+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Horgolt virág

Beköszöntött az allergia szezon. Sokan sajnos emiatt kénytelenek nélkülözni a virágokat, növényeket. Van aki a helyhiány miatt teszi mindezt, van aki, azért mert úgy érzi egy növény gondozása a mai gyors mindennapokban számára nem a legkedvezőbb, mert nála tuti minden virág kiszárad. Azoknak és akik esetleg mondjuk a közelgő ballagások, évzárók, pedagógus nap miatt ajándék ötleteket keresnek, azoknak most összegyűjtöttem pár ötletet virágos jókedvemben. Lesznek közte alap dolgok, alap virágok, de igyekeztem kicsit elkalandozni a különleges dolgok irányába. Ami nem jelent egyet a nehézség erősödésével, csak egy kicsit ki kell tárnunk az elménket, nyitottnak kell lennünk az újra, el kell egy kicsit engedni a fantáziánkat és meglátjuk, hogy milyen kis öltetek mekkora változást hozhatnak. Meglátod, némelyikre mikor ránézel, a fejedhez csapsz, hogy azt a mindenit, ez eddig miért nem jutott eszembe? Hát ezért gyűjtögettem ismét neked. A tervem az bevallom őszintén, hogy beindítsam a fantáziádat és a kezedbe adjam a szárnyalás kulcsát. Remélem lesz közte legalább egy, ami szöget üt a fejedbe és előkapod a horgolótűdet és belevágsz. Meg fogod látni, hogy néha elég egy jó színválasztás, egy kicsit más megközelítés, és máris csodák születnek. A horgolt virág pedig remek díszítés sok-sok lehetőséggel.

Fel a horgolótűvel és elő a fonalakkal, csapjunk bele.

Virágom, virágom…

Mielőtt még belevágunk, egy kis segítséget adok egy alap virág horgolásához. Ezt a videót ha megnézed, akkor rá fogsz jönni, akár kezdő horgolóként is, hogy ez neked is menni fog. Tehát nézzük meg, hogyan is kezdjünk hozzá, hogyan alakul ki a horgolt virág.

Ha ezt a virágot el tudod készíteni, akkor már ha csak a színeket változtatod, nagyon sokféle dolgot el tudsz készíteni. Ezért fontos, hogy mikor megtanulsz egy virágot elkészíteni, akkor ne csak a szimpla kifektetett virágot lásd benne. Gondold tovább, mire tudnád felhasználni, mire lehetne felvarrni, felragasztani? Adok néhány ötletet.

Mit tegyek a horgolt virágommal?

Hajbavalók

Készíthetünk fejdíszt, hajcsatot, hajráfot. Nem kell mást tennünk, mint a meglévő virágunkkal feldíszíteni az alapokat. A virágokat rögzíthetjük ragasztópisztollyal, textil ragasztóval, de fel is varrhatjuk őket. A horgolt virág sok lehetőséget rejt magában.

Forrás: pinterest

Nagyon aranyos ajándék lehet kislányoknak pl. ballagásra egyedi hajcsat. Esetleg egy egyedi névre szóló kis kártyára rátűzve, nagyon szívhez szóló tud lenni. A kislányok biztos imádnák.

Forrás:Pinterest

Ebben az esetben, ha pl. kicsit nagyobb lánynak szeretnénk készíteni, aki most éppen a kiskamasz korszakát éli, és a harsány színek jelenleg nem a barátai, akkor egy színváltással nagyon szép harmonikus hajdíszek születhetnek a kezeink közül. Ha szeretnénk egy-egy gombbal, szalaggal meg lehet bolondítani.

Forrás: Pinterest

Hajráf pedig mindig örök. Nekem a kisebbik lányom mondjuk imádja a nagy virágos hajráfokat, királylányos kissé, de tény, bárhol bármikor meglátom, mikor a szőke hajából kivirít a hatalmas élénk virág.

Ilyen esetben vagy előveszünk egy meglévő hajráfot, vagy veszünk egy hajráf alapot és az ahhoz passzoló színből készült virágokat felragasztjuk. A közepére tehetünk gyöngyöt, vagy gombot is. Mondjuk a gomb könnyen beleakadhat a hajba. Ezzel azért számoljunk.

Forrás: Pinterest

 

Ékszerek

Ha már kész vagyunk a fejünkkel, menjünk kicsit lejjebb. Mi mindenre lehet még felhasználni a virágjainkat? Gyönyörű fülbevalók, nyakláncok is készülhetnek belőlük, a horgolt virág erre is tökéletes.

