+36-30-415-5005 info@gombocska.hu

Karácsonyi asztal díszítése házilag-szalvéták

Meggyújtottuk az első adventi gyertyát. El sem hisszük, hogy mindjárt itt a karácsony. Valahogy most olyan gyorsan elrepült ez az év, ezért most pár gyorsan elkészíthető karácsonyi terítékekhez dekorációk ötletet gyűjtöttem össze, amit még bőven el tudunk készíteni szentestéig, vagy a vendégek érkezéséig.

Forrás:https://www.livemaster.ru/item/38089042-dlya-doma-i-interera-konverty-dlya-stolovyh-priborov

Szalvéták

Most ebben a blogban a szalvétákkal, hajtogatásukkal, dekorációjukkal fogunk foglalkozni. Természetesen karácsonyig még végig veszünk pár dekorációs tényezőt, amivel fel tudjuk dobni az ünnepi asztalunkat.

Forrás: Pinterest

Könnyen készíthetünk helykártyát vagy szalvétagyűrűt egy rozmaring ágból. Ezek a rozmaring koszorúk szinte minden asztal dísze lehetnek, illenek minden dekorációhoz. 

A rozmaringot egy drótra tekerjük fel, és összekötjük, vagy ha sikerül hosszú rozmaring ágat szerezni, akkor a rozmaring szárat lentről a vékonyabb vége felé kézzel finoman tekergetjük, egy kört alkotunk és a végeit összedrótozzuk, majd szalaggal el tudjuk takarni a drót végeit.

Forrás: https://www.daninoce.com.br/gastronomia/pequenos-prazeres/mesa-mais-bonita-neste-natal/

Natúr szalvéták díszítése

A szalvéták lehetnek hímzettek, karácsonyi nyomott mintásak, vagy egyszínűek. A natúr szalvétákat nagyon szépen lehet fenyő ágakkal, fahéjjal, rozmaringgal, szárított narancs vagy citrom karikákkal díszíteni. De előkerülhet az ánizs, szegfűszeg, ami még fantasztikus illatot is biztosít.

Forrás: Pinterest

A szalvétákat simán feltekerhetjük, háromszögbe hajthatjuk, de akár karácsonyfa alakúra is hajtogathatjuk. Ezt egyszínű vagy apró mintás szalvétával érdemes csinálni.

Forrás: Pinterest

Segítségként kerestem neked egy videót is, remélem tudod majd hasznosítani a dekoráláshoz.

Ezt a  hajtogatást nem csak textil szalvátáknál használhatjuk, a papírszalvétát is meg lehet ezekkel a módszerekkel hajtogatni.

Forrás: Pinterest

A szalvéták teljesen megváltoztathatják az ünnepi asztal dekorációját. A különleges terítés még ellenálhatatlanabbá teszik a karácsonyi vacsorát.

Forrás: Pinterest

A karácsonyi asztal a szenteste egyik fénypontja. Végül is itt várják a vendégeket vacsorázni. Az asztalterítés nem biztos, hogy nehéz feladat! Ha ihletet szeretnél kapni ebben a küldetésben, akkor itt kedvedre nézelődhetsz. Próbálok minél többféle módszert, díszítési lehetőséget megmutatni.

Forrás: Pinterest

Ezekkel a módszerekkel biztosan el tudod varázsolni a vendégeidet. Ha van egy szép szalvétánk, akkor a hajtogatás bőven elég, ha nem szeretnél több energiát fordítani rá. 

Forrás: https://www.tiktok.com/@raushanwillms/video/7029364694771158277?_d=secCgwIARCbDRjEFSACKAESPgo805BuGQPzBQdAKccDGcjqOJnb6BPJrgpT%2FZFGiJDtRQ9p1gCcRvgE%2FHtvPrZa7miGsAgmaAqAU3f79bj9GgA%3D&_r=1&language=ru&preview_pb=0&sec_user_id=MS4wLjABAAAAcUnW-UsOu3HZfJY6JnwhRQoSL8URMLew419Euu0ihyo&share_app_id=1233&share_item_id=7029364694771158277&share_link_id=ed242d55-f1a6-4692-afae-f415a908d050&source=h5_m&timestamp=1636666333&u_code=2b5b8f&user_id=16017790&utm_campaign=client_share&utm_medium=android&utm_source=copy

Szalvéta gyűrű ötletek

Amennyiben különleges szalvétagyűrűt szeretnél hozzá készíteni, akkor arra is nagyon sok lehetőségünk van. Kreatív boltban, de akár barkácsboltban is vehetünk fa karikát. Ha van megmaradt karnis karikád, azt is tudod használni. Ezekre a karikákra különböző terméseket ragaszthatunk fel ragasztópisztollyal. A ragasztó helyét szalaggal, zsinórral tudjuk eltakarni.

Forrás: Pinterest

Karácsonyi szalaggal is át tudjuk kötni a szalvétákat. De előkerülhetnek a klasszikus esernyőpálcika nyalókák, amit egy ki terméssel, szalaggal öszekötünk a szalvétával együtt. Kis költségvetésű és az étkezés utánra van egy kis desszert is. A gyerekek imádni fogják.

