+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Boldog karácsonyt mindenkinek!

Pillanatokon belül itt a karácsony, mely örömet, varázslatot, reményt és fényt hoz a sötétségbe. karácsony az egyik legnagyobb keresztény ünnep, amellyel Jézus Krisztus születésére emlékezünk.

Forrás:https://ladydecluttered.com/25-ways-to-package-baked-goods-for-christmas/

Ugyanakkor rengeteg családban ez az év egyik legnehezebb időszaka is, hiszen szülőként azt szeretnénk, hogy minden tökéletes legyen, azt szeretnénk, hogy mindenkinek (legfőképp a gyerekeknek) emlékezetes és szép legyen az ünnep. Ehhez pedig rengeteg dologra van szükség, de egyszerűen nem jut mindenre idő, energia és pénz.

Sokan erőn felül költekeznek, hajnalig sütnek-főznek, majd kimerülten ülnek az asztalhoz.

Forrás: https://ladydecluttered.com/25-food-christmas-gift-basket-ideas/

A Karácsony mindenkinek mást jelent

Karácsony lehetőséget kellene, hogy adjon arra, hogy a mindennapok ütemét lelassítsuk egy kicsit, és megteremtsük az ünnep belső lényegét is a külsőségek mellett. Ki így, ki úgy ünnepel, ahány ember, annyi hagyomány és szokás. Karácsony mást jelent a hívők, a nem hívők számára, de mindenkinek a szeretetről szól.

Forrás: https://www.smartschoolhouse.com/easy-recipe/button-cookies

Sokkal jobb lenne, ha a szeretet ünnepe tényleg a szeretetről szólna, nem pedig a túllicitálásról, a rohanásról. 

Nem beszélve arról, hogy én azt vallom, nem csak ezen az egy napon kellene szeretni egymást, de ez az én véleményem. Attól a karácsony, az még mindig a szeretet ünnepe, készüljünk rá így, legyen a szívünk tele szeretettel, megértéssel.

Forrás: Pinterest

A várakozás ott van a levegőben.

A legcsodálatosabb idő áll előttünk, amikor a családok és a barátok összegyűlnek, hogy ünnepeljenek, és ölelést, puszit és ajándékot cseréljenek. Reméljük, már túl vagy az ajándékeresésen és már csak a csomagolás van hátra. Ha még a céges buliba, suli ajándékozásra kell valami, akkor egy kis házi süti, dekoratív csomagolásban tökélesetes ajándék, vagy ajándék kísérő lehet.

Forrás:https://www.ricardocuisine.com/chroniques/dossier-special/852-5-projets-diy-pour-impressionner-la-visite-a-noel

Fontos a dekoráció

A karácsonyi vacsorák mellett, az utóbbi évekban nagyon nagy hangsúlyt kaptak a dekorációk is. Ha már mindennel meg vagyunk, akkor a karácsonyi ajándék becsomagolására is fontos egy kis figyelmet fordítani. Azt gondolom, hogy nem kell nagy ajándéknak lenni, csak szívből kell jönni és olyan dolog legyen, amiből kiderül, hogy ismered őt, szereted annyira, hogy tudod mit szeret, mi illik hozzá, minek örülne. Apró dolog is lehet a legjobb ajándék. 

Nem kell drága csomagolásokban gondolkozni mindig. Sok mindent mi magunk el tudunk készíteni, vagy úgy fel tudunk dobni, hogy nem is mondaná meg senki mennyibe került. Mert ugye nem ennek kellene fontosnak lenni, nem az ár, hanem a gondoskodás, a szeretet.

Annak érdekében, hogy meg tudd lepni a barátaidat, családodat vagy partneredet karácsonykor, mutatok pár tippet a karácsonyi ajándékok különleges csomagolásának megtanulásához. Használd ezeket a trükköket, és lepd meg szeretteidett a legeredetibb csomagolással.

Forrás: https://www.fun365.orientaltrading.com/project/diy-alphabet-tile-ornaments?BP=E5888&uuid=12922989&cm_mmc=Email-_-171210SOSChristmasBags-_-Fun365-_-TileWrap&promo=FSA4&utm_source=StrongMail&utm_medium=email&utm_term=ashelley%40reedlibrary.org&utm_content=9600&utm_campaign=437102&epik=dj0yJnU9MU1xMDk5bDFPWUdmMWNDb0pCSnFITklQSm1SNnFYenomcD0wJm49M1luMDRucEhaYXhyT3poaFVlVmtmZyZ0PUFBQUFBR1YtOFRN

A nagy kedvencem a klasszikus barna csomagolópapír, de lehet fekete, vagy fehér is. Ezekre filctollal tökéletesen lehet rajzolni, de krumpli nyomdával is cuki mintákat készíthetünk. Persze lehet kapni nyomdákat, sablonokoat is, de szerintem attól lesz egyedi, ha te készíted. Ilyen biztosan nem lesz senkinek.

