+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Horgolt angyalka, hímzett angyalka…

Üdvözöllek, remélem tudtam pár ötletet adni az előző blogban a karácsonyi gömbökkel kapcsolatban. Mint ígértem most az angyalkákkal fogjuk folytatni. Összegyűjtöttem pár angyalkás leírást, képet, videót, hogy ezzel is segítsek neked a karácsonyi készülődésben. Remélem találsz valamit, ami megtetszik és mindenképpen megpróbálod elkészíteni. Tudom, hogy menni fog, hajrá! Elsőként a horgolt angyalka rejtelmeibe mélyedünk el.

Horgolt angyalka

A horgolt angyalka valahogy sosem megy ki a divatból. Régebben azért találtunk egyet-egyet a fán, mert őriztük a nagyi emlékét, aki horgolta az angyalkát, de sajnos már nem lehetett velünk. Aztán előkerültek később a háztartási szakkörökön készült angyalkák, büszkén raktuk fel a fára néha csálé kissé bizonytalan angyalkáinkat. Anyaként már a karácsonyi vásáron minden alkalommal begyűjtöttük az összes mézeskalács mellé a horgolt angyalkákat, nagy újdonság volt az amigurumi angyalka. Most pedig már mindenki horgol magának, vagy horgoltat egy kollégával, baráttal, szomszéd nénivel legalább egy angyalkát. Régen volt a Piroska fonal és abból készítette mindenki az angyalkákat. Manapság már  bolyhos fonalak, de mindenféle csillogó horgoló fonal is a rendelkezésünkre áll, amivel fel tudjuk dobni a munkánkat.

Forrás: http://meterarurovidaru.hu/DMC_Lumina_ezust-L168

Egy ilyen csillogós fonalból készülhet az egész angyalka, de ha csak egy kis része készül belőle, már teljesen más képet kapunk.

Forrás: https://www.talu.de

Ha ezt az angyalkát szeretnéd elkészíteni, az alábbi linken meg tudod nézni az eredeti leírást, képes útmutatóval. Horgolhatunk fehér angyalkát különböző színű szegélyekkel. Nyugodtan merjünk eltérni az átlagos angyalkától, nincsenek szabályok, csak jó kedv, szórakozás.

Forrás: Pinterest

Egy arany szegély teljesen fel tudja dobni a művünket. Érdemes kipróbálni.

Forrás: Pinterest

Íme egy videó segítségként:

Átmenetes fonalakkal is próbálkozhatunk, nagyon érdekes képet kapunk a végén.

Forrás: Gombocska

Ilyen vagy hasonló átmenetes cérnából különleges angyalka készíthető, mint pl. ez:

Forrás: Pinterest

Ha megtetszett és kipróbálnád és sikerült beszerezni ilyen fonalat, akkor itt a leírás és már neki is állhatsz.

Forrás: Pinterest

Bátran vegyük elő a színes cérnákat, fonalakat, ne csak fehérben gondolkodjunk.

Forrás: Pinterest További mintákat itt találsz:

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest

Varrjunk angyalkát

Akik nem tudnak horgolni, vagy csak varrni szeretnének, azoknak is összegyűjtöttem pár ötletet. Készíthetünk angyalkát, vagy angyalszárnyat. Nincs nagy anyagszükséglete, kis darabok, töltőanyag, zsinór, szalag. Nézzük meg miket készíthetünk:

Forrás: Pinterest Ehhez minta: Forrás: Pinterest  

Forrás: Pinterest   Készíthetünk angyalkát szalagokból, csipkékből is.

Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest    

Forrás: Pinterest A jó öreg filc, most sem maradhat ki a jóból. Angyalkát tudunk filcből is készíteni.

Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest Egy kis segítség, néhány sablon.

Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás:Pinterest

Ha szeretnénk a filcet hímzéssel díszíthetjük.

Forrás: Pinterest

Hímezzünk angyalkát

Akik a hímzés rabjai, azok is szeretnének angyalkákat készíteni. Most nekik is összegyűjtöttem pár mintát. Gyönyörű díszek, karácsonyi ajándékok készíthetők ezzel a technikával. Remélem tudtam valami újat mutatni.

F Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest  

Forrás: Pinterest

Nézzünk akkor ezekhez mintákat, leírásokat:

Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest     Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest Forrás: Pinterest   Forrás: Pinterest

Személyes kedvencem, angyal modern köntösben. Tehát érdemes elengedni a fantáziánkat, kilépni a normál sémák közül és kipróbálni valami újat, valami mást. Meglepő de jó eredmények születhetnek. Legyünk bátrak és merészek!

Forrás: Pinterest

Remélem tetszett összeállításom és ha horgolt angyalka, hímzett angyalka, varrott angyalka szerepel terveid között, tudod hasznosítani összefoglalómat.

Kívánok szép napot és jó készülődést a karácsonyra! Következő alkalommal a hópelyhek következnek. Mivel nincs két egyforma  hópehely a való világban, így kénytelen vagyok a lehető legtöbb fajtát bemutatni, remélem tetszeni fog!

Várlak vissza!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.