Forrás: Pinterest

Ha nagy vendég sereg érkezik hozzánk, érdemes ültető kártyákat is tenni a szalvétagyűrűbe.  Nagyon egyszerűen tudod a kettőt ötvözni, gyűrű és ültető kártya. Nem foglal sok helyet, biztos nem fogja a huzat lerepíteni az asztalról. 

Forrás: Pinterest

Egy kis szalag, egy kis finomság és máris kész vagyunk ezekkel az ötletekkel.

Forrás: Pinterest

Ötletek filc anyagból

Ha szeretsz egy kicsit barkácsolni és még maradt filced, egy-két pomponod, vagy piros gombod, gyöngyöd, akkor a következő ötletek neked valók.

Forrás: https://www.skiptomylou.org/felt-holly-napkin-rings/

Az alábbi szabásmintát tudod használni. Nagyon egyszerűen elkészíthető. Gyerekeket is be lehet vonni, így a karácsonyi kélszülődésből ők is kiveszik a részüket. 

Forrás: https://www.skiptomylou.org/felt-holly-napkin-rings/

Nagyon mutatós megolások ezek, ha nincs pomponunk sima piros filc karikák is megtesztik. 

Forrás: https://www.skiptomylou.org/felt-holly-napkin-rings/

Ezeket a dekorációkat érdemes kipróbálni, nagyon látványosak tudnka lenni, már magukban is feldobják az ünnepi asztalt.

Forrás: https://www.skiptomylou.org/felt-holly-napkin-rings/

Készíthetünk filcből kis fenyőfákat, amikenk az aljába vágunk egy kört és abba húzzuk bele a feltekert szalvétákat. Emellé kis télapó sapkákba tehetjük az evőeszközöket is. Nagyon egyszerűen elkészíthetőek és praktikusak.

Forrás: pinterest

Természetesen bármilyen színből elkészíthetőek, ami passzol az éppen aktuális dekorációnkhoz, terítékünkhöz. 

Forrás: Pinterest

Többféle formát is kipróbálhatunk, így legalább mindenki tudja melyik az ő helye. 

Forrás: https://www.wedesign.gr/#490/napkin-rings

Ha mégse lenne időd ilyet készíteni, már lehet kapni szilikonból és azt is tudod használni, de a cél az lenne, hogy saját magad készíts dekorációt az ünnepekre. 

 

Forrás: Pinterest

Néha elég egy szalag, amit gyűrűnek használunk, vagy a meghajtott szalvétát dekoráljuk egy kis dísszel. 

Forrás: https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=11194&cid=19

 Filcből fekvő fenyőfát is tudunk készíteni, amibe bele tudjuk fekteteni a szalvétát. Kis ágacskával díszíthetjük ezt is .

Forrás: https://www.notonthehighstreet.com/peachblossom

Mivel a filcet nem kell beszegnünk, csak egy sablon kell és azt körberajzolni. Itt figyeljünk arra, hogy a szalvétának való részt nem kell kivágni, csak az alsó és a felső vonalat kell megvágni. Ezen fogjuk áthúzni a szalvétát.

Forrás: Pinterest

Makramé ötletek

Mivel a makramézás nagy divat, tudunk fa karikára különböző formákat makramézni és ezzel díszítjük a szalvétagyűrűt.

Forrás: https://coolcreativity.com/crochet/christmas-napkin-ring-crochet-patterns/

Nagyon sokféle lehetőségünk van a szalvétákkal való játékra. 

Forrás: https://www.crafts-beautiful.com/blog/our-crafty-christmas-countdown

A díszítést hozzá tudjuk igazítani a terítékhez, a lakás dekorációjához, a karácsonyfánkhoz.

Forrás: Pinterest

Ha már a karácsonyi témának megvan, eldönthetjük, hogy melyik stílus illik hozzánk és az ünnepséhez a legjobban, néhány gyakori téma a rusztikus, a modern, a minimalista vagy a klasszikus. Szerintem mindneki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

Forrás: https://stylecurator.com.au/5-festive-christmas-table-setting-ideas/?utm_content=bufferfb551&utm_medium=social&utm_source=pinterest.com&utm_campaign=buffer

Összefoglalás

Remélem tudtam valami újat mutatni, amit te magad is szívesen elkészítenél a karácsonyi asztalodra, ha karácsonyi terítékekhez dekorációk a legújabb projekted

Forrás: https://www.daninoce.com.br/gastronomia/pequenos-prazeres/mesa-mais-bonita-neste-natal/

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz a Gombocska webáruházban és boltban rengeteg gyönyörű alapanyag közül válogathatsz.

KLIKK alábbi képre:

gombocska méteráru

Sok sikert kívánok és szép napot!

Üdv: Kati

Kati - Gombocska

Webáruházunkban megtalálsz minden szükséges alapanyagot.

Böngéssz kényelmesen több ezer termékünk között:

www.meterarurovidaru.hu

Látogass el boltunkba.

Gombocska, méteráru és rövidáru bolt:

Dunakeszi, Kiserdő u. 12.