Forrás: https://decoracaoeinvencao.blogspot.com/2021/11/25-ideias-lindas-e-criativas-para.html

Nagyon tetszik, ha a minták amiket rárajzolunk a csomagolásra, tükrözik annak gazdáját. Szerintem még kártya sem kell kié, mert egyből magára ismer. 

Ha a teljes csomagolóanyagot akarjuk díszíteni, akkor  még csomagolás előtt rajzoljunk, nyomdázzunk rá. 

Forrás: https://ibizaistheanswer.com/christmas-in-ibiza/#christmas-table

Dekoráljuk a csomagolást is

Ha viszont csak egy-egy motívumot szeretnénk, akkor csomagolás után a fő felületre rajzoljunk, nyomdázzunk, ragasszunk szalagot. Ezek letisztult, egyszerűnek tűnő csomagolások, gazdaságosak, nem kell hozzá sok minden és szerintem nagyon letisztultak, szépek.

Sok vevőmnek gondja az alap csomagolás is, ezért különböző videókat tettem bele a blogba, ami segít neked becsomagolni a szögletes dolgokat, az italokat. Szerintem ezekkel az alap csomagolások segítenek neked és utána már csak a dekorálás marad. 

Forrás: Pinterest

Sokszor azt látom a csomagolópapírt is elég veszteségesen használjuk. Néha kevesebből is ki tudunk jönni. Ezt, mint környezetvédelemmel és csomagolással is foglalkozó szakember mondom, felesleges szemetet ne gyártsunk, próbáljuk meg a legkevesebből kihozni a csomagolást. Meg lehet, nézd meg ezt a videót, ez pont segít ebben.

,Csomagolásnál és karácsonyi dekorációnál a narancsszeleteknek igen nagy szerepe van. Sokféleképpen és nagyon dekoratívan tudjuk használni.

Lehete már kapni boltban is, de mi magunk is el tudjuk készíteni. Bármilyen citrusféléből jó lehet narancs, vérnarancs, citrom. Amire szükségünk van az a gyümölcs, sütőpapír, cukor. Ha szeretnénk, hogy fűszeres legyen, akkor fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió. Isteni illat lesz a lakásban is amíg készítjük, ezzel is hangolódunk a karácsonyra.

Forrás: https://stylecurator.com.au/diy-dried-orange-slice-tutorial/

Gyümölcsök használata

A narancsot a lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket szépen egymás mellé, nem baj, ha összeérnek, csak szépen feküdjenek ki.  Megszórjuk cukorral és fűszerekkel (a fahéj és egy csipetnyi szerecsendió kombinációja finom volt!). Majd süssük a sütőben 3 órán keresztül 95 fokon.Ha kihűlt, használhatod is a díszítéshez, vagy fogyaszd kedved szerint! Ugye, hogy nem nehéz?

Forrás: https://www.itsalwaysautumn.com/25-amazing-diy-gifts-people-will-actually-want.html

Csomagolhatunk textilbe is.

Készíthetünk kis zsákokat. Nem feltétlenül kell új anyagot venni. Nézzünk szét otthon. Köttöt dolgok kimondottan karácsonyi hangulatot adnak, de arra ügyeljünk, hogy ha használt anyagot veszünk elő ne legyen bolyhos, koszos, és agyon használt. Azért erre figyeljünk oda. Ha ne találunk semmit, akkor tudunk venni pl. karácsonyi törlőket és abba is tudunk csomagolni, így a csomagolás maga is ajándék lehet.

Télapó csizmákba is csomagolhatunk. Itt is elkészíthetjük a natúr csizmát mi magunk, vagy elve natúrt veszünk, az talán olcsóbb és készítünk rá filcből, anyagokból, termésekből egyedi díszítést. Rengeteg ötlet van ebben is. 

Forrás: https://www.marthastewart.com/274512/handmade-christmas-stockings#/181847

Kísérő csomagként, vagy egymagában is megállja a helyét főleg kollégáknál a kis zacskó finomság, ami viccesen van becsomagolva.

Egyik évben karácsony előtt mentem körmöshöz és hasonló meglepetést kaptam, nagyon örültem neki, mert azon kívül, hogy fincsi volt, nagyon dekoratív is. Mindent meg tudsz venni hozzá, a hozzávalókból több csomag is kijön. Amire szükséged van: kakaó, csokidara, pillecukor, celofán, szemek, pomoponok vagy gyöngyök, zseníliadrót.

Forrás: https://wohnenaufdemland.com/2021/11/13/eine-kleinigkeit-die-ans-herz-geht-rentier-kakao/

Először adjunk hozzá 2-3 evőkanál kakaót a zacskóba. Ezután a tetejére adjuk a csokoládédarát. (kb. 2 cm)
Végül beleöntjük a mini pillecukrot. Majd a zseníliadrótóttal megkötöttük a zsák tetejét. Fontos, hogy a drót középen legyen meghajtva, hogy azért nagyjából egyforma legyen a szarvasaggancs. Végül csak ragasszuk fel a szemeket, orrokat és kész is vagyunk.

