapodban is felhasználhatod ezt a tudásodat. 

Forrás:Pinterst

Forrás: Pinterest

Mindenféle formát, mintát ki lehet próbálni. Érdemes szétnézni, milyen lehetőségeink vannak. Ezek csak kedvcsinálok, szamárvezetők, természetesen olyat készítesz, amilyet szeretnél. Szerintem közben úgyis rá fogsz érezni, hogy mit szeretnél, nagyobb karimát, több virágot, stb.

Forrás:Pinterest

Próbálok neked videókkal segíteni. Némelyik kép alatt ha a forrást felkeresed, konkrét leírásokat is találsz, arra a kalapra, sapkára vonatkozóan.

Forrás: https://amigurumieshorgolas.blog.hu/2019/08/05/horgolt_nyari_kalap

Forrás: Pinterest

Forrás:Pinterest

El lehet használni a maradék fonalakat is, így mókás, bohókás kalapot készíthetünk. Ilyen kalapja biztosan senkinek sem lesz.

Forrás: Pinterest

Forrás: https://www.craftpassion.com/crochet-pattern-yoyo-puff-wide-brim-hat/

Ennek a fenti cuki sapkának a leírását a forrásra kattintva megtalálod. 

Forrás: Pinterest

Forrás: https://tanulj-horgolni.blogspot.com/2012/04/nyari-kalap.html

Forrás:Pinterest

Fejkendőt is készíthetünk, siltes sapkát, nem csak kalapot.

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

A kész kalapot szalaggal, virágokkal díszíthetjük. Ha nem szeretnénk, hogy lefújja a fejünkről a szél, gumit, szalagot, kötőt készíthetünk neki. 

Remélem tudtam valamit mutatni, ami felkeltette az érdeklődésedet. Érdemes kipróbálni, mert a rekkenő hőség még itt lesz egy darabig és a fejünket védeni kell a naptól. 

Forrás:Pinterest

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.