+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Karácsonyi gömbök készítése

Aki kézimunkázik, annak korán el kell kezdeni a karácsonyi díszeket készíteni, hogy időben elkészüljön velük. Tudom elég kiábrándító, hogy már októberben a boltokban karácsonyi díszeket lehet kapni. Viszont aki nagy tételben készíti őket ajándéknak, eladásra, annak sajnos időben el kell kezdeni, a karácsonyi gömbök készítése ugyanis időigényes feladat lehet. Számolni kell azzal is, hogy esetleg hetekig nem elérhető az a fonal, amiből horgolni szeretnénk. Ilyenkor kell lenni egy B verziónak is. A karácsonyi vásznak szezonálisak, jövőre ugyanazt a mintát nem biztos, hogy már be tudjuk szerezni, sőt, lehet hetek múlva már sehol nem lehet kapni, mert elfogyott és már karácsony közeledtével nem fognak újabb szállítmányok érkezni. A műszőrt bármilyen áron is lehet kapni, főleg most hogy évek óta manó őrület van, pillanatok alatt elkapkodják. Tehát aki ezekből szeretne alkotni valamit, azoknak bizony időben kell észnél lenni, beszerző körútra menni, összegyűjteni a mintákat, alkatrészeket, kiegészítőket. Ezért most mi is már elkezdünk a karácsonyra készülődni. Próbálok inspirációt nyújtani, hátha még nem tudod, mivel dobd fel a karácsonyi hangulatot, esetleg valami újat szeretnél, valami frisset, de még nem találtál semmit, ami megfogott volna.

Ezért egy karácsonyi kis sorozatot indítok, minden blog külön témával fog foglalkozni. Most ebben a blogban a gömböket vesszük nagyító alá. Megnézzük milyen gömböket tudunk varrni, horgolni, kötni, bármilyen módon dekorálni. Lesz angyalkás, hópelyhes rész is, tehát érdemes megnézni azokat is. Most viszont akkor irány a gömbök világa, nézzünk ötleteket karácsonyi gömbök készítése témában Jó nézelődést kívánok neked!

Szabjunk, varrjunk karácsonyi gömböket

Mondhatjuk az egyik leggyorsabb gömbgyártási forma ez. Készen tudunk venni hungarocell gömböket, amiket kis anyagdarabokkal, szalagokkal tudunk díszíteni, felöltöztetni. Nincs nagy anyagszükséglet, gyerekek is el tudják készíteni. Érdemes szétnézni, hogy milyen anyag maradékok vannak otthon, de akár már a méteráru boltunkban is tudtok 20 cm-től anyagokat beszerezni, így ebből azért jó pár gömböt lehet készíteni.

 

 

Egy másik megoldás.

 

 

Szalagokkal is lehet díszíteni a hungarocell golyót. Erre a következő linken láthatsz példát.

Forrás: AriTextilmánia

Ha ezt bonyolultnak találod, akkor mutatok egy egyszerűbb megoldást.

Forrás: becreative.blog.hu

Természetesen ennél még egyszerűbb is lehet. Vannak olyan gömbök, amelyekben vannak már mélyedések, ezekbe bele lehet húzni a szalagot. Vagy bevonhatjuk fehér textillel a gömböt, vagy bármilyen anyaggal és szalaggal átkötjük.

Forrás: Pinterest

 

A gömbökre különböző zsinórokat, szalagokat is tudunk tekerni. Beragasztózzuk a gömböt és szorosan rátekerjük a zsinórt. Gyors, szép, gyerekek is készíthetik.

Forrás: Pinterest

 

Készülhet karácsonyi gömb fa vagy műanyag hímzőkeret segítségével. Egyszerűen csak egy karácsonyi jellegű anyagot feszítünk a keretbe.

Forrás: Pinterest

 

Ha már ennél a módszernél tartunk egy kis varrással, hímzéssel még továbbfejleszthetjük a díszünket.

Forrás: Pinterest

Hímezzünk karácsonyi díszeket

Ha már a hímzőkeretnél jártunk, akkor nézzük meg, hímzéssel milyen díszeket tudunk készíteni.

Forrás: Pinterest

Ehhez egy kis sablon segítség gyanánt.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

Keresztszemes hímzést szintén vegyíthetjük hungarocell golyóval. Az elkészült hímzést tegyük fel a gömbre, ragasszuk vagy gombostűzzük fel és szalaggal el tudjuk rejteni a széleket.

Forrás: Pinterest

Mutatok néhány mintát, amiket ha meghímzel egyedi díszeid lesznek a fán.

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

Horgoljunk gömböket

 

Karácsonyi gömbök készítése történhet horgolással is. A horgolt karácsonyi gömbök minden évben nagy sikert aratnak. A horgolt gömböket vékony horgolócérnákból készítjük. Ilyen pl. a Piroska fonal. Piroska fonalat itt tudod megnézni.

 

Néhány minta, leírás, ötlet a horgoláshoz.

Forrás: Pinterest

Mint az ábra is mutatja nem csak fehér színben lehet gondolkozni. Bátran merj színes fonalakat választani. Nagyon jó kis gömböket lehet készíteni a Performance Cotton Harmony fonalból is.

Forrás: http://meterarurovidaru.hu/Performance-Cotton-Harmony-382

 

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

 

 

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

 

Remélem sikerült mutatnom valami újat, a karácsonyi gömbök készítése témában és tudsz valami szép  új díszt készíteni a karácsonyfádra. Jó munkát és ne felejtsd folytatjuk a sorozatot. Következő alkalommal az angyalkák következnek. Várlak vissza.

Szép napot és jó készülődést kívánok.

Üdv:Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.