Forrás: Pinterest

Persze lehet más formát is kitalálni. Filccel is díszíthetünk, nézzünk szét mi van otthon, mit tudunk felhasználni.

Az ital csomagolása szokott még egy kihívás lenni.

Férfiaknak sokszor italt viszunk ajándékba és olyan béna úgy odatenni. De hát a csomagolás, itt csúszik, ott gurul, ezért most pár videót mutatok, ezek alapján többféleképpen is be tudod majd csomagolni az italt. Én még a kereskedelmi szakközépiskolában a gyakorlati tanáromtól tanunltam pár csomagolási fortélyt, mai napig hasznát veszem ilyenkor.

Nem csak papírba lehet ám italt csomagolni. Varrhatunk textil zsákot, amit transzferálással, hímzéssel, nyomtatással tudunk egyedivé tenni. 

Forrás: https://factorvdesigns.com/

Ha belefáradtál a régi, hagyományos csomagolásba, akkor itt a lehetőség, hogy alkoss valami egyedit. A csomagolás adja meg az ajándékod első benyomását. Ha azzal ütőset alkotsz, akkor az ajándékod fényét is emeled. Ezért fontos itt az utsoló hajrában még egy kis időt szánni a csomagolásra. 

A jó karácsonyi csomagolás elkészítéséhez nem sok pénz, hanem jó ötlet és ízlés kell. 

Használhatunk natúr színeket és extra díszítő elemekkel dobjuk fel a csomagolást. Választhatunk örökzöldeket, temréseket, natúr spárgát. Készíthetsz papírból masnit, ellnekező színűből, mint az alap csomagolás. Nem kell a gyorsmasni, hanem készíts magad és nem kell bajlódni a masnikötéssel sem. 

Forrás: Pinterest

Ne engedjük, hogy a tökéletességre való törekvésünk elrontsa az ünnepet!

A nagy hajrában azért ne felejtsük el, hogy a gyerekek (remélhetőleg-bár ma már más világ van azért) nem a nagy ajándékokra fognak emlékezni, és nem is a ragyogó fürdőszobára, a mesterszakácshoz méltó módon elkészített halra, nem is a tökéletes díszítésre.  De emlékezni fognak a közös játékra, a nevetésre, a nyugalomra, a szerető mosolyokra, az ölelésre, a közös éneklésre, a simogatásra. Ne engedjük, hogy a tökéletességre való törekvésünk elrontsa az ünnepet!

Forrás: Pinterest

Lassítsunk le egy kicsit

Próbáljuk meg élvezni a készülődést! Tudom nehéz, mert mindenkinek meg szertnénk felelni. A karácsony lényege az együttlét. Miért ne működhetne ez már az ünnep előtt is?

Próbáljunk meg közeledni egymáshoz, beszélgessünk a fa díszítése közben, vonjuk be a gyerekeket a sütésbe, hagyjuk, had legyenek béndzsa mézeskalácsok, fura minták, dűledező sütemények. Kit érdekel, hogy megrepedt a bejgli teteje, a lényeg, hogy finom, olyan mint a nagyi sütije…

Teremtsük meg a saját karácsonyi hagyományainkat ebben a mai rohanó világban! Játszunk mindegy hogy társas vagy  a modern játékok, hogy tévén, számítógépen, csak együtt legyünk. Énekeljünk, nézzünk együtt közösen karácsonyi filmet, sétáljunk egyet együtt, vigyük magunkkal a kutyát is, nézzük együtt a város fényeit. Mindegy, mit csinálunk, de az legyen csak a miénk, legyen közös.

 

Forrás: https://www.stayathomemum.com.au/occasions/20-gorgeous-gift-wrapping-ideas-for-christmas/

Vannak akik egyedül ünnepelnek

Természetesen ne feledkezzünk meg azokról sem, akik egyedül töltik a karácsonyt. Nézz rá a szomszédodra, aki már évek óta egyedül él, adj egy ölelést, és egy tányér sütit, vagy csak hívjátok el őt is egy kis sétára.

Mivel a karácsony sokaknak már csak arról szól, hogy de jó, kapok valamit, próbáljunk meg abba az irányba haladni, hogy adni jó! Adjunk egy ölelést, egy rajzot, egy meghitt percet a másiknak.

És nincs semmi abban, ha csalsz. Ha nem te csinálod a töltött káposztát, hanem félkészen veszed, ha a bejgli a boltból van, ha a halászlé az étteremből van rendelve. Senkit nem érdekel. Ennyivel is könnyebb neked, ennyivel is több idő jut magadra, a szeretteidre és nem kókadtan, fáradtan fogsz a fa alatt ülni úgy, hogy nem tudod élvezni a karácsony örömét, a szeretetet, a békét, a boldogságot.

Forrás: Pinterest

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

ÖRÖMÖKBEN, ÖLELÉSBEN, MEGHITT PILLANATOKBAN GAZDAG, BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNOK NEKED ÉS CSALÁDODNAK! 

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.