+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Masni készítés karácsonyra

A karácsonyi utolsó hajrában, mikor már vélhetőleg mindenkinek meg van minden, és a csomagolóanyag is a rendelkezésünkre áll, akkor jön az utolsó folyamat, a masnik, üdvözlőkártyák elkészítése.

Meglepően sokan keresnek meg azzal a problémával, hogy hogyan kell masnit kötni. Igen, mert mindenki a szép, tévében, újságokban látható fantasztikus, tökéletes masnikra vágyik.

Most akkor nézzük meg, hogyan is tudunk mi magunk otthon masnit készíteni. Nincs kifogás, hogy béna vagyok, kétbalkezes, nekem úgy sem fog menni…. Megcsináljuk, bemutatok egy csomó videót, leírást, képet, és addig nem fekszünk le, amíg legalább egy masnit meg nem csinálunk.

 Lássunk hozzá!

Masnit készíthetünk szatén szalagból, juta szalagból, organzából is. Szatén szalagnál van olyan, aminek a szélében vékony drót van, ezek a szalagok jobban tartanak. Bármelyiket választjuk, gyönyörű masnikat tudunk készíteni belőlük.

A szalagokból többféle szélesség van, mikor a masnit készítjük, érdemes eldönteni mekkorát szeretnénk készíteni. Minél szélesebb a szalag, annál nagyobb a masni. Arra ügyelni kell, hogy a szatén szalagoknál a nagyon szélesek is általában puhák, tehát azok már lehet nem fognak úgy állni, mint vékonyabb társaik. Viszont lehet kapni olyan szalagot, ami szatén, és merev, ezeket használják koszorúk, ballagási csokrokhoz, amikre írni is lehet. Ezek elég szélesek és merevek is.

Most nézzünk meg pár videót, hogyan is kell gyorsan, szépen masnit készíteni.

Most mutatok még néhány képet, annak aki ebből jobban látja mit és hogyan kell csinálni.

Forrás: Pinterest

Forrás:Pinterest

Forrás:Pinterest

Ha most már megy a masni, akkor bemásolok ide pár karácsonyi kártyát is. Ha ezeket kinyomatod, akár egy kicsit vastagabb papírra, akkor egy zsinórral vagy vékony szalaggal hozzá tudod rögzíteni a masnihoz.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

A napokban lehet látni egy reklámot a tv-ben az egyik mobilszolgáltatóé. Arról szól – nekem ez jön le belőle-, hogy nem az a lényeg, hogy minden tökéletes, nagyobb, szebb legyen, hanem az, hogy együtt legyünk a szeretteinkkel, meglátogassuk azokat, akiket már rég nem láttunk, ne csak egy üzenet legyen, hanem legyünk együtt, mindegy milyen a fa, a bejgli, mi és mennyi ajándék van a fa alatt. A lényeg együtt legyünk, szeretetben, jó kedvvel, boldogsággal a szívünkben.

 

 Nagyon fontos, hogy ne feledkezzünk meg az idősekről, egyedülállókról, szegényekről, hajléktalanokról, kóbor állatokról sem.

Segítsünk ott ahol tudunk, ne hagyjuk magukra a rászorulókat. Az ünnepek alatt sokkal több ember depressziós , főleg azoknál fordul elő, akik magányosak, elvesztettek valakit, valakiket.

Ha ismerünk ilyeneket a környezetünkben, akkor látogassuk meg őket, segítsünk ha tudunk. Egy mosoly, egy ölelés, esetleg egy karácsony előtti bevásárlásban való segítség, egy kis fenyőág, pár szem szaloncukorral, egy apró figyelmesség csodákra képes. 

Adjunk egy kis csodát, próbáljuk meg meghitté és boldoggá tenni mások karácsonyát is.

 

 Nagyon boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és családodnak!

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű anyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Forrás: Pinterest

 

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.