Felragaszthatjuk egy meglévő nem használt medálra vagy egy nem használt zsebórára.

Forrás pinterest

Készíthetünk vékony fonalból kicsi virágokat, amelyek finom ékszerként tündökölhetnek a fülünkben.

Forrás: Pinterest

Zenetanároknak, énektanároknak vagy csak zenekedvelőknek kiváló egyedi ajándék a hangjegyes virág nyaklánc.

Forrás: Pinterest

Ha egyszínű felsőket hordunk, akkor egy színes virágokból készült nyaklánccal nagyon szépen fel tudjuk dobni az öltözetünket. Érdemes kipróbálni.

Forrás: Pinterest

Nyakláncból sosem elég. Egy kis finom színválasztás, vékony fonal, és már kész is a virágtenger. A horgolt virág szépen felragasztható a kreatív boltban megvásárolt nyaklánc alapra. Egyedi, finom és különleges. Szerintem ennél nincs is szebb.

Forrás:pinterest

Személyes kedvencem, amikor egy szettet készítünk finom színekből, egyszerű virágokból. Nagyon szép a végeredmény.

Forrás: Pinterest

Ha már van nyakláncunk, a gyűrű sem maradhat ki. Ötletes, vidám kis gyűrűkkel dobhatjuk fel az öltözékünket.

Forrás: Pinterest

Különleges kitűzőt is készíthetünk, de nagy méretben akár fali dísz is lehet belőle. Meghorgoljuk a virágokat és felragasztjuk vagy felvarrjuk őket egy filcre.

Forrás: Pinterest

 

Horgolt kézre valók

Ha már a gyűrűnél tartottunk, akkor maradjunk a kéznél. Készíthetünk mindenféle kézre valót, ujjatlan kesztyűt, karkötőt. Én imádom a karkötőket, szeretem ha van valami a kezemen, de legalább óra legyen. Most mutatok pár dolgot, ami igazán vagány tud lenni egy kézen.

Forrás: Pinterest

Forrás:Pinterest

Ha a fentieket túl szélesnek, vagy túl giccsesnek találjuk, akkor készíthetünk egyszerűbbet, vékonyabbat is.

Forrás: Pinterest

 

Különleges ajándékok horgolt virágokból

Ha tudjuk, hogy ékszert nem igazán hordunk és rövid a hajunk is, vagy annak akinek az ajándékot készítenénk, akkor érdemes valami másban gondolkozni. Ma már egy – két jó ötlettel nagyon jó kis egyedi ajándékokat lehet előállítani.

Készíthetünk egyedi táskát vagy neszesszert, de mielőtt még megijedsz, hogy jesszusom, hogy készítsek egy egész táskát, van egy jobb ötletem. Készen veszel egy egyszerű táskát, vagy neszesszert, aminek a formája tetszik, a színével nem is kell foglalkoznod. Készítesz egy halom horgolt virágot és szépen felragasztod a táskára vagy rávarrod.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Készíthetünk egyedi párnákat. Meghorgoljuk a kockákat és szépen összehorgoljuk őket.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest:

Készíthetünk gyönyörű pohár alátéteket. Kimondottan nagy kedvenceim a napraforgósak, gyönyörű sárga színe, mindig feldobja a napomat. Az egyik legmutatósabb horgolt virág ugyanis a napraforgó.

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

Készíthetünk gyönyörű dekorációkat is horgolt virágokból.

Forrás: Pinterest

Egy kis leírás hozzá.

Forrás: Pinterest

 

Könyvjelzők

Akik szeretnek olvasni, azoknak mindig jól jön a könyvjelző. Nagyon könnyen gyorsan elkészíthetőek a horgolt virág könyvjelzők.

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterst

 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

Remélem sikerült valamivel felkeltenem az érdeklődésedet. Hogy teljesebb legyen a kép, itt még becsatolok pár horgolt virág leírást. Használd őket bátran, vagy változtass rajtuk szíved szerint, csak találd meg azt, amelyik a legközelebb áll hozzád.

 

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

 

Ezzel a szép kék virággal kívánok neked szép napot és jó alkotást! Készüljön Nálad is rengeteg, gyönyörű horgolt virág.

Sok sikert hozzájuk!

Üdv:Kati

Természetesen a www.meterarurovidaru.hu webáruházunkban megtalálsz mindent ami a virágok horgolásához szükséges.

Kati - Gombocska

Az alapanyagokat, melyek az alkotáshoz szükségesek, megtalálod dunakeszi boltunkban.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.

Webáruházunkat pedig természetesen otthonról is eléred.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Gombocska

You have Successfully Subscribed!